writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Morgen pluk ik de dag

door yrsa

07.00 uur:
Het doordringende geschreeuw van de wekker rukt me uit een te korte nachtrust en een te mooie droom. En klap is voldoende om de wekker het zwijgen op leggen en weer weg te dommelen in de paar minuten die voor een schoonheidsslaapje net het verschil maken.

07.15 uur:
'Wakker worden. Wakker worden' schalt een vreselijk irritante stem als een langspeelplaat, waar een grote kras op zit, door mijn mobiele telefoon heen, die ik uit voorzorg al een stuk van mijn bed heb liggen, zodat ik genoodzaakt ben mijn bed uit te komen.

07.30 uur:
De regen komt met bakken uit de hemel en de thermometer geeft een onmenselijk temperatuur aan en zelfs het bakkie koffie geeft me niet de energie om de eerste handelingen te verrichten die nodig zijn om fris op het werk te verschijnen
Ik laat de minuten verstrijken en wanneer ik mijn tweede bakkie koffie naar binnen werk, beginnen mijn hersenen als een dieselmotor op te starten en beangstigende visioenen van de aankomende dag grijpen me naar de keel.
In een Scrooge-waas vlieg ik door de nog komende dag heen die van minuut tot minuut al is ingevuld met de meest vreselijke karweitjes die er maar te bedenken zijn.
O God... waar is mijn bed?

08.00 uur:
Ik moet opschieten, want nog een uitval over mijn chronische te laat komen, kan ik niet gebruiken, maar het is alsof de denkbeeldige strop om mijn keel bij iedere stap die ik maak, aangetrokken wordt. Alsof scrooge mijn stalker geworden is en me weer de beelden laat zien van een zwarte dag in de agenda, veroorzaakt door inktzwarte afspraken op het eens zo witte vel papier.
O God... waarom velt het griepvirus iedereen om me heen. En mij niet?

08.15 uur:
Ik doe het niet! Ik ben ziek. Ja... ik voel toch echt een hol gevoel in mijn maag, alsof het in pirouetjes wil gaan draaien.
Nee... ik moet de telefoon pakken. Trouwens... Een blik op de klok is voldoende om mijn lopende dieselmotor duidelijk te maken, dat wanneer ik ga... ik waarschijnlijk weer te laat zal zijn.

08.30 uur:
Met al een heel scenario in mijn hoofd, en wetende dat ik mijn 'virus' niet moet overdrijven, toets ik het nummer in met nu geen hol gevoel meer in mijn maag, maar een menselijk schuldgevoel.
Ik ben niet ziek! Ik mag niet met ziekte spotten, maar... als ik weer de agenda voor me zie en weet dat de klok een stuk minder snel zal tikken als hij 's morgens doet, geef ik me over.
'Hoi met Yrsa - Ik wil me ziek melden. Ik voel me toch z beroerd' noem ik en ik weet dat ik met dat staaltje kunstwerk nooit toegelaten zou zijn op een toneelschool. Misschien toch wel een goede zet van mijn ouders geweest om me een hele andere kant op te sturen.
'Wat zijn de klachten?'
'Ja alles eigenlijk... Zo'n hoofdpijn en ik geloof dat ik vannacht de hele nacht boven het toilet gehangen heb.''
'En wanneer denk je weer te kunnen beginnen?'
'Nou, ik hoop toch echt wel weer morgen hoor, want pfffffff, voor je lol ben je niet ziek.'

08.45 uur:
Met mijn derde bakkie koffie en een zee van rust over me heen, plof ik op de bank. Mijn hemel, wat heb ik gedaan!
Ik heb gelogen. Een ziekte gewenst en mijn collega's in de steek gelaten.
Hoe slecht kun je zijn!
07.00 uur:
Het doordringende geschreeuw van de wekker, rukt me uit mijn nachtmerrie en het duurt even voor ik besef dat de dag nog beginnen moet.
God... hoe ga ik die doorkomen! En wanneer ik overeind kom, is het alsof het kussen zich vastklemt om mijn keel en me dwingt om weer te gaan liggen.


 

feedback van andere lezers

 • jbrouns
  Ik hou telkens weer van de thema's die je aanhaalt en de droge humor erin, leuk. Zoals ik je al heb laten weten: probeer die lange zinnen te vermijden, je gebruikt dikwijls 'en' in een zin.
  'paar miunten' -> typfoutje
  'grijpen me om de keel' -> 'grijpen me NAAR de keel'
  'pirouetjes' -> hier twijfel ik over, het is pirouette, mv. pirouettes, maar verkleinwoord?
  Groetjes
  yrsa: Dank je wel jbrouns voor je fijne fb!
  Ik heb de fouten verbeterd, en ik zal gaan letten op die lange zinnen!!

  Thnxx :-)
  groetjes xx
 • muis
  Bij 7.30 u:de termometer geeft een onmenselijk tempratuur aan =< thermometer ...temperatuur...verschijnen. (punt vergeten)
  bij 8.00 u veroozaakt=< veroorzaakt

  Je ziet maar h Yrsa: al je wensen komen uit:) Doet wel raar zo wakker worden:)
  Weerom een denderend stukje vol met droge humor

  groetjes
  yrsa: Soms zijn er van die dagen :-P ...
  thnxxx muis, voor je fb!

  groetjes xx
 • peerke
  Leuk rond geschreven, beterschap!
  yrsa: :-) Dank je wel peerke :-P
  groetjes xx
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .