writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

vrouwen en elementaire wiskunde

door pisatelj

Stel: je hebt een date (waarom je minstens vijf minuten te laat moet zijn, leg ik later misschien uit) Je belt aan, ze doet open. Je hebt geen roos (of iets dergelijks) mee: je scoort nul punten. (je kunt later op de avond natuurlijk nog punten scoren) Ander scenario: je hebt één roos mee: je scoort één punt. Ander scenario: je hebt tien rozen mee: je scoort… één punt.

Of erger: je scoort -1, want een dergelijke overdaad geeft haar misschien het gevoel dat je haar wil omkopen. In dat geval kun je die leuke plannen van jou wel opbergen.Eens ze dat gevoel heeft, nou, krijg het er dan maar terug uit.

Vrouwen denken niet-cumulerend als het op de hoeveelheid in een attentie aankomt. Vaak scoor je een pak meer punten, met een klein, vrijwel kosteloos gebaar, dan met een luxueus cadeau. Wees dus mild voor je portemonnee én je liefdesleven en ga voor veel kleine attenties, die liefst opvallend persoonsgebonden zijn.

Tien rozen scoren -in het beste geval - één punt. Als je de officiële puntentelling wat in de vingers hebt, weet je dat drie boterkoeken (die haar favoriete koffiekoek zijn, want dat heb je lang op voorhand uitgepuurd) van drie verschillende bakkers in drie verschillende zakjes, met drie verschillende -in het meest wenselijke geval: grappige- tekstjes er op, die je aan haar deurklink gebonden hebt, op een dag dat ze meestal geen tijd heeft om zelf naar de bakker te lopen, iets van een tien punten kan opleveren.

De volgende aandachtspunten willen we aan het voorgaande voorbeeld nog toevoegen:

1: Je kan een vrouw in ruime mate charmeren voor nauwelijks één euro.

2: Zelfs de vrouwen met de meest goedkope smaak, gaan nog aan de haal met je kostbaarste bezit: je tijd. Vrouwen eisen vooral dat: veel, véél tijd. In het vermelde voorbeeld heb je immers om te beginnen al drie bakkers afgelopen. Maar als je dat er niet voor over hebt, dan ben je geen echte vrouwenliefhebber. Anders geniet je er met volle teugen van. Alleen al door je in te beelden hoe blij ze zal zijn.

3: Als het er werkelijk op aan komt, houden vrouwen het meest van mannen die hen aan het lachen kunnen maken. Als ze het zwaar voor je te pakken hebben, kunnen ze de neiging ontwikkelen om te lachen met álles wat je zegt. Die neiging verdwijnt ogenblikkelijk als ze ophouden verliefd op je te zijn. Dan vinden ze niks nog grappig.

 

feedback van andere lezers

  • Lazey
    ik sluit mij wat diepgang betreft volledig aan bij miepe...vind ook punt drie het meeste punten waard.
    pisatelj: zie feedback die ik gaf op de feedback van Miepe ;-)
  • miepe
    ik heb hier enige emotie weten in bedwang te houden gaande van lachen tot woede tot ... (dat zeg ik je niet, nen)

    punt drie krijgt voor mij de meeste punten

    ik vind je idee zeker interessant om uitdiepen
    de vorm iw nog wat slordig alsook de diepgang
    maar het was toch puur amusement voor mij

    (ik maak me niet gauw boos, moet ik eerlijk toegeven)
    pisatelj: klopt wat de slordigheid en de diepgang betreft

    is natuurlijk bedoeld als amusement

    was oorspronkelijk een stuk uit mijn boek, maar heb het weggelaten
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .