writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

zonder titel ( iemand een tip? )

door hannah

Kom binnen, kom binnen verwelkomt hij mij wanneer ik heb aangebeld. Take a Seat …en verdwijnt naar de keuken. Koffie, goed? Roept hij nog.
Ik blijf staan, nog overrompeld door het enthousiaste welkom en door de eerste aanblik van de kamer waarin ik alleen achterblijf. Overrompeld, beter kan ik het niet zeggen. De kamer gooit me in een keer terug naar de jaren van mijn jeugd, de sixties!
Ik ken de nieuwe buurman alleen nog maar van een babbel over de haag, zijn oldtimer; zijn zware moto en het met gel geplakte zwarte haar….Ik had het kunnen weten!
De feloranje lichtpendel en dito grote staanlamp met veel chromeer had ik bij donker al gezien maar er is meer en zo veel! Ik kijk mijn ogen uit.
De onregelmatig gevormde bijzettafeltjes in felle kleuren en schuin uitstaande pootjes; een blinkend rode lockerkast; grote posters van de King; een keukenkast die zo uit de keuken bij mijn ouders kan zijn weggehaald en, met het handige uittrekplankje, dienst doet als computerplek.
Muziek is alom tegenwoordig. Een wandvullende kast barstensvol cd's; een elektrische gitaar, banjo en nog zeldzamere mandoline! Ik kijk mijn ogen uit… hier woont duidelijk een freak.
Ik waag me wat verder de kamer in en val nu echt wel achterover. Achter een hoekje staat, weeral uit de sixties, een grote vitrinekast. Niet speciaal zou je denken als ze niet een fantastische collectie Batman spulletjes herbergde. Van speelkaarten, sleutelhangers en andere prullaria over speelgoedautootjes en robots naar echte schaalmodellen. Aan het raam, dat had ik vanbuiten gezien, hangt een metalen bord met de tekst; " PARKING ONLY FOR BATMOBIEL "
In een hoek van de kamer, bij het raam, staan kindermeubeltjes en een speelgoedbak. Stille getuigen van de kindjes die hier om het weekend bij papa komen.
Ik ga uiteindelijk zitten maar ontdek ondertussen toch telkens weer nieuwe verassende dingen. Alles te kwalificeren onder kitsch maar door zijn authenticiteit toch bijzonder. De twee computers doen in deze omgeving vreemd aan.
De koffie is klaar en tijd voor een gezellige babbel over…natuurlijk zijn passies: muziek; de jaren 50 en 60 en Batman. Ik vertel hem alvast dat hij in september onze kleinzoon over de vloer zal krijgen op vakantie uit Amerika want hij is ook vol van Batman en zijn Batmobiel.


 

feedback van andere lezers

  • lin
    heel leuk eerste verhaal! Wordt het een vervolg?
    Let even op de laatste zin.
    "Ik vertel hem alvast dat hij onze kleinzoon over de vloer zal krijgen wanneer zij op vakantie komen uit Amerika want hij is ook vol van Batman en zijn Batmobiel."
    Daarin gebruik jer een zij en een hij die niet terugslaan op iets daar vlak voor genoemd.
    De "zij": mijn zoon en schoondochter (bijvoorbeeld).
    De "hij": dat joch (bijvoorbeeld)
    De titel hangt een beetje af van het vervolg (als dat er komt) maar anders is "sixties" of "blijven hangen in de sixties" ook een optie.

    Groetjes, lin
    hannah: Dank voor je feedback, ik ben er mij van bewust dat ik dergelijke fouten maak maar merk ze niet altijd zelf op.
  • dichtduvel
    Ah, Batman! Welkom Hannahhhhhhhh, j
    hannah: dankjewel voor het welkom.
  • Peerke
    inkoppertje Hannah: 'Batmobiel' dan toch zeker?
    Mooi stukje en graag gelezen.
  • yrsa
    Batmobiel zou idd een mooie titel zijn.
    Welkom hier.
    hannah: Dank je wel voor jullie gelijklopende tip. Misschien inderdaad een sprekende titel. Dank ook voor de positieve feedback bij mijn eerste schrijven hier.
  • aquaangel
    graag gelezen xx succes
    misschien kom ik op een titel als ik vervolgdeel lees
    xx
    hannah: dank je wel
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .