writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

We lopen hier maar even rond (en moeten een dag wachten om te publiceren)

door JC

Zo is het toch? Dat beetje tijd die ter onzer beschikking is, elk vult ze op zijn eigen manier in.
Persoonlijk hou ik van schrijven, jullie ook neem ik aan. Het is een gave hoor, draai en keer het zoals je wil, ieder van ons heeft gekozen om te schrijven, om creatief te zijn, om te doen waar we ons goed bij voelen. Voldoening schenkt het schrijven nauwelijks, in mijn geval is het eerder een verslaving, de verslaving zelfs. Elk op onze eigen manier op zoek.. naar wat eigenlijk?
Je zou me hier moeten zien zitten, met een glaasje sangria naast me en mijn dikke sharpei die aan mijn sokken aan het knabbelen is, mijn voet al nat van zijn kwijl.
So what, nog een sigaret opsteken en vertellen wat er me van het hart moet, per slot van rekening zijn we met zijn allen hier gelijkgestemde zielen, allen willen we wel iets met ons geschrijf, al is het maar dat we schrijven, dat we zijn.
Nee, dagen zoals vandaag zijn zeldzaam, het is niet van moeten, enkel de laptop en mij.
Niet nadenken ook, laat de vingers maar over het toetsenbord glijden, wat ook het resultaat moge zijn het voelt niet verkeerd aan.
We lopen hier maar even rond, we hebben de gave om wat we voelen op papier te zetten en we doen het dan nog ook.
Het hoeft ook nergens toe te leiden, dat is het mooiste, dit is gewoon wie we zijn.
Een paar individuen die ergens geloven dat hun woorden het verschil kunnen maken, die proberen om een verschil te maken, zichzelf te zijn.
Vergeet niet dat de bekendste en beruchtste boeken geschreven zijn door auteurs waar we nooit iets over te weten zullen komen, zij hebben boeken geschreven die niet meer uit onze wereld weg te denken zijn en geen mens kent hun naam.
'k Zou het graag wel eens weten, wie die verdomde bijbel geschreven heeft, wie zich eventjes de goesting heeft opgebracht om een koran te schrijven en hoe die hun boek aan de man gebracht hebben.
In vergelijking met die mensen stelt er toch geen enkele schrijver nog iets voor, hoe kun je in godsnaam aan zoiets gaan tippen.
Oké ze zijn al heel lang dood maar wat een erfenis hebben die nagelaten zeg.
Wat ik me afvraag is of die mensen ooit hadden kunnen denken wat hun geschrijf teweeg zou brengen, of ze die nog zouden geschreven hebben moesten ze weten hoeveel levens die boeken wel niet gekost hebben?
Veel te zware kost voor een donderdagmiddag echter, beter nog een glaasje sangria achterover kappen.
We nemen onszelf veel te serieus op, die paar die echt doorbreken zullen ook gebukt gaan onder stress, prestatiedrang en hun eigen geestdrift.
Nee, laat mij maar de drol gaan opkuisen die mijn dikke vriend in huis gedeponeerd heeft, de bijbel is al geschreven dus haast is er niet bij.
Schrijven moet leuk blijven en dat was ik de laatste tijden vergeten, maar goed dat mijn hond eens in huis heeft gescheten om me dat te laten begrijpen.

 

feedback van andere lezers

  • dichtduvel
    Graag gelezen, vlot, grtz, jef
    JC: 't word de hoogste tijd dat ik eens wat van jouw werk lees, ik vermoed dat we wel op dezelfde golflengte zitten.
    tot binnenkort
    Jerry
  • Mistaker
    Leest inderdaad leuk.
    Maar in sommige zinnen zitten wel wat foutjes/dingen die niet lekker lopen:
    Het beetje tijd dat ons ter beschikking staat, vult ieder op zijn eigen manier in.
    enkel de laptop en ik.
    en hoe die schrijvers hun boeken aan de man gebracht hebben.
    of ze die nog geschreven zouden hebben als ze geweten hadden hoeveel levens die boeken gekost hebben?
    beter nog een glaasje sangria achterover slaan.
    We nemen onszelf veel te serieus,

    De typisch Vlaamse woorden (goesting, opkuisen) vind ik wel aangenaam in dit verhaal dat ik graag gelezen heb.

    Groet,
    Greta

    JC: bedankt voor de feedback, je moet weten dat ik vrij beperkt ben als het op structuur en zinsbouw aankomt, we roeien allen met de riemen die we hebben hé.
    Maar het is precies door op deze site op deze minpunten gewezen te worden dat ik hoop mezelf naar een 'hoger' niveau te tillen.
  • Hoeselaar
    Leuk en met een zekere ironie die me wel bevalt, schrijf jij maar verder maar vergeet die hond niet potverdorie

    Wilhelm
    JC: die hond heeft godverdomme een midlifecrisis.. man man man miserie
  • jbrouns
    Naar hier gelokt door de titel, en ben blij dat ik het gelezen heb. Leest lekker vlot en ontspannend, de nodige ironie en zelfbeschouwing spreken me zeer aan (het zijn dan ook kenmerken die men vaak bij mijn eigen nietige werkjes terug vindt, ik heb zelfs een verhaal geschreven dat meer impact dan de bijbel zal gaan hebben whahahaha).
    Groetjes
    JC: meer impact dan de bijbel, hopelijk heb je de koran niet geschreven.. tot binnenkort
  • SabineLuypaert
    je hebt helemaal gelijk, hier is het ook zo, ik hou van schrijven (al ben ik niet de grootste krak) maar het is leuk, toch is het nog iets meer een verslaving in feite, en inderdaad niets zo leuk al er lekker op los te tokkelen zonder dat iets hoeft:o dat geeft dat orgastsich gevoel, ook al heb ik dan geen hond die men voet afzabbert:o ik heb dan een décolletékater he (smile) geeft ongeveer hetzelfde effect zenne lol plezant geschreven stukske (smile)
    JC: met een smile reageren en daarna aan de dagelijkse portie brainfood beginnen
    Jerry
  • Francis
    De koran is slechts een licht veranderd duplicaat v d bijbel 650 jaar later gekopieerd ten tijde v e een economische crisis in opdracht vd sjah van Perzië (zie Grote Oosthoek) Een sharpei is dat niet zo n ribbelhond die op Oprah winfrey lijkt? Daarom kwijlt ie zo veel denk ik dan..
    ;0) Leuk verhaal Gr Frans
    JC: Ja, na het zien van "zeitgeist" zijn mijn ogen geopend (en die sharpei dat is inderdaad zo een hoop overtollig vel op poten°
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .