writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verschrikkelijke Stad (Inleiding)

door elpe

Een klein woordje vooraf.
Het verhaal dat jullie hierna zullen lezen is een driedelig verhaal over een Tsjetsjeense bende die de Antwerpse binnenstad onveilig maakt met allerhande feiten. Het zijn drie afzonderlijk te lezen verhalen die aan mekaar zijn geschreven door de verhalen van de erin deelnemende criminelen en politiemensen. We beginnen vandaag met de geboorte van de bendeleider ISSA. In het volgende deel "WItte Nertsen" begint het eigenlijke eerste deel. ...... Veel leesplezier.
"elpe"


"Issa :"

Bij volle maan schreeuwde de jonge Hava haar verwachtte pijn uit. Wat ze in haar schoot moest verdragen leek te blijven duren. Het was een bijna ondragelijke pijn ware het niet dat ze, diep in haar binnenste, uitkeek naar haar kind. Haar eerste kind!

Hoezeer ook de Tsjetsjeense staat, onder de supervisie en het alziende oog van grote broer de Sovjet Unie, ervoor zorgde dat ze aan niets te kort kwam in het "staatshospitaal", konden deze de stekende pijnen niet wegnemen.
Geld voor een privé ziekenhuis konden zij, met haar man Aslan, niet opbrengen. De kosten voor de behandeling van haar bloedarmoede werden betaald door de coöperatieve verzekering van hun gemeenschap.

Kosi-Yurt, een dorp in het Kurchaloesvska district, was in handen van de Kadirovs. Afstammelingen van Kaukasische warlords hadden zich door de jaren heen in dit dorp gevestigd en er tot blijdschap van de inwonenden, een welvarende gemeenschap van gemaakt. Magomaev Aslan was opgegroeid met de oude heer Akhmad Kadyrov en was, jaren later, toen deze militiechef werd, diens luitenant in goede en kwade dagen.

Met een laatste, eerder gesmoorde, kreet die uit het diepste van haar lichaam kwam, zette ze haar zoon Issa op de wereld. Nadat de vroedvrouw haar baby op haar buik legde, en ze hem recht in zijn donkere karbonkelogen keek, verloor ze het bewustzijn. Ze zou niet meer ontwaken uit haar coma, nooit meer.
Haar bloedarmoede en het tekort aan andere elementaire zorgen hadden haar lichaam dusdanig verzwakt dat ze niet meer ontwaakte uit haar laatste droom.
Een droom van een kind….. veronderstelde ze.

De wereld zou nog versteld staan, en gelijk had ze.

Zijn grootmoeder heeft het wel geweten. De opvoeding van een duivelskind is niet te beschrijven met woorden. In géén enkele taal en niet uit te beelden met enig symbool. Het was verschrikkelijk, het was vreeswekkend. Inderdaad het juiste woord is vreeswekkend. .

Op vijftienjarige leeftijd maakte Issa deel uit de jeugdleden van "groep vijfentwintig". Een militie-eenheid die zich bezighield met het bespioneren van overlopers. Doordat deze bende toegang had tot alle gelederen van de bevolking, in het dan al tot puin geschoten Grozny, konden ze zich ook overal bewegen. Neen, je wilde als vreedzame burger van de stad Grozny niet in het vizier van deze bende komen. Groep vijfentwintig werd betaald in natura. De jongsten kregen drank en voedsel, de ouderen kregen sex in de aanbieding.

Later, op achttienjarige leeftijd, werd Issa Magomaev ingelijfd bij de Kadyrovtsjy zelf. De ongeregelde troepen die de Russische bezetter bijstonden in het onder controle houden van de situatie. Hen werd alles toegelaten. Het resultaat was het enige belang. Hoe je ertoe kwam niet. Het doel heiligt altijd de middelen.

In hun geboortedorp, Kosi-Yurt, hadden ze een oude kazerne omgebouwd tot privé-gevangenis. Issa werd verder opgeleid als specialist in bepaalde krijgskunsten zoals "bijzonder verhoor" en "infiltratietechnieken". Onderdelen die hij van kindsbeen al onder de knie had en er meesterlijk in werd.

Het gebruik van allerhande, voor de hand en minder voor de hand, liggende wapens werd hem geleerd. Hij werd de meesterbeul.

Een waar kind van de duivel.
................

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    Geld voor een privé ziekenhuis konden zij,
    (kon zij, )

    graag gelezen, interessant x
    elpe: Bedankt voor de info. Ik denk "konden" omdat er gesproken wordt over man en vrouw !?. Of zie ik da t niet juist ?
    elpe
  • muis
    SLIK Dit volg ik verder. De inleiding is alvast veelbelovend!
    groetjes
    elpe: het zal een tijdje duren want het verhaal heeft ongeveer 50 bladzijden....
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .