writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vrijdagavond

door pieter

Sinds een paar maanden was het als een vast ritueel, een reiniging. De stress van de afgelopen werkweek werd verbannen. Ook deze vrijdagavond was het weer zo mooi begonnen.
Glad moest het zijn, superglad. Eerst bij haar en dan bij hem, zo was de volgorde. Helemaal zonder gevaar was het niet. En keer uitschieten kon al ernstige gevolgen hebben.
Gelukkig had hij al van nature rustige bewegingen en haar slanke handen deden hun werk ook steeds beter. In het begin was het echt wel eng geweest, maar dat had hij nooit gezegd natuurlijk.
Want zij deed zo haar best en hij kende haar temperament.
Feilloos deed het instrument zijn werk, de ene vlijmscherpe haal na de andere. Wauw! Dit is dus nou echt op het scherp van de snede, had hij al bij de eerste keer bedacht. En altijd gaf hij zich er volledig aan over. Deze keer dus ook, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
Haar anders zo zachte en koele hand drukte zijn hoofd achterover. Niets kon hij meer zien en ook geen kant op. Strenge en straffende woorden sprak zij.
Nu zou het dus gebeuren, hiervoor was hij altijd bang geweest. Er was geen redding meer voor hem, de pijn schoot tot achter zijn oren. Hij riep om hulp, smeekte om genade en hij zou zijn leven beteren. Nooit meer zou hij het doen, nooit meer. Echt nooit meer! Alles maar dan ook alles zou hij doen om het weer goed te maken.
Uiteindelijk verslapte haar greep, maar los was hij nog lang niet. Onder stringente voorwaarden was zij bereid genade voor recht te laten.
Haar orders waren duidelijk, gedwee schikte hij zich in de bevolen positie. Zelfs de mooiste Chardonnay kon hier niet tegen op. Maar dat hoefde zij nou weer niet te weten.

 

feedback van andere lezers

 • lin
  Ai, ik hoop me nooit in zo'n positie te bevinden, maar er zijn er voldoende die daar juist naar snakken! Je verhaal leest wat stram, omdat je elke zin op een aparte regel begint, dat is niet nodig. Ik zou voor alinea's kiezen,

  groet, lin
  pieter: Beste Lin,
  Je hebt gelijk, het leest stram. Ik heb je suggestie opgevolgd en het in alinea's herschreven. En verdraaid, het leest soepeler. Het is niet meer alleen maar een opsomming. Er zit nu wat meer spanning in het verhaal.
  De inspiratie kreeg ik door een reclame voor scheerzeep van De Vergulde Hand. Een vrouw die een man schoor met zo'n ouderwets scheermes. Mijn 'perverse' fantasie ging toen aan het werk. Dat vind ik nou een van de leuke dingen van schrijven; je kunt van alles bedenken zonder het in feite zelf mee te (hoeven) maken. Dus eigenlijk lekker veilig.
  Hebben meer schrijvers dat?
  (Ik het weekend zal ik wat van jou werk lezen)
  Vriendelijke groet,

  Pieter.
 • henny
  Blijkbaar heel goed aangepast, want nu leest het wel soepel. Zo soepel dat het snijdt.
  pieter: Eerst snapte ik dat "snijdt" niet. Nu wel. Leuk!
 • Vansion
  je drie oudste stukjes met stijgende pret gelezen
  hier kom ik ooit voortlezen
  pieter: Beste Vansion,
  Dank je voor je plezierige feedback. Deze opsteker kan ik goed gebruiken op deze, voor mij, nare maandag. Dit geeft mij moed om weer wat nieuws te schrijven. Hopelijk zal jij daar ook pret aan beleven. Ik doe mijn best.
  Groet,
  Pieter.
  .
 • joplin
  ik lees SM
  knap geschreven
  xx
  pieter: Ha, 'knap geschreven'. Dat hoor ik graag. Inderdaad iets van SM. Maar dan wel van de goede soort. Want beide partijen blijken er zeer content mee te zijn.
  Groet,
  Pieter.
Er zijn 77 bezoekers online, waarvan 0 leden: .