writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sollicitatiebrief

door CaptainNorth

Beste lezer,

Ik ken u niet. Althans dat is mijn uitgangspunt bij het opstellen van deze open brief.
Ik ken mezelf. Dat is het tweede uitgangspunt. Verder wens ik nog één uitgangspunt aan te wenden, ter inleiding : Dit is een sollicitatie.

Ik ben op zoek. Op zoek naar woorden. Elke ademtocht opnieuw. Bij het kopen van een brood, bij het rijden op de fiets, bij het ontwaken en het aansnijden van de dag, bij een lach, bij een blik, bij een stilte die oorverdovend is… Ik stop niet. Mijn woorden laten het niet toe. Ze zijn te talrijk, ze staan te springen om aan zichzelf te zijn. Aan het woord zijn.
Duidelijkheid. Subliem toeven tussen troeven. Zo voelt het aan voor elk van hen. Mijn woorden. Waar kan ik ze kwijt. Nergens. Ze weigeren mij in de steek te laten. Dus hebben we een afspraak gemaakt, af en toe laat ik hen een beetje vrijheid, geen onbewaakte momenten van vluchtige passages, wat geflirt of een beetje spielerei…
Neen, ik ben wel degelijk op zoek. Op zoek naar een plaats waar ik met een gerust hart mijn kinderen aan een vertrouwde omgeving kan toevertrouwen. Iemand die mijn woorden herkent. Iemand die mijn woorden erkent. Laat u het zijn, u zult 't zien, ze zijn te vertrouwen mijn woorden. Kneedbaar als de beste klei. Strak in het pak indien nodig.
Ik wil geen 'gewone' vraag stellen. Ik heb er de woorden niet naar. Wilt u mij zien en voelen? Laat mij schrijven. Waar is de uitgang hier? Ik zoek een eindpunt.

Bedankt alvast en wie weet, weet U het wel,

Tot uw woorden,

Jan Ducheyne alias The Captain of the North Sea

 

feedback van andere lezers

  • Jean_Loeckx
    Héél leuk, CNS, ik móest blijven lezen.
    g
    CaptainNorth: hey bedankt Jean, ik heb dit écht naar uitgeverijen gestuurd trouwens met bijlagen en zo... maar alsnog tevergeefs... maar we doen verder.

    groet

    CNS
  • Draakje
    Schitterend, een ander woord heb ik er niet voor. Meer van dat!
    CaptainNorth: Hey merci... dat doet deugd want dit zijn zo van die dingen waar je over twijfelt of het hier wel past en zo'n reakties zijn dan ook... schitterend!!!

    groet

    Cap North
  • harmandi
    Je bent aangenomen! U schrijft, ik lees en uw loon is mijn bewondering.
    CaptainNorth: met een buiging (vol zwier en zwaai) neem ik uw uitnodiging in ontvangst! Mijn loon... kan niet mooier zijn...
  • geertje
    vroeger was ik een babbelkous, iedereen moest mijn verhaal horen.
    deze periode heb ik afgesloten, ik ben meer gaan zwijgen, en gaan schrijven...

    mooie verteld Captain,
    ik heb genoten bij het lezen.
    groetjes, geertje
    CaptainNorth: merci !
    Ik spreek al vijf jaar niet meer. Ik schrijf enkel nog. Als ik iets moét zeggen... dan schrijf ik het op en vraag ik aan iemand anders om het voor mij te zeggen; Bijvoorbeeld : een buskaartje aub of zo...

    :-)

    groet!

    Cap North
  • Vansion
    "iemand die mijn woorden (h)erkent"

    'k schreef het vroeger wel honderd keren op: "qui me lira qui m'aura", vroeger he . En nu? Nu glimlach ik bij deze brief. Een droombrief? Ach. Soms komen dromen uit. Vooral als je het niet verwacht. En ...
    CaptainNorth: laat ze maar eens goed uitkomen nu... 't is nodig...

    mooie zin : qui me lira qui m'aura...
  • Rinka
    Dus je solliciteert. Mag ik dan ook effe? En ok, mijn vraag was ooit voor iemand anders bedoeld, maar de jouwe ook, dus dat mag niet storen...

    Beste schrijver,

    Mag ik op je woorden zuigen?

    Sabbelen tot ze hard en klaar zijn in hun zachte zelf. Toegewijd en dankbaar. Knielend en open voor je gezwollen pen.

    Mag ik je gedachten likken?

    Voorzichtig en traag op zoek naar het lekkerste plekje. Je zinnen laten kronkelen en draaien rond mijn wellustige lezerstong. Letter voor letter proeven van elke paragraaf, elk plooitje van je zinnelijke stuk.

    Ik doe het langzaam en streel treuzelend weer hogerop. Maar het genot is slechts beperkt verlengbaar. Ik voel de climax komen. De gekrulde zinnen barsten uit.

    Je dwingt me telkens weer om door te slikken. De ene keer smaak je heel erg bitter. De andere zalig zoet. Afhankelijk van wat je gegeten hebt. Gezien, gehoord of gelezen. Maar altijd gedacht, gevoeld en beleefd. Dat proef ik wel.


    dus ja, ik wil je zien en voelen, beste schrijver.

    tot dan,
    een lezeres
    CaptainNorth: slik... ik... moet even checken of ik nog kan ademhalen... en ja, het lukt nog...

    je mag...

    ok...

    tot dan...

    de zoetste van al mijn zinnen... laat ik daar maar mee...

    beginnen...

    Hier komt ze : ...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .