writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen zorgen

door JC

Geen zorgen
--------------

Vandaag, zoals iedere andere dag kan het alle kanten uit.
De sloten koffie en bijbehorende nicotine zijn in mijn systeem opgenomen zodat kan nagedacht worden over het verdere verloop van deze gezegende dag op aarde.
Alcohol en drugs zijn voorlopig van het menu geschrapt, dit om het gewenningsproces een halt toe te roepen.
Dat betekent echter dat er andere kicks zullen moeten opgezocht worden om toch maar het gevoel te hebben dat ook deze dag weer op een schandalige manier verkwanseld zal worden.
Eens naar het casino lijkt me dus de aangewezen oplossing om mezelf en mijn lieve vriendin met een onbehaaglijk gevoel terug naar ons huisje te laten terugkeren.
Of, wie weet liggen er wel grootse winsten in het verschiet, het is immers niet uitgesloten dat we onszelf op deze manier een klein fortuintje bij elkaar winnen dat we ten gepaste tijde wel weer verkwanselen.
Voorts geeft mijn maag me een niet mis te begrijpen signaal dat de tijd is aangebroken om ongeveer anderhalve kilo uitwerpselen ook effectief uit te werpen.
Deze toch niet onbelangrijke handeling zal ervoor zorgen dat ik binnen afzienbare tijd niet met een broek vol stront op straat rondloop.
Daarom ook dat ik mij terstond naar het watercloset zal begeven.
Niet vooraleer snel even uit te rekenen dat het vrij onverstandig zou zijn om het beetje geld dat nog ter onzer beschikking is op deze onverantwoorde manier op te souperen.
Na deze vaststelling en de daarbijbehorende gedachtengang in de trant van 'we leven toch maar ene keer' rest mij enkel nog de wetenschap dat er altijd nog een visa kaart is om de spreekwoordelijke put even spreekwoordelijk op te vullen.
Reserve dus, over de rest hoef ik me geen zorgen meer te maken.
Zo gaat dat in de wereld van drank-, drugs- en gokverslaafden, onder het motto 'alles voor de kick'
begeven wij ons dra naar een oord vol verdoemenis om daar ons plaatsje op te eisen.
Maar nu eerst even die hoop kak dumpen, het viel me op toen ik daarnet wat darmgas uit het lichaam wou laten verdwijnen dat er ook een streepje van een iets vloeibaardere substantie meegekomen was.
Shit happens, maar daar maak ik me geen zorgen om.

 

feedback van andere lezers

  • lin
    Zou zomaar kunnen gebeuren ja. Schrap in de tweede zin liever de twee woordjes "nu" want die voegen niets toe. Verder is het "het beetje geld, dat" en niet "het beetje geld die" slechts kleinigheden hoor. Ik zal niet zeggen dat ik dit met smaak gelezen heb, maar dat was vast niet je bedoeling. Het was meer "uit het leven gegrepen". Groetjes, lin
    JC: bedankt voor de tips, altijd welkom hoor
  • zwartkopje
    Je maag??? Heb je soms een Gastric Bypass ondergaan? hihi!
    Bij mij geven mijn darmen zo'n signaal, niet mijn maag.

    Voor de rest wel vlot gelezen.

    groetjes,

    zwartkopje
    JC: ja, biologie was niet mijn beste vak op sgool
  • Peerke
    'Uit je rug kotse'..., zo heet dat in Rotterdam.
    JC: waar is de broekhoest gebleven
  • jbrouns
    *LOL* Je zwarte humor (of was het eerder aan de bruine kant?) komt er leuk uit, en gaat er bij mij goed in. Leve de ironie!
    Groeten
    JC: ja, 't was humor met een reukje aan
  • Vansion
    broekhoestbui alhier


    JC: shit happeness :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .