writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

COLUMN : Thaise kreetjes

door jbrouns

Op maandagavond een wedstrijd spelen, na een weekend van consumeren en de eerste ochtenddienst. Er moest een wet zijn die het verbiedt. Maar goed. De Ops-Ale Boys zijn al jarenlang sparringpartner van 't Weurt Niks. Ze zijn ons altijd voetbaltrouw komen bekampen op zaterdagen in Eisden. Zelfs de zware verliescijfers van onze laatste ontmoetingen heeft hen niet ontmoedigd. Tijd voor revanche! Die maandag zouden ze, voor eigen publiek, in de sporthal van Dilsen 't Weurt Niks laten bloeden.
De opkomst viel goed mee. Zij hadden drie supporters, wij twee. Mathy had zijn Thaise vrouw meegenomen. Ze moedigde ons aan met hoge kreetjes, voorzien van een verdacht orgastisch gehalte. 'Dát is wat Racing Genk mist,' dacht ik. Haar 'oooohhh's' en 'ieeeeeehhh's' inspireerden meer dan het monotone 'Hugo buiten!' van de blue army. Het zette Sven aan tot overstapjes, waarbij hij ternauwernood ontsnapte aan een blamerende buiklanding. Zijn bijna atletische figuur maakte semi-elegante kapriolen in de grote rechthoek.
Na een vroeg doelpunt controleerden we. De wedstrijd verliep stroef. Mike, onze gelegenheidsdoelman, hield de nul. Ik speelde een onopvallende partij. Maastrichtse Vrouw had verzuimd zuurkool te bereiden. We hadden zelfs niet gestecheld die dag, waardoor het mij ontbrak aan adrenaline.
Rust. We leidden met een comfortabele voorsprong. Een dramatische beslissing volgde. Mike en Kevin wisselden van plaats. De tweede helft verliep STVV-slecht. Kevin, die dichtbij de Cristal Arena woonde, had te veel naar het vliegen vangen van Bailly gekeken. Ze deelden dezelfde interesse: het boeiende 'bal uit de netten rapen.' Thaise vrouw was inmiddels verdwenen. Zonder haar pikante aanmoedigingen was het vuur in ons spel gedoofd. Tenslotte sleepten we nog een gelijkspel uit de smeulende assen. De Ops-Ale boys vierden het als een overwinning.
De emoties liepen hoog op in de kleedkamer. Sam, aka Samson, (en dan bedoel ik de bijbelse superheld, niet die viervoeter met zijn mietjespermanent) verweet Kevin het een en ander. Als een echte Bailly schoof onze Witte van Waterschei alle schuld van hem af. Een discussie ontstond. Goed voor de moraal. Het woordje 'nee' verbrijzelde de grijze tegelvloer van de douches. Ik moest denken aan een Waalse slet, die wat mij betreft mijn rug mocht komen schrobben. We hadden een bemiddelaar nodig. Een echte Guy. Hij verscheen in de vorm van Sven, die, omdat hij de dag tevoren carnaval had gevierd in Diepenbeek, te slapjes was om te ruziën. Hij wou zo snel mogelijk naar de kantine om de nadorst te lessen.
Alles werd bijgelegd bij een glas bier, en nog een, en nog een. Omstreeks pils nummer vijf wisten we de echte oorzaak van ons falen: de Thaïse vrouw! Als zij niet vertrokken was en ons een massage beloofd had, ja, dan hadden we met gemak gewonnen. Schandalig om ons zo in de steek te laten! Mathy had waarschijnlijk wél gescoord, de gluiperd. Hij liet zijn vrouw opgewonden raken door het aanschouwen van onze welgevormde kuiten en dijen, om vervolgens, profiterend van ons voorspel, de afwerking te verzorgen. We voelden ons bedrogen. Een geluk dat in Eisden geen mens naar ons komt kijken. Een wekelijkse portie ontgoocheling zouden onze gevoelige sportharten nooit kunnen verwerken.

 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Wij hebben dit jaar tenminste gelijk gespeeld tegen de BV's. Als vrouw kan ik voetbal wel smaken zolang ik niet meer mee moet spelen is het goed.
    jbrouns: Proficiat! Wie zijn de BV's en kunnen we er ook eens tegen spelen?
    Bedankt voor het lezen en fb.
    Groetjes
  • JC
    .. en toen ben je beerschotsupporter geworden :-)
    jbrouns: *LOL* nee, zo erg is het nog net niet.
    Bedankt voor het lezen en fb.
    Groetjes
  • ERWEE
    al is dat met dat voetballen niks, het levert SUPERcolumns op
    maar toch goed dat ik toen ver van hier zat *lol*

    een deel daarvan is terug te vinden in Boekvoorstelling 1 & 2
    jbrouns: H?laba! Ge moet een wereldteam niet gaan beledigen h?! ;-)
    Groetjes
  • SabineLuypaert
    drie supporters, pikante aanmoedigingen van orgastisch niveau aan den andere kant en dan gijlie ne sven :lol: ja da moest wel niets weurren he LOL ZAAAAAAALIG STUKSKE (lacht nog na)
    jbrouns: Haha, ik moet spontaan lachen met uwe fb. Dat staat me aan zeg, dat gij als vrouwmenske toch kunt lachen met saaie voetbalperikelen en bijhorende 'mannen met ego' -toestanden.
    De groetjes
  • aquaangel
    leuk om te lezen ondanks dat ik niet echt een voetbalfan ben :)
    jbrouns: Dan ben ik dubbel tevreden dat je het toch nog leuk vond. Groetjes, en bedankt voor het lezen hè
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .