writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Valentijn

door boemboemkonijn

Today is the day again….valentijn, 14 februari, de dag van de liefde, de eeuwige discussie over het al dan niet vieren van valentijn.
Persoonlijk ben ik er natuurlijk tegen. Ik vind niet dat de handelaars moeten bepalen wanneer koppels elkaar de liefde verklaren. Waarom net 14 februari? Ik veronderstel dat het zo'n doodse periode tussen kerst en pasen moet overbruggen. Met kerstmis en nieuwjaar worden veel cadeautjes gekocht, met pasen massa's speelgoed voor gebroed die het niet weet te appreciëren dat mensen moeten werken om hun nutteloze plastieken brol te betalen, maar in de periode ertussen moet de economie rekenen op veel jarigen of sterfgevallen. Aangezien dat niet voldoende opbrengt, hebben ze dus valentijn ingelast.
Het zal je maar overkomen dat iemand jarig is in de week voor of na valentijn. Probeer dan maar eens een deftig boeket bloemen aan te schaffen voor minder dan 50 euro. Verder dan een reeds verwelkend handjevol mini-rozen kom je helaas niet. Tip: koop een maand op voorhand een cactus: dat houdt lang, valt mee qua prijs, en vergt niet al te veel onderhoud. Of begin zelf een bloemenwinkel....

Valentijn is ook zo'n dag die in tegenstelling tot liefde, veel ergernis kan opwekken.
Daarom wil ik ineens aan alle vrouwen vragen om voor eens en voor altijd consequent te zijn in jullie wil om valentijn te vieren. Begin alstublieft niet voor de 100ste keer te beweren dat valentijn voor jou niet hoeft, dat je het geforceerd vindt, en dat elke dag met jouw man al valentijn is...als je het verdomme niet meent!! Ik zou de mannen de kost niet willen geven die op valentijn afgesnauwd worden en dan verdwaasd voor zich uit zitten te staren, zich afvragen why the hell mevrouw nu weer haar kuren heeft.
Ze had nochtans gezworen dat ze niks voor valentijn hoefde, dat hij niks speciaals moest doen, geen geschenk moest kopen, geen ontbijt op bed moest brengen, maar gewoon de dag zoals gewoonlijk moest doorbrengen. Hij houdt zich daaraan, respecteert haar wens (how convenient that may be), en dan krijgt hij 's avonds het deksel op de neus, want: "Ja seg, Ilse hare vent heeft wel bloemen voor haar gekocht, en een satijnen lingeriesetje en seffes gaan ze eten in dat sjiek restaurant waar je 3 maanden van tevoren moet reserveren, da's tenminste romantisch, maar gij, neen, gij doet zoiets niet voor mij he!!"
Het communicatieprobleem is hier overduidelijk: zij beweerde niets speciaals te willen voor valentijn, waarmee ze eigenlijk bedoelde dat ze niet wou toegeven iets te verwachten, omdat het dan geen verrassing zou zijn. Ze wou daarentegen wel op alle mogelijke commerciële manieren van haar sokken geblazen worden, en ze ging ervan uit dat hij dat wel tussen de lijntjes door zou lezen en die wens dan ook overvloedig zou inwilligen.
Wat de man heeft begrepen, is: "Ze wil niks voor valentijn, dat komt nog goed uit ook, want ik zou het toch alleen maar voor haar doen, dus als ze niks wil, doe ik niks, en dan is ze content."
Vrouw, als je wil dat je vent iets doet, zeg dan dat je wil dat hij iets doet. Als je wil dat je vent niets doet, zeg dan dat je wil dat hij niets doet.
Begin niet met boodschappen tussen de lijntjes, want die pikt hij niet op. Geef geen subtiele hints, want bij mannen werkt enkel de directe aanpak. Wees duidelijk, en consequent. Als je zegt dat je niks wil, ga er dan vanuit dat je niks krijgt. Als je zegt dat je wel iets wil, herhaal dat de avond voor valentijn nog eens, dan zal je waarschijnlijk ook iets krijgen.

Nu valt de echte reden van valentijn me te binnen: het is enkel in het leven geroepen om idioten zover te krijgen dat ze geschenken voor hun vrouw gaan kopen (om de een of andere reden is het voornamelijk de man die zich inspant voor de vrouw, valentijn is wat dat betreft nogal seksistisch, en vrouwen gebruiken het excuus dat ze het hele jaar al alles voor de man doen en dat het nu eens omgekeerd mag zijn), in de hoop dat het geschenkt niet voldoet en ze de dag erna om iets geschikter (lees: duurder) gaan. En om degenen die niet aan valentijn meedoen, de dagen erna alsnog iets te laten kopen om de brokken te lijmen die gemaakt zijn door niets te kopen op valentijn zelf.
Eén commercieel gedoe dus, zoals iedereen eigenlijk wel weet, maar er toch maar aan meedoet om miserie te vermijden.

Ik heb gezegd dat ik niets wil, dus ik zal ook niets krijgen. Ik heb wel gezegd dat ik seks wil, maar dat zou ik sowieso gekregen hebben. Lekker duidelijk, en heel consequent, and that's the way all days should be.

 

feedback van andere lezers

  • eisenik
    lekkere flow
    vorm van directie die me aan elschot, brusselmans, mennes, ... doet denken maar dan zonder de dubbele bodems, interteksten en brutaliteit misschien :-)
    alleszins druk je jezelf uit in klare taal die welicht bij veel lezers "aankom"
    voor nog langere feedbacks; eisenik@hotmail.com ;-)
    boemboemkonijn: merci
  • zwartkopje
    Hoi Boemboemkonijn,

    Of het nu valentijn is of niet. je moet altijd direct naar mannen toe zijn, anders verstaan ze het niet, hihi. Vind je stukje een beetje te belerend en te prekerig. De pastoor voor het altaar, hihi!

    groetjes,

    zwartkopje
    boemboemkonijn: merci voor de reactie
  • figment
    Een vrouw met een no-bullshit houding weet ik altijd te appreciëren. Ik heb er niets tegen als mensen speciaal doen op valentijn, zelf doe ik het enkel als mijn lief het type is dat dat verwacht. Het is iets dat je doet of niet doet, zonder dat er een keuze is die een meerwaarde heeft.

    Leuk om te lezen.
    boemboemkonijn: merci
  • Mistaker
    Wel een aardig stukje. Ik zie in mijn omgeving eerlijk gezegd niet dat het vnl. mannen zijn die geschenken kopen met Valentijn maar dat ligt misschien aan de lui die ik ken hoor.

    Groet,
    Greta


    boemboemkonijn: dat kan natuurlijk
  • ivo
    ik vrees te lezen wie ik lees en ben blij dat je weer bent (al is het voor even) en al is het zonder noodoproep 112 is Europees en geen mens die het weet ..

    je verhaal zit goed in elkaar (zoals altijd) en het leest ... de inhoud is zoals elk verhaal, het spreekt aan of niet ... maar daar ging het mij niet om, je stijl is zo goed, verbazend zelfs ... jammer dat dit niet in een roman of zo kan ..
    boemboemkonijn: u verwart mij echt wel iemand anders, maar bedankt voor de lovende woorden
  • dichtduvel
    Ik heb op Valentijn een liedekijn gezongen en alhoewel ik ab-so-luut niet zingen kan, heb ik het mogen uitzingen. Nou, ze zong wel anders toen ik zei : 'That's it!', voor de rest heb ik mezelf een mooie blackberry kado gedaan, grtz, jeft
    boemboemkonijn: iedereen zijn Valentijngewoonten
  • Lazey
    Ik vind je kijk op Valentijn erg nuchter, maar niet romantisch!
    boemboemkonijn: ik ben net wel romantisch, Valentijn heeft niks meer met romantiek te maken
  • Liesje
    Hihi... doet me denken aan een vriendin... weet je wat ik het mooiste vind? Samen plannen maken voor Valentijn... en daarom niet op de 14e februari, maar ergens stiekem tussendoor... veel minder drukte dan en veel meer plezier en genot...
    boemboemkonijn: ik zal Valentijn nooit een reden vinden, om mijn relatie te vieren, ik vind dat je die elke dag op de een of andere manier moet kunnen vieren
  • JC
    weet je waar dit soort praat me aan doet denken? aan al die vrouwen die lekker samenkomen om hun man eens goed de grond in te boren, de man denkt met zijn pik en daarmee is de kous af, voor de rest moeten ze maar hun plaats leren kennen.
    Veel bla bla en thuis een pak minder, je schrijft als een raket, alleen moet je over sex schrijven om er ook nog een inhoud te kunnen aan geven.
    't Zal wel aan mij liggen, sex is ook maar sex, jij vind het een wapen, het is maar te hopen voor je vent dat hij nooit een losse flodder schiet.
    boemboemkonijn: seKS

    jij vindT

    Seks is geen wapen voor mij, ik weet alleen zeker dat andere vrouwen het als een wapen gebruiken

    Heel veel mannen denken ook ECHT met hun lul.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .