writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het leven zoals het niet helemaal is: ERWEE (8)

door ERWEE

Deel 13.

Want over de jaren heen kom je, all over the world, nogal wat mensen tegen.
Eind jaren '60 waren er enkele ontmoetingen met François Glorieux, tourend improvisator aan de piano. In Antwerpen was er Jos Van Immerseel, Theo Mertens, wereldvermaard trompettist, Walter Boeykens, wereldvermaard klarinettist, Dora Van der Groen, actrice, Luc Phillips, acteur,
Fernand Therby, dirigent, Eugène Traey, pianist - pedagoog - directeur van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium en later voorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd.

In de zomer van 1982 zie ik een openluchtconcert van de USCWB, The United States Collegiate Wind Band. Ze komen jaarlijks over de grote plas voor een Europese tour doorheen zes-zeven landen. Na die eerste kennismaking krijg ik in '84 van deze organisatie een jonge Clarinet player over de vloer:
Alexander Lopez. Recht uit het Californische Los Angelos. Hij is een eerste gast, het begin van een lange rij.

Craig Stroup - Trombonist uit de staat Iowa 1985
Brian Wilke - Trombonist - Wisconsin - 1986
1987 brengt mij eerst Scott Kissinger - Trombonist - uit Phoenix, Arizona - lid van The United States Showcase Band, maar ook Sharla Davenport - Klarinettiste uit Tulsa, Oklahoma.
1988: Steven Lilly Virginia
In 1989 moet ik forfait geven. Geval van heirkracht.
In 1990 gaan we gewoon weer verder met Jeffrey Morisson uit Miami, Florida.
1991 Scott Osborne, Pauling, New York State.
1992 Dawn Cameron - Altamont, Illinois
1993 Heather Davidson uit de staat Missouri
1994 Monica Cazares - El Paso, Texas en Troy Davis - South San Francisco, California.
Een van de dirigenten dat jaar is the most friendly Mister James Slutz.

In de zomer van 1995 reizen we naar het Concertgebouw in Amsterdam, en van daar naar De Doelen in Rotterdam voor concerten met het San Francisco Youth Symphony Orchestra. En we vinden er Troy Davis terug. Troy was in 1994 lid van de USCWB, en nam een compositie voor hobo van me mee over de Grote oceaan.

Zelf krijgen we die zomer Mrs. Lorraine Kubala over de vloer. Groot toeval en verbazing alom als blijkt dat ook zij uit El Paso, Texas komt.

1996 is een memorabel jaar: we hebben Mister Thomas E. Reynolds in huis gedurende het vijfdaagse verblijf van de groep in Limburg. Hij is dirigent en staflid, en nog véél meer. Een manusje-van-alles is in de States net hetzelfde als een manusje-van-alles in Europa.
Een eind over middernacht nodigt hij ons uit om naar Massachussetts te komen. De zes staten die samen New England vormen, beloven allerlei moois.

In 1998 hebben we Jeremy Meehan uit Montgomery, Alabama in huis. Drie weken later brengt de Eurostar ons in London. Saint Pauls Cathedral is the place to be voor het jaarlijkse afscheidsconcert van de United States Collegiate Wind Band and Choirs op Europese bodem.
We vinden er, big surprise, ook Tom Reynolds weer terug. Zijn overredingskracht is dit keer groot genoeg om definitief te besluiten naar de States te reizen. Maar wel pas over een jaar.

En van dichtbij of verder weg zijn er ook: Mister Michael Karen - New Malden, twintig minuten per trein vanuit Waterloo-Station - London UK.
Zijn prachtige cottage is vanaf 1998 onze vaste stek als we naar het land van de Queen willen.

German Schachramanyan. Kleine, geblokte dirigent van het Female Choir of Teachers uit het Russische Krasnoyarsk. Ze zijn in de regio om deel te nemen aan de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen. Aanvankelijk is hij een beetje nors, maar geleidelijk dooide het ijs.

Er is ook Signor Antonio C. Omwille van zijn job al lang geleden vertrokken uit de buurt van Napoli, en via Zwitserland, Duitsland en Nederland blijven hangen in Antwerp-of-all-places.

Santiago Herrera, diepe bas bij Entrevoces, een van de mooiste koren die ik ooit mocht horen. Uit Cuba kwam de groep. Als ik wilde kon ik zo naar Habana.

En eerder toevallig aan een bar in Waterloo Station was er Mister David, opvallend lang en mager, over de zestig, en zomaar uit Melbourne - Australia.
Andy Ploof, dobro- and fiddleplayer en Cheryl Stryker, leuke zangeres van die acoustische 'folkbluegrass-group' One Fell Swoop uit Saint Louis, Missouri.

Luis Augusto Rojas Aquino en Robert Ivan Juarez Velazquez Chiapas provincie - Mexico.
Oscar - Norberto - Mario - Javier y Zeferino Nandayapa (ook van ginder) met betoverende klanken op de Marimba Popular. Ney Rausouro - Braziliaan, Angel Frette - Argentijn
Nancy Zeltsman - New York en Boston USA Momoko Kamiya - Japan Nebosja Jovan Zivkoviç - Belgrado, Joegoslavië

En dan was er Kristi Kuningas, eerste alto bij het University of Tartu Academic Female Choir.
Mr. and Mrs. Coombes Douglas and Carole - he, composer and conductor, she, Publisher of his and otherones music. Coming from Bedfordshire UK. Togheter, we had a very nice weekend during a wonderfull International Choir Contest.

Alleen Dido is hier nog niet langsgekomen. 't Schijnt een beetje 'een trutje' te zijn.
Zegt dochterlief.
Enfin . . . soit . . . . . .

 

feedback van andere lezers

 • togu_hang
  snel naar 9 dus hé Erwee :)
  groetjes
  ERWEE: ok ok ik volg!
 • SabineLuypaert
  dees was iets te dagboekopsommerig voor mij om te raken zoals de andere delen, maa da geeft niet he. Hazo, durft de dochter da zeggen:o zo een tee woord dar zullen we nekeer een folkbluegraas pedagogiosch verantwoord nummerke voor moeten bedenken denk ik dan zo lol
  ERWEE: was het leven zoals het was met die lijst hoor

  en 9 zal weer gehel anders zijn

  Zeer bedankt ook hier weer.
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .