writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Schrijvertje(2)

door commissarisV

Ik ben er uit, ik ben er uit; driemaal hoera of was het scheepsrecht? Ik weet wat de echte wereld is.Het is de wereld in mijn hoofd. De wereld die verschijnt als mijn kloppend hart op de toetsen valt, als ik wegkantel door het bestendig 'onten', sporen van de sneltrein die door m'n kop jaagt.

Ik ben opgelucht maar tegelijk bang,het krijgt allemaal een ambigue tintje.Ik kan niet anders dan me eenzaam voelen.De buitenwereld is immers een illusie, één grote farce. Ik ben het die voortdurend de beelden aan mekaar rijg.Ik ben het die de typetjes bedenk die mijn wereld bevolken.Zelfs mijn dromen zijn even echt als het onechte.

Nu ik het zeker weet zal ik niet aarzelen: alle door mijn verdraaide geest verzonnen pestkopjes vliegen naar het verste eiland in een afgelegen hersenkwab.In de plaats komen elfjes met groene vleugels en een dito karakter. Vrouwen mogen er ook zijn, of toch één, dan kunnen ze geen ruzie maken.Vrouwen maken het spannend. Een vrouw, alhoewel door mij uitgevonden, is o zo ingewikkeld en geraffineerd.Ze ruikt zo lekker in m'n hoofd.Ze kriebelt al mijn zintuigen en ook nog meer: ze doet me overlopen.

Een vrouw dus, zij speelt een rol, ze is mijn deel.Ik kijk door het gulzige glas naar buiten, een buiten dat eigenlijk ook allemaal binnen zit, in 't kopke.Puur voor de lol schakel ik over op paarse wolken.Een waanvogel schrikt van deze plotse schijn.Ik bedenk dat het toch handig is, vlakke beelden te kunnen omzetten naar driedimensioneel.

 

feedback van andere lezers

  • harmandi
    Ah, welkom in de echte wereld... Je hebt deze treffend in woorden om weten te zetten. Ieder z'n eigen plekje, z'n eigen ruimte: in één woord heerlijk! Voor de lezer in de akelige buitenwereld zouden spaties na de punten wel prettig zijn.
    commissarisV: Prettige en gevatte reactie, bedankt harmandi
  • maridava
    Ok, het is goed maar ik heb nu twee stukjes na elkaar gelezen en ga nu toch wel effekes wachten.
    commissarisV: Ok, bedankt M. Laat het maar rustig verteren,leuke reactie trouwens en een bewijs dat je het ernstig opneemt
  • Vansion
    al heel vaak gelezen. je 'uitstekend' is op komst ...
    commissarisV: Yes, ik voel het komen... :-)
  • geertje
    hier is ie
    gemeend bovendien...
    je "uitstekend"
    groetjes
    commissarisV: bedankt voor de eer geertje welterusten hoor
  • Rinka
    heel tof. die ene vrouw en die paarse wolken. het geeft wat meer inkijk in jou...
    commissarisV: Ik word verlegen van die inkijk...bloos bloos :-)
  • Ghislaine
    Ik wist niet dat jij pimpelpaarse vrouwen zag chef! Ik dacht dat we blauw droegen hahaha.
    commissarisV: Ja, meer blauw op straat zeker!! :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .