writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

verliefdheid

door Liesje

Verliefdheid is een beetje hemel in het heden, een hoop die openbloeit tot een nieuw leven. Een droom die koestert wat kan gebeuren. Toch, stil aanwezig, knaagt het rationele denken. Mag ik wel genieten? De valkuil van onzekerheid gluurt stiekem met me mee.

Twee kleine ventjes op mijn schouders. Het hartje in zijn geheel en een hartje in twee stukken. Beiden fluisteren zachtjes in mijn oren jouw naam, elk met hun betekenis. De tweestrijd giert door lichaam en geest. Ik voel en ik denk. Ik ben mens in totaliteit. Ik ben op reis, zo voelt het aan. Alleen hoopte ik dat ik enkel mijn mooie dromen kon tegemoet vliegen en mijn rechter schouder thuis kon laten.

Het gevoel, zo'n mooi iets, waar ik verder op fladder. Ik heb mijn rugzakje vol herinneringen met me mee, maar het is zo mooi dat ik deze kan delen met iemand anders en kan ruimte maken voor nieuwe momenten waarop een glimlach glundert!

Ik droom, hopelijk droomt hij met me mee...

 

feedback van andere lezers

 • pisatelj
  Leuk hoe je twijfel en angst (ja toch?) uitdrukt die zelfs bij de hevigste verliefdheid wel eens komt loeren.

  Zelf op dit moment in hoge staat van verliefdheid verkerende, sluit ik mij aan bij the Beatles als ze zeggen:

  'If I fell in love with you, would you promise to be true and help me understand, 'cause I've been in love before and I've found out that love is more than just holding hands'

  Geniet van de vlinders!!
  Liesje: Bedankt voor de hele mooie en fijne FB!!!!
 • innerchild
  Je zegt het zelf: "Ik ben mens in totaliteit."
  En dus mag je ook in vrijheid denken en voelen. Maar simpel is het niet wanneer twee kleine ventjes op je schouders zitten mee te gluren.
  Ik wens je vooral heel veel rust en geborgenheid toe ...

  Liefs,
  I.
  Liesje: dank je lief mensje!
 • hope
  Zeer herkenbaar, hoe je die tweestrijd verwoordt tussen voelen en denken, Liesje. Ik hoop ook dat hij met je meedroomt maar genieten mag alvast.
  Liesje: Bedankt Hope om met mij mee te dromen - genieten doe ik, maar met mate, doordat het verstand niet uit te sluiten is (knipoog)!
 • mistral
  Laat de persoon in je verhaal het rationele vergeten en haar hart volgen, ze verdient het!

  Veel liefs van terug van weggeweest ;)
  Liesje: ze heeft dit geprobeerd, maar :-(....
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .