< terug
geen titel
Carluccio schreef ooit in een van zijn kookboeken dat de ware meester moet kunnen koken met beperkte middelen. Vijf ingrediënten van topkwaliteit zouden meestal moeten volstaan voor een gerecht: vers, kleurrijk, vol van smaak. Ze ontmoeten elkaar in de kookpot en ze worden er allemaal beter van. De grage eter herkent op zijn bord nog steeds de producten van de gulle aarde. Geen ingewikkelde torentjes waarin te veel smaken onherkenbaar zijn gemengd. Gelukkig is er in dat geval de ober die omstandig de liflafjes met ronkende verkleinwoorden verklaart. Niets voor mij, net zoals ingenieus opgebouwde gedichtjes met gefileerde emoties in beelden verstikt. Ik wil ze puur en simpel, groot in hun kleinheid. En nu nog oefenen!
feedback van andere lezers- ivo
idd in de eenvoud bewijst de meester zijn kunde .. of niet soms ?
en dat is niet alleen met het koken, maar in heel veel zaken is het zo ... louisaatje: thx! - ERWEE
Knap minietje, zo een aantal zinnen mbt koken-eten en dan in twee zinnen een ommezwaai maken naar het geschrijf.
En daar bovenop een ultra korte eindzin. louisaatje: thx!!! - Peerke
Laat me maar een weten
wanneer ik kan komen eten ;-) louisaatje: maar dan wel simpele boerenkost ;-) - henny
Ik ben ook niet zo'n liflafjes-mens
|