writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Uit "Ontmoetingen"

door Hoeselaar

Zoals gewoonlijk ga ik wel eens naar een park gewoon om me te ontspannen en om eens te zien hoe dat struiken en bomen van kleur en vorm veranderen in de verschillende jaargetijden.
Meestal ben ik daar niet alleen en zie dat andere wandelaars hetzelfde doen. Nee, afgesproken is dat niet, gaat ook niet want niemand die daar rond kuiert, kent mij of ik hen. Behalve de eenden en ganzen die op de vijver zwemmen, die zien me wel graag komen. Voor hen ben ik een aantrekkelijk iemand en dit vanwege mijn goed gevulde broodzak. Dergelijke dieren zijn gefixeerd op alles wat met zakken te maken heeft en als het dan ook nog een schuddend geluid maakt staan ze aan te schuiven.
Een iets oudere man komt naast me staan "Ze kennen u precies, is 't niet? Ja" ging hij verder
"Ik zie u wel eens als ik aan het raam sta daar in de senioren flat" en hij draaide zich lichtelijk wees met zijn rechter naar een nieuwbouw die achter ons stond. " Je hebt zo weinig te doen en dan is kijken een van de gemakkelijkste dingen die je als bejaarde kunt doen." Hij boog lichtelijk naar me over alsof hij een groot geheim aan me verklappen wilde. "Zie je, ik ben al jaren weduwnaar en eerst woonde ik bij mijn dochter maar daar kon ik niet blijven vanwege de tweede man van haar". Hij schudde met z'n hoofd, nam een zakdoek uit zijn broekzak en wiste even over z'n ogen. "Het was hard". Een ouder dametje met knal rode jas kwam met haar poedeltje voorbijgelopen en zei;" Jefke zijt ge ook weer buiten? Ge waart toch ziek is 't niet? Des mans ogen straalden, draaide zich om zijn as en was vertrokken voor ik 't wist.

Wilhelm

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  deze zin: Een iets oudere man komt naast me staan "ze kennen u precies, is 't niet? Ja" ging hij verder
  "Ik zie u wel eens als ik aan het raam sta daar in de seniorenflat" en hij draaide zich lichtelijk om en wees met z'n rechter naar een nieuwbouw die achter ons stond. "

  loopt niet helemaal vlotjes
  misschien zo?:

  Een iets oudere man kwam naast me staan: "Ze kennen u precies, is 't niet? Ja," ging hij verder, "ik zie u wel eens als ik aan het raam sta daar in de seniorenflat," hij draaide zich lichtelijk om en wees met zijn rechter naar een nieuwbouw die achter ons stond. "

  woorden als m'n en z'n is soms wel te doen maar mijn en zijn klinkt wel mooier.


  lekker wandelen is heerlijk, laat het dan ook maar lente worden

  graag gelezen xx  Hoeselaar: Dank je wel Angelique voor deze wijze raad ik zal deze opvolgen als was ik nog in de schoolbanken

  Wilhelm
 • muis
  Hey Willy,
  Je schept met je meesterlijke jongenshand heel mooie beelden hier:) Eendjes, ganzen,... Het is een momentopname die weerom heel subtiel neergestreken is:)

  groetjes
  Hoeselaar: Dank je wel Maddy voor deze lieve fb. Het doet deugd ook eens een schouderklopje te krijgen

  Groetje Willy
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .