writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Reisverhalen Inleiding

door Francis

Inleiding.


Ik waarschuw u. Dit zijn niet de reisverhalen die u gewent bent En ik weet dan ook zeker dat dit niet in het Michelin boekje komt. Nee, dan heb ik het over de belevenissen van een puur a-sociaal persoon Die daarnaast ook nog eens 32 jaar verslaafd is. Aan alles waar je verslaafd aan kunt zijn, Dan ook nog een beetje schizofreen .Kan ook niet anders na al die tijd vergiftigen van lichaam en geest. Daar naast belezen. Vrij intelligent. Crimineel vanaf zijn vijfde (daar komen we gegarandeerd later op terug). Kijk Leest u daar nou wel eens een reisverhaaltje over? Ik bedoel zo'n persoon? Logischerwijs is het eigenlijk haast onmogelijk.

Bedoeld normaal gesproken is zo n iemand gestoord. Zit diep weggestopt in een afgezonderde vleugel in een of ander gekkenhuis, Ernstig ziek vanwege aids bijvoorbeeld, Of vaker nog gewoon dood door een overdosis of opgebrand. We worden meestal niet ouder dan 35. Soms 40. En zo wel zijn ze te stom om ook maar een zinnig woord op papier te krijgen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Ik ken vele oude junks. Dat komt omdat er haast geen nieuwe bij komen. HeroÔne is uit. Dus dat is niet zo raar. Dat verslaafden niet zo vaak een boek schrijven. En dan zeker geen reisverhalen. Hooguit een spirituele reis in de straatkrant, te verkrijgen op elke straathoek van Nederland. Verkocht door een verslaafd of asiel zoekend persoon. Christiane F kwam niet verder als t treinstation Bahnhof of Zo. Is ook terug gevallen. Onze Herman niet verder dan de bar waar hij naar snackte en vervolgens in een Broodje gezond stikte geloof ik. Nee Ik leef nog steeds. Heb vele reizen over de gehele wereld gemaakt. Kan ze nog na vertellen ook. Althans ik ga ervoor en we zien wel waar t schip strandt. Wie weet kan ik u vermaken. Enkele van deze toch wel heel aparte avonturen vindt ik het in ieder geval waard om hier iets meer over te vertellen.

By the way heb ik het natuurlijk over mij zelf. Ik had t natuurlijk gelijk kunnen zeggen.
Ik had het "Ik Frans Borst" kunnen noemen. Maar kom er ook niet iedere dag voor uit wat voor persoon ik ben geweest. Daar komt nog bij dat die Cremer een mietje was vergeleken bij wat ik heb geflikt. Man man. Nee aan een vergelijking met hem valt voor mij geen eer te behalen.
Trouwens die titel lijkt ook te verdomt veel op Hans Worst.

Als je t mij vraagt.waren mijn ouders geÔnspireerd door hem. Bedankt pa. Bedankt ma.
Jaaaa maar je heet Franciscus. Geen Frans. "Frans Borst." "Frans Borst." Zegt ze dan.
Nee daar ben ik blij mee. Mijn Heilige naamgenoot in Assisi heeft inmiddels het marmer uit de bodem gesleten. Door het omdraaien in zijn graf. Hij is niet de eerste of de laatste heilige geweest in het hiernamaals die dankzij mij rek en strek oefeningen aan het doen zijn,
In het aan hun toegewezen graf, tempelcomplex, of een ander monument. Of dan wel of niet in het hiernamaals. Dit alles echt geheel zonder kwaad opzet,. Maar berustend op onwetendheid of een rare dwaling Van het lot. Zoiets van beÔng at the wrong place at the wrong time, all the time.
Later meer hier over.

Dan hebben we het natuurlijk in eerste instantie over juist ja: IndonesiŽ. En dan niet op die manier van de gewend zijnde dagelijkse kots, sorry kost. Waar er 13 van in een dozijn passen.
Bedoelende de als maar terugkerende prachtige desa's, vulkanen en heerlijke kruidnagel- en etensgeuren. En al die meest vriendelijke gastvrije mensen der aardkloot enz. enz.
Die geijkte indostijl pas ik niet toe. Daar voor heb ik te lang daar gezeten.
Of beter te lang daar rondgereisd. Sowieso ben ik helemaal geen Indo dat is punt 1 En de Wolkers en Tante Liens waren wat IndonesiŽ betreft of blind, dom. Of zo hypocriet als de neten. In ieder geval ik krijg t mijn strot of pen niet uit. Excuses naar de fans tssss. Verder zal ik de nodige avondturen vertellen over elders ter wereld uit mijn zonn(d)ige tijd maar dat later

Ja het is in IndonesiŽ inderdaad op sommige plaatsen mooi ja. Iedereen houdt toch wel van een beetje spanning, ik bedoel niet van dat geijkte, gelikte standaard gedoe. Kom nou. Misschien wel het mooiste land ter wereld. Op sommige plaatsen dan. Over het smerigste land ter wereld hoor je nooit wat. Voor die titel kunnen ze meestrijden, zeker West-Java. Moordlustige agenten, militairen achter je aan, van die dingen hoor je niet. De Jappen-tijd daar buiten gelaten en koloniŽn. Nee voor mij geen 'Geef mij maar nasi-goreng' en meer van die onzin Hadoe hadoe. Maar genoeg over de misvattingen wat het mij betreft.

Wat ook ongelooflijk is. Ik degene die dacht mij nergens meer over te kunnen verbazen. Verbaast zich nog steeds dat ik nog leef. Elke dag trek ik nog steeds een paar maal mijn wenkbrauwen op. Van hoe kan dat nou? Natuurlijk heeft bijna iedereen alle ellende aan zich zelf te danken. Je bent tenslotte overal en altijd zelf bij. En toch durf ik te zeggen dat dat je reinste onzin is. Hooguit behoedzaam zijn kan van tijd tot tijd leeftijd verlengend werken.
Natuurlijk heb ik ook mijn paradijselijke momenten meegemaakt. Waar ieder persoon alleen maar van kunt dromen velen zelfs. Maar ook door het bekende licht in de tunnel ben ik zeker 4 maal omgeven. Kogels messen. Ik zit onder de littekens. Ook geestelijk. Dus vraag ik me steeds vaker af. Of ik niet een engeltje op mijn schouder heb zitten, met een reet ter grote van Karin Bloemens ass. Bij voorbaat dank schat. Doodsangst, avontuur, onbegrip, verbazing, walging en puur genot overspoelen mij. Bij gedachten over dit land. Waar wachten we op? Here comes the young men.
 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Deze reisverhalen ga ik ook nog eens helemaal lezen.
  Ik heb je een mail gestuurd over de Hugo en met mijn echte naam maar die kon niet verzonden worden. Klopt het mailadres bij je profiel wel?

  G
  Francis: fransborst@hotmail.com
 • muis
  Alvast een goed begin. Ik wacht op het vervolg:)
  groetjes
  Francis: Komt er aan goser of vrouwtjelief
  groetjes en iig bedankt
  ps heb de hele dag zitten dichten
  nou staat dat verhaa nogl open...tot Morgen.
 • miepe
  ik ben wel een beetje benieuwd naar de rest
  niet zo'n alledaagse stijl maar wel boeiend (...)
  Francis: Komt er gecorrigeerd en al Ben vandaag eindelijk geplaatst op nederlands punt.nl Best wel trots op.
  Bedankt voor de stimu En tot schrijfs
  De gek
  Francis
 • ivan_grud
  leuke reacties van aardige mensen altijd fijn voor een aankomend schrijver dichter , toch?? vr/gr Ivan
  p.s christine. f is echt wel verder gekomen hoor,zou er iets anders van maken, dit verdient zij niet.
  Francis: Zij is echt teruggevallen
  Ik weet ook wel
  tot Bowie zal ik nooit reiken hoewel...
  zie het een beetje luchtig
  bedankt Francis
 • minimal
  heel gedurfd zenne, de echtheid en eerlijkheid druipt van mijn scherm af hier en dat zie je niet vaak op de wh
  gr
  mini
  Francis: Dank je minimal, er is ook geen letter van verzonnen hoor!
  was het maar war, soms...
  Het blijft niet allemaal even humoristisch
  iig bedankt Francis xx
 • klaver4
  't is idd wat met die guardian angels, had ik gelijk door ;o)
  en idd, straffe kost, ben eindelijk bijgebeend, alle verhalen van je gelezen!
  gr
  dicky
  ps: het eiland Sulawesi, is dat geen onderdeel van IndonesiŽ? dat heeft wat de vorm van een vlinder.
  bij de weg, nog niet gezegd denk ik, heb een broer die Francis heet..:o)
  Francis: Jawel en de hoofdstad in het Noorden heet Manado en daar komen de mooiste meiden vandaan spreken ook allemaal Nederlands omdat het vaak Nederlandse nazaten zijn. Was in onze VOC tijd een vakantieoord voor hoge officieren Vandaar dat mooie volk nu 'Mixies' (Indo's)
 • Vansion
  op zijn minst boeiend
  ik zou me wel eens willen aan je verhalen zetten

  aan je vertelkunst kan nog 't ťťn en 't ander verbeterd worden
  maar dat is bijkomstig, denk ik
  da's 't werk van redacteurs

  op het eerste gezicht hou ik wel van je manier van schrijven
  (heb wat zitten grasduinen)
  aan inhoud ontbreekt het je niet: je hebt wat te vertellen!
  de persoonlijke bedenkingen verluchtigen het geheel
  en glanzen van directheid


  verrast, geboeid en zelfs gecharmeerd
  Francis: Ja dat was het begin je zult zien dat ik na de eerste twee deeltjes een end vooruit gaat
  Mooie feedback bedankt ( de eerste twee deeltjes voelen ook niet goed aan misschien alleen door dat mijn vader het niet zo op prijs stelde)
 • dichtduvel
  Veelbelovende intro, grtz, j
  Francis: En heb ik t een beetje waar gemaakt?
  Gr
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .