writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

valentijnMAIL From: koteletje43UZMup@hotmail.com

door SabineLuypaert

MAIL From: koteletje43UZMup@hotmail.com
To: CuteKwaeckje@gmail.com
Subject: afspraaktransactiebevestiging voor vanavond liefje
Date: Sun, 3 Feb 2008 21:45:59 +0000

Lieve Kermy, mijn allerliefste lachmedicijn,

Hoe lang ik heb uitgekeken naar onze eerste officiële Valentijn samen, daar heb jij niet echt weet van, maar binnen enkele uren is het echt zo ver. Eindelijk kunnen we ons toeleggen op die lichamelijke consummatie waar we al zo lang naar uitkijken. Het moment dat onze lichamen verstrengeld uit elkaar zullen getrokken worden door onze schampere poging, het ultieme lichaamscomplot even uit te stellen tot na het dessert. Want ik weet heel goed hoe dol jij bent op zoetigheid. Daarom heb ik dan ook mijn uiterste best gedaan, een super-de-luxe achterafje te voorzien waar jij nog uren van zal nazinderen. Geloof me, deze avond zal van invloed zijn op ons verdere samenzijn en dit bedoel ik natuurlijk in de meest positieve zin.

Het is amper middag en reeds tel ik af naar het moment dat ik enkele uren afscheid zal nemen voor een leuke avond, ver weg van mijn ijsblauw verlichte mortuarium. Wie had dit ooit gedacht toen wij elkaar voor het eerst zagen op die beruchte set van Jim Henson. Wel spijt het mij nog steeds hoe die stunt van scène 345 van 'Pigs in Space,' verkeerd afliep, en jij, afgevoerd werd. Maar liefje, het heeft mijn gevoelens voor jou allerminst getemperd, … integendeel. Ook al werden onze wegen door dit accidentele ongemak dan tijdelijk gescheiden voor jouw revalidatie, en hebben we daarna elk ons eigen leventje opgebouwd in een wel erg verschillende sector. Toch kwamen we weer bij elkaar. Ik hou van de voorziening.
Weet je nog die dag, dat jij voor dood moest liggen in een achtervolgingsscene en dat net iets te goed deed?

Nou, ik herinner het mij nog als de dag van gisteren hoor, dat je op mijn snijtafel terecht kwam. Eigenlijk ook niet zo verwonderlijk, wanneer je nagaat dat dit slechts twee weken geleden is.
Twee weken, veertien dagen, euhhm… zoveel uren. Hoe zo een betrekkelijk kleine tijdspanne zo een verschil kan maken in een leven hé. Gelukkig maar voor jou kraakte het scharnier van je handprothese toen ik ze wilde losschroeven en kwam je weer bij voor ik mijn mes in je vlees drukte. Stel je voor dat je niet bijgekomen was, ik durf er niet aan denken, maar toch dank en vervloek ik tegelijkertijd nog steeds dat beest dat jou officieel dood verklaarde.
Ach lieverdje, ik was zo over-emotioneel en overmand door dubbele gevoelens dat moment, dat mijn liefde er enkel weer harder door aangemoedigd werd. En zie, het bewijs. Eindelijk zullen wij voor de eerste keer in zeventien jaar -sinds die dag op de scene- doen wat we al lang geleden hadden gedaan, als dat akkefietje er niet was tussengekomen. Ook voor de eerste keer in al die jaren zullen mijn kadavers geduld oefenen om op mijn stalen strelingen getrakteerd te worden, want liefde voor alles en deze keer ga jij voor. Voor een keer zullen mijn scalpels het onderspit delven, al klinkt dit vast luguberder dan ik bedoel.

Weet je, deze middag nog, net toen ik een trombose uit een kransslagader sneed van de derde onfortuinlijke dode die ochtend, en ik die orgastische 'EUREKA' voelde opwellen, omdat de doodsoorzaak ontdekt was, schoot het me te binnen. Opeens herinnerde ik mij dat jij je ooit liet ontvallen, dol te zijn op geflambeerde tomaatpompoensoep. Het gaf mij meteen de aanzet tot het bedenken van een zalige verwenmaaltijd die jou straks ten deel zal vallen op onze eerste officiële Valentijn samen. En natuurlijk krijg je mij, jouw malse koteletje, als toetje.
Besef jij wel lieverd, dat die euforie mij nu al bijna dol en uitzinnig maakt?
Mijzelf kennende zal het straks vast even moeilijk worden al mijn vooropgezette traktaten voor je te verzwijgen het moment ik voor je sta. Daarom dat ik besluit, de belangrijkste details enkel aan mijn dagboek toe te vertrouwen. Het zou ook prachtig zijn als je me niet zou plagen hieromtrent, met de bedoeling mijn geplande verrassingen voor jou alsnog vroegtijdig te weten te komen. Anders zal ik mij verplicht voelen onze passie drie minuten uit te stellen.

Overigens, een van de lichamen van vanochtend had per toeval een visitekaartje op zich van een gevoelige ziel die zich gespecialiseerd had in sympathieke gunsten. Er stond een telefoonnummer op vermeld en een website adres. http://www.GhostEnGunstSympathico.vh. Ik denk dat ik daar zo meteen mijn licht maar eens ga opsteken om onze avond die toegevoegde frisse dimensietint te geven met een unicum van uiterst zeldzame aard. Volgens die website bewaart deze cultfiguur zijn speculaas daarenboven steevast op dezelfde plaats, echt de ideale persoon dus om zich in onze situatie in te leven.
Ach, lieve, lieve Kermy. Je hebt er geen idee van hoeveel Valentijn ineens voor me betekend sinds ik jou weer tegen het lijf liep. Zelfs de maden uit de buikholte die ik eigenlijk dien te onderzoeken, lijken net dat ietsje extra in hun buikdansje te leggen.Geloof me, het is echt geen optische illusie, de beelden staan op dit ene netvlies dat jouw droomlichaam rijk is, gebrand. Ik hoor ze zingen.

Mag ik hopen dat je je sneller kan vrijmaken dan normaal, zodat we toch rond vijf uur aan onze feestdis kunnen beginnen? Want ik hunker nu al naar het moment dat ik mijn prothesebeen kan afleggen om naast jouw PDA te vleien en je vervolgens diep in je glazen oog te kijken. -Een warme trilling trekt door mijn onderbuik, net of ik je vingerscharnieren al hoor kreunen.

Ach liefje, denk je er wel nog even aan nieuwe batterijen mee te brengen? Het zou toch zo jammer zijn wanneer onze eerste liefdesnacht zou onderbroken worden door een Duracell mankement. Dan rep ik mij op weg naar jou, nog even snel om dat eetbaar setje waar ik gisterenavond zo ondeugend bij staan gniffelen heb. Want na onze ultieme nacht gaan we natuurlijk ontbijt nodig hebben,…


Een dikke kusknuffel

Je snoepje,
Mies S. Piggy
Patholoog-anatoom
U.Z. Sint Muppets

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  koteletje43UZMup@/hotmail.com (geen / achter hotmail)

  'Pigs in Space,' (komma moet na ',)

  leuk om te lezen ;)
  eetbaar setje moet je maar eens bij mij kopen wanneer je in de buurt bent hahah en ik lever de batterijtjes gratis bij de overige aankopen :))

  kus
  SabineLuypaert: ooh verkoop jij speelgerief dan hahaha (noteert in grote schrijft:-d snoepbroekjes bij aqua hahaha) (echt, die komma na het haakje:i ik schrijf die er altijd in (shy), de rest is wel veranderd zenne
 • bielieke
  Pathologie! Een merkwaardige studie.
  Sommige zinnen lezen wat moeilijk, maar misschien moet ik de oorzaak eerder bij mezelf zoeken.
  Ik kan met hun liefdesspel al bijna voorstellen.
  Leve de batterijtjes.
  SabineLuypaert: liefde kent geen grenzen he (smile) jieha ;)
 • muis
  Een prachtig stuk en originele benadering van valentijn:) Luguber, maar ook lollig. En zo ken ik Miss Piggy:):) Bigs? No?:)
  Groetjes
  SabineLuypaert: (smile) 'k heb zo gelachen he toen ik dit schreef :lol: waar een aflevering van csi niet kan toe leiden (grinnik) psst, mies is haar echte naam, 'k heb het op haren babybigpaspoort gezien
 • littlefairytale
  Mooie invalshoek, beetje luguber voor jouw doen, maar wel grappig.
  tine
  SabineLuypaert: voor mij doen lugiber LOL ooh die vind ik heerlijk (oen) dank je (ikje die zo graag nekeer vreemd schrijf hihih)
 • Rob
  ;-))
  SabineLuypaert: gniffel (smile)
 • yrsa
  wat kan ik nog zeggen? Dit is een heerlijk, origineel stuk Sabine. Heb dit echt in één ruk uitgelezen, zonder ook maar te aarzelen om te stoppen of stiekem een zinnetje over te slaan!!
  SabineLuypaert: (zoen) wat een leuke reactie, zonder stiekum een zinnetje over te slaan :lol: heeeel dank je wel, ook vor't genieten (smile)
 • Peerke
  Erg prettig lezend en lekker erbovenop.
  Probeer spaarzaam te zijn met woordjes als 'zo', of 'nog'.
  ZO, dat om je NOG te laten weten dat ik het goed doorgenomen heb. Pracht onderwerp en goede schrijfstijl! en alles goed doordacht. Klasse...
  SabineLuypaert: daar ga ik op letten:o wist niet dat ik dat veel deed (smile) heeel dank je wel voor de fijne fb he
 • lief
  ademloos in één ruk gelezen,
  verbluffend en hoogstaand
  it's lonely at the top,
  met dit stukje fantastisch proza
  ben je voor mij "Back on Top"
  genoten Sabine
  liefsxxx
  SabineLuypaert: jeetje zeg:o kvoel mijn truike spannen ineens ind e haslstreek ;) (zoen) heel dank je wel voor deze ultra lieve superreactie lieve lief :-d
 • ERWEE
  Humor ten top!

  allee, vooruit met de dimensietinten

  iets met een 'S' *wink*:

  Weet je, deze middag nog, net toen ik een trombose uit een kransslagaders sneed => een kransslagader (zonder S) *lol*
  SabineLuypaert: lap:o weer een es aan mijnen knikker :lol: 't is echt waar he, ge hebt gelijk, 'k heb daar iets tegen (smile) kwilde weer nekeer anders dan standaard valentijnen he ;) ge kent me haha,; dank u erweeken
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.