writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het is zoiets met de waarheid

door Hoeselaar

Het was niet de eerste keer dat ik dit zag, nee, en de anderen die eromheen stonden konden dit eveneens beamen. Het was zelfs zo, dat ze het er op aangelegd hadden en dat we allen getuige moesten worden van dit voorval. Sterker nog, ze hadden het al weken lang op voorhand gepland, op dat moment stonden wij er dan ook perplex bij te kijken. Als men ons al van te voren had ingelicht over wat men dacht te willen doen dan waren we op dit alles voorbereid maar nu, tja. Dit kwam toen hard aan dat kan ik je verzekeren, en ik dacht op dat moment dat men daarover het laatste woord nog niet gesproken had.

Weet nog wat mijn toevallige buurman op dat moment zei: " Wel heb je ooit, en dat in de vroege morgen, hoe durven ze hoe halen ze het in hun hoofd, wie doet nu zo iets, hé? En tja, gelijk had hij maar wat doe je er aan, het was nu eenmaal zo gelopen en de klok terugdraaien ging toch ook niet, is het niet? Er werd achteraf heel wat over dit gebeuren gediscuteerd zonder dat men concrete plannen naar voren schoof.
De overtrokken verslagen die de kranten daaraan gewijd hadden waren zeker uit hun verband getrokken. Men had niets beter gevonden dan een van de journalisten te laten beweren dat hij er op dat moment zelf bij was, ja zelfs het slachtoffer werd. Ik vond deze bewering alles behalve geloofwaardig, en het kreeg achteraf toch nog een staartje, maar een rechtzetting hunnentwege kwam er niet.

En nu zoveel tijd later wordt dit gebeuren afgedaan als een toevalligheid, nee, men wist goed wat er toen misliep maar wilde het publiekelijk niet toegeven. Ja zo is dat.

Nu ik de lezers bewust op een dwaalspoor zet en hem niet vertel welke feiten zich op dat moment daar afspeelden kan ik me voorstellen dat de frustratie groot zal zijn. Temeer ze niet weten om welke gebeurtenissen het toen ging en of zich op deze niet aangegeven plaats daadwerkelijk iets voordeed en de toenmalig krantenkoppen haalde.


ik zag 't nam waar
was't van hem of
was 't van haar
was 't van was

of van iets anders
was 't van Fien
of eerder van Manders

't voelt toch zo zacht
ja 't voelt heel bijzonder
't heeft me in z'n macht
ja, goh, wat 'n gedonder 

feedback van andere lezers

 • muis
  §2 Men had niets beter gevonden dan een van de journalisten te laten beweren dat hij er op dat moment er zelf bij was, = de tweede 'er' is er teveel aan Willy

  Tegenwoordig ben je precies goed op weg Willy:) Van zulke stukjes hou ik wel:) Prima!

  groetjes
  Hoeselaar: Deze stukken zeggen weinig maar suggereren veel
  Heb het bijgewerkt en ben blij dat je me daarop wees, leuke en lieve vriendendienst

  Willy
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .