writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een opvallende ster

door Liesje

Bijna vijf jaar geleden moet het zijn geweest...

We hebben elkaar ontmoet op een feestje van gezamelijke vrienden. Je sprak me aan en charmeerde mijn ego door het geven van talrijke complimentjes. Jong en onbezonnen was ik en stond hier slechts een paar uren bij stil, tot het feestje zijn einde kende en ik moe en met zelfvertrouwen Klaas Vaak liet voorbij wandelen.

De tijd tikte voorbij en elk gingen we onze eigen weg, dat dacht ik toch. Het was toch maar een zomaar - ontmoeting? Ik vergat jou en nieuwe mannen stapten mijn leven binnen.

Aan de meeste mannelijke en charmerende ontmoetingen hechtte ik geen belang. Niet voldoen aan hoge eisen, werd mijn etiket voor hen. Slechts twee mannen vond ik waardig genoeg om toegang te geven tot mijn ziel en mijn hart. De eerste man trapte mijn eigendunk kapot en liet me versplinterd en alleen achter. Niet mijn eisen werden voldaan; zijn eisen werden mij lange tijd opgelegd. De tweede man puzzelde met de gebroken scherven terug mijn oude ik in elkaar en samen genoten we van echte verbondheid, pure liefde. Aan dit mooie liedje kwam echter veel te vlug een triestig einde.

Bijna vijf jaar moet het zijn geweest...

Nu hoor jij van onze gezamelijke vrienden dat mijn partner is overleden. Je reageert aanvankelijk niet, tot je thuis komt. Zonder dralen schrijf je mij een email en een nieuwe email en... Zonder twijfel stuur je mij een sms. Al die tijd had je mijn contactgegevens bewaard, doch niet de moed gevonden om jouw angst te overwinnen. Tot nu. Je laat me door het lezen van jouw woorden oprechtheid proeven. De complimenten (die ik tussen de regels lees) strelen opnieuw mijn ego, maar ik voel me verlegen. Ik voel me klein als mens door mijn arrogantie van toen en mijn zwakte van het heden. Jij stelt geen eisen, zoals ik ooit deed. Je luistert en reageert met warmte. Je erkent mijn verdriet. Helpt het bijna dragen. Mijn eigen hart is momenteel nog volledig gevuld met beleefde liefde en nog niet klaar om opnieuw op een relationele manier lief te hebben. Jij biedt mij echter tijd en ruimte om te helen. Je staat als het ware naast me op een niet opgedrongen manier. Mannen hebben brede schouders om te ondersteunen, schreef je gisteren. Ik werd stil. Het was een stilte die me in de war bracht, maar me ook even opnieuw liet proeven van het leven.

Ik moet je vijf jaar terug hebben overrompeld met mijn eenvoudige spontaniteit. Nu moet ik eerlijk erkennen dat jij op heden diegene bent die mijn leven invloedrijk veranderd. Ik weet niet of de toekomst een relatie tussen ons met zich zal meebrengen. Op heden ben ik ook niet klaar om deze gedachte al te erkennen als mogelijk. Toch ben jij op heden voor mij een opvallende ster. Mijn nachten zijn nog donker, maar er brandt een lichtje aan de hemel.

Wat er ook zal gebeuren, nooit zal ik mijn eigen zijn nog herleiden tot niets, want jij bent me vijf jaren lang niet vergeten. Je bent een pracht van een ster, waar de wegen ons ook naartoe zullen leiden.

 

feedback van andere lezers

 • SabineLuypaert
  klinkt naar een speciaal mensje (smile) deze opvallende ster ;)
  Liesje: is het zeker :-)
 • Peerke
  Ga maar af op je diepere gevoel en je vertrouwen (en geloof) Liesje, dat liegt nooit en zal je leiden naar ... X
  Liesje: Bedankt Peerke voor jouw bemoedigende woorden en voor jouw erkenning van mijn toekomst...
  Een warme knuffel,
  Liesje
 • dichtduvel
  Veelbelovend, je zal wel voelen als je er klaar voor bent, want die andere man moet wel het gevoel hebben dat hij de enige is. Free your mind and feel free to live, grtz, j
  Liesje: Ik ben blij dat die man er nu in stilte en toch zo veelzeggend is, met geduld en begrip! Bedankt om mijn verdere leven te erkennen!!!!!
  Liesje
 • ERWEE
  Zo mooi, Liesje.
  Om een of andere reden ga ik dit nog een tweede keer lezen.

  De titel zou ik al zeker met een hoofdletter zetten, het stuk is dat waard.

  naar het einde toe een 'er' d'r bij:

  Wat ER ook zal gebeuren, nooit zal ik mijn eigen ....
  Liesje: Enorm bedankt Erwee voor jouw lieve woorden...
  De titel heb ik versierd met een hoofdletter.
  Leuk om te merken dat jij het stuk deze letter waard vindt!
  En ook werd rekening gehouden met de 'er'-tip (aangepast dus).

  Een heel erg dikke knuffel,
  Lies
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .