writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

COLUMN: eerherstel

door jbrouns

(Wekelijks terugkerende column over zaalvoetbalploeg 't Weurt Niks, de strijd om het behoud en dergelijke actuele bijzonderheden)

Eerherstel! Dat is waar't Weurt Niks naar op zoek was. En het is gelukt! Na het pijnlijke gelijkspel tegen de Ops-Ale Boys, was het zaterdag tijd om tijdens de terugmatch orde op zaken te stellen. Er is geen zuurkool noch Thaise vrouw aan te pas gekomen. Niet één toeschouwer heeft aanschouwd hoe we de tegenstander onmiddellijk naar de keel grepen en als een getrainde pitbull niet meer loslieten.
Kevin was voor het eerst een teamspeler. Raf schoot gezwind het leder in de linker bovenhoek, met een curve waarop Hassan afgunstig zou zijn. Onze doelman, Ludo den Zwijger, liet voor het eerst van zich horen. Hij was de hele middag op bezoek geweest bij zijn jarige oma. Om het te vieren had ze Ludoke eerst met bier, vervolgens met borrels vol gelepeld. 'Nog eentje, een mens wordt maar één keer tachtig,' hield ze vol, en 'een drupje is goed tegen de verkoudheid.' Ook goed voor de blaas, zo ondervond Ludo al na een kwartier. Maar van wisselen was geen sprake, oh neen, we hadden geleerd van onze fouten. Nadat hij ook nog eens de bal recht in de buikstreek kreeg, en geen kik gaf, wat maar weer eens aangeeft hoe gemotiveerd hij was, besloot Mike om een plastuit te gaan halen. Omdat hij er geen vond smeet hij een lege fles in de richting van de doelmond. Er kwam veel diplomatie bij kijken om de ongeletterde zaalwachter ervan te overtuigen dat onze jongste speler geen hooligan was. Zag hij dan niet dat Mike dezelfde outfit droeg als ons? Herkende hij Mike niet, terwijl deze toch al een drietal jaren onze kleuren verdedigde?
Ik moet bekennen dat ikzelf evenmin nuchter aan de aftrap verscheen. Die middag had ik me vergaloppeerd aan vocht uit Haacht, dat kwistig de weg van tapkraan naar mij had gevonden. Het was voor een goed doel. Ik had namelijk een oude voetbaluitrusting ter schenking meegegeven aan een wereldreiziger waarmee ik in een café had afgesproken. Achter enkele maanden zal een Mongolenstam de kleuren van 't Weurt Niks verdedigen. Als dat geen biertje waard is!
Ik las de wedstrijd gemakkelijk. Alles ging dan ook zo traag. Wanneer ik dan toch eens gepasseerd werd, of als dan toch eens een pass niet aankwam, lachte ik. Terwijl ik een grapje maakte met Sam, die op de reservebank zat, scoorde ik ook nog eens even. Voetbal is soms simpel! En die mannen van de Ops-Ale Boys, die we toch al jaren kenden als grote verliezers, hadden steeds minder gevoel voor humor. Het was toch niet zo dat we om hen lachten, verdorie!
11-7. Een prachtige overwinning. en dat zonder coach René, die ziek thuis was gebleven, en zonder Sven, die elders broodjes moest bakken. Het handjes schudden was niet hartelijk. Uit respect voor hun gevoelens beheersten we ons nog op de gang. In de kleedkamer brak het feest los. Raf strompelde even later ook binnen. Hij vertoonde veel gelijkenissen met Tia Hellebaut toen ze de finish van de 800 meter overschreed. Een gouden plak kreeg hij niet, maar wel een ovatie. Vervolgens zongen we overwinningsliederen in adamstenue.
Luidkeels 'het is de liefde voor de winst' brullende (een parodie waarop Raymond van het Groenewoud trots zou zijn) begaf ik me naar de douches. Ik verstijfde! De Ops-Ale Boys bleken de douches met ons te moeten delen. Ze schrokken van mijn geblaat en smeten met een harde knal de deur dicht. De olympische gedachte woei me in mijn geslacht. Het is te hopen dat de Boys na een nachtje slapen hun nederlaag verwerkt hebben. Sparringpartners kun je nooit genoeg hebben! En ze kunnen nog altijd moed putten uit de resultaten van Racing Genk, Club Brugge of STVV.


 

feedback van andere lezers

  • JC
    en uit de resultaten van de Woody's, topploeg in wording
    jbrouns: De Woody's heb ik elders op deze site al uitgedaagd :-) Ze hebben tot dusverre nog geen gehoor gegeven.
    Gr.
  • SabineLuypaert
    LOL weeral zo smakelijk hahaha, weet je, als Throke dees stukskes gaat lezen he (smile) als voetballiefhebbende mens gaat die heier ook van smullen hahah
    jbrouns: Ik denk aan de voetbal liefhebbende mensen van dit landje ;-)
    Maak maar reclame voor mijn stukjes dan h?!
    Tudelu!
  • ERWEE
    Het vat zal afgeweest zijn bij die gasten van den ops-ale

    kijk eens naar deze:
    ... wat maar weer eens aangeeft hoe gemotiveerd hij was, besloot Mike om een plastuit te gaan. => hier ontbreekt iets = halen bvb
    jbrouns: Ik ga het aanpassen, bedankt menier ;-)
    De b?l
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .