writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het bloedbroederschap IV

door Hoeselaar

Deel 4

Arno was nog nooit zo snel met aankleden en wassen en tandenpoetsen geweest dan als vanmorgen. Hij kon zich niet indenken wie er op bezoek zou kunnen komen. Mama kon het in elk geval niet zijn want die moest gaan werken en iemand van zijn vrienden ook niet. Als een wervelwind kwam hij naar beneden gestormd en rende de keuken in terwijl hij op zijn sokken over de vloer aan het glijden was riep hij:
"Wie is het tante, wie is er dan voor me tante?"
Nog doorglijdend zag hij een jongen met een rood jack en dito petje naast tante Sophie staan en daarnaast het meisje dat hij gisteren daar bij de slager al mocht begroeten.
"Hoi" zei de jongen in het rood:
"Ich bin Dieter", en stapte naar Arno toe en stak zijn hand uit.
"Und ich bin die Ursula, wir haben uns gestern schon mal gesehen".
En ook zij stak haar hand uit als begroeting en lachte haar tanden bloot.
Ericas tanden waren van blokjes voorzien maar Arno vond dat dit niet stoorde, in tegendeel hij had dit ook bij de anderen in de klas gezien en was een beetje jaloers omdat zijn tanden perfect stonden. Dieter, leek hem al van bij de eerste oogopslag een fijne jongen te zijn ook al was hij wat dikker dan als hijzelf, en lispelde een heel klein beetje.
Tante vertaalde dat wat de twee bezoekers vertelden maar Arno vond dit niet nodig.
Ik heb het wel begrepen tante, zo moeilijk is het Duits ook weer niet, zei hij hooghartig.
"Ze zijn gekomen om dat je nog geen vriendjes hier hebt en willen je meenemen naar hun kliekje dat altijd rond en bij de pastorij speelt. Je moet weten dat de papa van Dieter hier decaan is in het dorp en hij alle mensen kent, dus daar mag je zeker gaan spelen".
Maar voordat jullie de deur uit gaan moet Arno eerst nog zijn ontbijt eten en jullie krijgen dan ook een kopje chocolademelk van me, tenminste als jullie dat lusten.
Aan tafel werd nogal gegiecheld vooral door Arno omdat die niet alles begreep wat de anderen vertelden. Hij had toeschouwers en dat merkte tante ook wel en daarom moest ze even een tussenbeide komen om niet de gezellige sfeer te laten bederven. Aan de reactie van Arno te merken mistten de woorden hun doel niet maar wist hij zijn publiek toch te bespelen.

Bij de pastorij aangekomen stonden al twee jongens en een meisje op hen te wachten. bij het zien van de nieuwkomer bleken de reacties nogal uiteen te lopen. Zo merkte een van hen die zich later als Peter uitgaf dat Arno een dommerik bleek omdat hij niet in staat was Duits te spreken. Het meisje dat Anna bleek te heten kwam tussenbeide en vroeg of Peter de nieuwkomer dan in zijn eigen taal kon begroeten, want Arno kon hen wel verstaan maar hij niet hem. Arno vond het heerlijk iemand gevonden te hebben die het voor hem opnam. Even later kwam de vader van Dieter naar buiten om de nieuweling te begroeten.
Aha! Jij bent die nieuwe aanwinst voor deze kliek en streek met zijn hand over Arno's hoofd, "zoals ik al gehoord heb blijf je heel de vakantie hier bij ons, dan hoop ik je ook in de mis te zien.

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Topklasse!!
  Hoeselaar: Meen je dat echt Ghislaine?
  In ieder geval hartelijke dank voor het lezen en de daarbij gevoegde reactie

  Willy
 • yrsa
  Na het lezen van de anderen delen, voelt het bijna als opluchting om te zien dat je hier wel wat meer alinea's en leestekens gebruikt (hoewel er nog behoorlijk veel missen).

  Ondanks dat heb je me wel in het verhaal zitten :)

  Kom maar op met deel 5 dus :-)  Hoeselaar: dank je wel, ben echt gelukkig dit te lezen

  Willy
 • miepe
  voel me precies weer het kinderboekenwurmpje van toen. Ik lees hier bijna een onuitgegeven werkje van "de vijf"
  maar dan nog niet nagelezen door een corrector gggg!
  Hoeselaar: Mag ik van je weten wat met die vijf bedoelt, was dit reeds een boek?

  Willy
 • henny
  Ik ben het met yrsa eens, maar we gaan de goed kant op. Mijn lof daarvoor.
  De vijf, was, meen ik, een boekenreeks.
  Hoeselaar: Oh dat wist ik niet, bedankt dat je verder aan het lezen bent geraakt

  Willy
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .