writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 33

door koyaanisqatsi

Het was niet zonder enige zwartgalligheid dat Podgorny dokter Schleichmanns bezoek als een verademing verteerde. Na een avond, een nacht en een ochtend van vertwijfeling waarin mevrouw Pinter steeds opnieuw als een spook was komen opdagen, had het nieuws van Mama's beslissing bijna als een verlossing geklonken; een beetje zoals een erge kwaal de pijn van een mindere wegneemt.
Maar Podgorny was wel nuchter genoeg om te beseffen dat het paardenmiddel om hem van de gekmakende gedachten aan mevrouw Pinter te verlossen, spoedig zou zijn uitgewerkt en niets dan kwalijke neveneffecten zou achterlaten. Mama wilde dus scheiden, niets meer met hem te maken hebben, hem nog enkel onder de ogen komen in de rechtbank -als dat al nodig was- en hem tenslotte definitief uit haar leven zetten. Podgorny moest eerlijk zijn: het bericht overtrof zijn meest pessimistische verwachtingen, deed hem met een schok inzien dat hij zijn echtgenote nauwelijks kende. Niet dat hij haar had onderschat -ze was nooit een voetveeg geweest- maar zo'n radicale handelswijze had hij niet voor mogelijk gehouden.
En het erge was dat Podgorny tenvolle besefte dat hij geen recht van spreken had, dat hij de laatste persoon op aarde was die haar besluit mocht veroordelen.
"Schaakmat", zo beoordeelde hij de stand van zaken. En om de ellende van de dag compleet te maken verscheen de verpleegster met de donkere huid en de gitzwarte haren met zijn lunch: een bord soep, een broodje met gemengde sla en een banaan, die hem onvermijdelijk terug bij mevrouw Pinter bracht.

(Einde deel 33)

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  helemaal weerloos die potverdorische Podgorny!

  soms raad je precies mijn gedachten. lees ik wat ik ook als bedenking had
  koyaanisqatsi: zal hem leren!
 • aquaangel
  ha ha die banaan ook altijd
  koyaanisqatsi: (smile)
 • doolhoofd
  http://www.youtube.com/watch?v=LVPNXsc4wsQ
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .