writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De uitvinding

door remy

In de gedoodverfde strijd tegen mijn financieel tekort besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik moest iets proberen uit te vinden wat in de markt zou liggen en - met een beetje geluk - spraakmakend zou zijn. Smaakmakend zou een beter woord zijn, want ik had besloten dat het binnen de mogelijkheden van mijn metier zou moeten behoren.
Sinds jaar en dag hoor ik dat mijn erwtensoep tot de beste behoort die men ooit had gegeten. Een specialiteit, zogezegd. Onderdanig liet ik de complimenten tot mij komen en met steeds hogere verwachting diende ik de dis op aan nieuwe gasten, welke in hun zoektocht naar de beste erwtensoep, mij vaker en vaker bezochten en mij herhaaldelijk overlaadden met lofzangen over deze oer-Hollandse maaltijdsoep. Ik zorgde er wel voor dat ik met beide voeten in mijn inmiddels te krappe werkschoenen bleef staan. Een beweging naast deze schoenen is namelijk dodelijk in ons vak, men wordt er direct op afgerekend. Niettemin hadden de complimenten mij toch tot een soort van euforie gebracht. Men herkende mij inmiddels op straat en de regionale krant had al een uitgebreid artikel compleet met foto besteed aan dit hedonische gerecht van mijn hand.
Met dit gerecht zou ik een uitvinding doen die zijn weerga niet zou evenaren. Ik nam contact op met de kamer van koophandel, die mij op hun beurt, doorverwees naar het nationale bureau voor octrooien. Ik was niet zomaar van plan om mijn uitvinding aan de grote klok te hangen en vroeg om absolute geheimhouding, schriftelijk wel te verstaan. Nadat ik de bescheiden, ondertekend en wel, in mijn bezit had ging ik over op de orde van de dag. Men was geïnteresseerd bij twee grote snackgiganten en dus had ik tijd genoeg om mijn specialiteit tot in de puntjes te kunnen bijschaven.
Het werd het bedrijf "M" die mij het beste bod deed. Ze nodigden me uit op hun fabriek en na een uitgebreide rondleiding werd ik op een gesoigneerd kantoor ontboden om mijn geheim prijs te geven. We kwamen snel tot een overeenkomst. Ik zou voor elk product welke de fabriek zou verlaten, 0,10 eurocent ontvangen. Geen sinecure dacht ik zo. Daarom beste lezer, zit ik nu vanaf Sint Mauritius u dit bericht te verzenden, omdat er tot nu toe al zes miljoen erwtensoepkroketten zijn verkocht en de verkoop is groeiende.

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    erwtensoepkroketten?! Je moet er maar opkomen.

    Dan ga ik spagettiebitterballen verkopen ;)
    remy: Heb ik ook nog over gedacht, dank voor het lezen.
  • mistral
    Ha ha erwtensoepkroketten! je geeft me een super idee! ik ga Griekse lucht in zakjes verkopen ;))
    remy: Er bestaat in Nederland zoiets als boerenlucht in potjes (eerlijk waar)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .