Volg ons op facebook
|
< terug
"Het schrijverschap"
Schrijven is voor mij als koken. Met de juiste hoeveelheid aan ingrediënten kan het heel smaakvol worden. Met een beetje entourage, is het kleurrijk. En met een overdaad aan kruiden, net iets teveel van het goede.
Uiteten bij een ander maakt soms onzeker. De ander kan altijd beter koken, heeft het gerecht net iets beter op smaak dan ik. Dat zijn momenten waarop ik mij geen echte 'kok' voel, alleen nog maar lauwe, flauwe groentesoep maak, waar woorden komen bovendrijven als weke aan elkaar klevende vermicelli en ik niet meer kan overzien hoe ik zinnen kan ontwarren tot een verfijnde smaakvolle delicatesse.
Mijn pc is mijn 'kookeiland', hier stoei ik met potten en pannen, heel cliché, en probeer nieuwe gerechten uit, of ik mix het een en ander. Éducation permanente.
Het klaarmaken van mijn gerechten, zodra ik moet gaan nadenken, vergt veel inspanning. Doe ik het op de automatische piloot, dan gaat alles veel soepeler en intuïtief creëer ik soms nog wel eens iets dat de moeite waard is.
Mijn 'eters' die mij van feedback voorzien, ben ik zeer dankbaar. Toch kan het ook averechts werken wanneer ik opmerk nog steeds geen chef-kok te zijn. Maar zonder eters, geen gevulde borden.
De verzamelfase blijkt ook een heel karwei. Ik laad mijn karretje nog al eens te vol met overbodige bestanddelen en moet dan veel onnodige dingen schrappen. Maar al doende leert men heb ik geleerd. Het kost tijd. Veel tijd. Maar niets is zo aangenaam wanneer het eindresultaat zover af is dat men er van kan gaan genieten. Al heb ik geleerd dat het nooit klaar is, er kan altijd nog wel een beetje peper of een snufje zout bij, of wanneer er een teveel aan is, de boel een beetje aanlengen met water.
Wanneer er een blokkade is, dan proef ik veel van andermans gerechten. Of blaas een oud recept van mezelf weer leven in. Ik brainstorm door de gerechten, en scherp hiermee mijn zintuigen en herinneringen aan.
Mijn hoofdstukken zijn als voor-, hoofd- en nagerechten, en heel soms proef je van het nagerecht alvorens aan het hoofdgerecht te beginnen.
Smakelijk eten!
--------------------
Voorgerecht:
kriebelend vind je de weg
een terras vol naaktheid
opgediend aan ogen
vol gulzigheid
betast jouw smaakzin
een vol reukvermogen,
de ritmiek van geilheid
trotseert het vocht
inhaleer warmte
op de golven van je tocht
smaakvol voorbereid
de nagenietende kalmte
--------------------------
Hoofdgerecht:
Main course
Off course
vergeet je tafelmanieren
verorber met huid en haar
samen bewegen, als dieren
King Size
Big steak!
zonder break
---------------------------
Nagerecht:
verpakt in een jasje van mousse
schuimt de fluweelzachte sensatie
verleiding likt tongen rond een kersje;
een ultieme traktatie
feedback van andere lezers- ivo
je bent een hartendief ... aquaangel: dank ivo, lief van je - koyaanisqatsi
en zeggen dat mijn broer kok is... aquaangel: lekker, Jamie O? ;)) - yrsa
een woordelijke culinair hoogstandje! aquaangel: de kok bedankt u :) - Hoeselaar
Education Angelique was hier aan 't koken, en lekker dat 't was
Wilhelm aquaangel: dank dank leuk xx - Mistaker
Jammie!
xxxx aquaangel: yam yam angel als kok daar krijg je honger van ;))) - dichtduvel
koken kost geld
kriebelend vind je de weg, ware dat niet beter :
je vindt de kriebelende weg?
Blijven koken is heel ok, maar overkoken en doorkoken ... aquaangel: en ook niet met een vies velletje over de melk bah bah xx - bielieke
Blijven koken zou ik zeggen. En... serveer mij ook maar dat dessert. Lili aquaangel: dank je - muis
Uiteten bij =w is het niet uit eten? k twijfel...
Mooi stukje aquaangel, en ik ga voor het dessertje hoor:) Sensueel, heel sensueel:)
groetjes aquaangel: het is inderdaad uit eten denk ik
de Van Dale zegt:
uit·eten1 (onovergankelijk werkwoord; at uit, is uitgegeten)
1 afeten
uit·eten2 (overgankelijk werkwoord; at uit, heeft uitgegeten)
1 door eten ontdoen van het binnenste
ik denk dat het wel beiden kan... - Peerke
Heerlijk, mag ik als Vegetarier ook aanschuiven? X aquaangel: ik roerbak wel met wat groentjes hoor ;)
*ps: is schaduwwolken bestelling ooit nog aangekomen via wh?* - SabineLuypaert
ik smak nog uitbundiog na (zo neergesmeten in de zetel met zo ne voldanen buikgrijns op mijn snoet he) zaalig stukje aquaangel: dank u sabine, ik serveer graag xx - JC
een andere invalshoek, heel zeker een andere invalshoek aquaangel: dank JC
x
|