writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Te Kort Verhaal: Dirty dancing voor beginners

door SabineLuypaert

Dat was de veelbelovende titel voor een leergierige maar vooral nieuwsgierige medemens, van het type Playboylezers voor de artikelen. 'Het gaat om de diepgang,' placht ik dan te denken. Dat recht heb ik namelijk, begrijpt u? Want mijn activa in de hersenconsole, wordt me rechtstreeks ingegeven door de gesproken portfolio van de apostel Jezus volgens het oude startersboek der Christenen. Als dochter van Abraham, kan ik natuurlijk blindelings tonen waar de mosterd vandaan komt, hier vallen geen blaasjes wijs te maken.

Wist u trouwens dat volgens de Luypaerdiaanse chronologie, de onderlinge verstandhouding tussen de prietpraat van Jan Modaal en de gebarentaal der profeet Salu, het merendeel van de bevolking op een hangijzer zou moeten lopen? Als rode draad door dit verhoogd stroomgebruik, staat het merkteken van de onthoofde getuigde immers als een boegbeeld te pronken naast het uitgeholde puntje op de deurknop van het liberale huis voor lotgenotencontact.

Geen lastpak wordt toegelaten zonder voorafgaandelijk literaire invloed van het rode type, ingevoerd in het derde inschrijvingsapparaat op nader vernoemd afspraakuur.
Het innemen van uppers en downers wordt niet getolereerd, evenmin als elke letterlijke misplaatste geshockeerdheid, maar zal de kern van de kappersstoel met glimlach opwarmen en eventuele slaapverwekkende verwondingen verbinden aan de roodharige paaldanseres, die haar nachtdienst invult tijdens de derde shift, in het huis voor lotgenotencontact. Stripgewijs zal de kracht van haar ademgat nooit ofte nimmer onderschat worden, wanneer de wetten van Michelangelo progressief ondersteunt en opgevolgd blijven.

Paalafmetingen in het huis voor lotgenotencontact kunnen welliswaar onweerstaanbaar aanvoelen en verschillende kortingen teweeg brengen bij geschoren klanten. Doch asymptomatische individuen zullen worden geconcentreerd, in de kamer waar het evolutiekrachtveld als een zwart gat voelbaar is.
Enkel blonde buikdansers kunnen vrijstelling verdienen wanneer geen athe´sten worden ingeschakeld ter bevordering van inflatie op de dirty-dansstijl voor beginners achter gesloten deuren. 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Wie de Luypaertjes niet begrijpt, komt van Mars.
  SabineLuypaert: hihi, maar jij bant dan ook een doorgewinterde Luypaertverstaander he (smile) heel dank je wel voor deze lieve reactie Ghislaintje
 • ERWEE
  Elk woord op zijn plaats, niks te veel niks te weinig, een subliem stuk.

  als je met 'playboylezers' dat blad bedoeld, vraag ik me af of het dan niet Playboylezers moet zijn
  &
  'Het gaat om de diepgang,' placht ik dan te denken. => punt ipv komma na diepgang

  Zou dit behalve een Te Kort Verhaal ook redelijk surrealistisch kunnen zijn? Alle, 't maar een gedacht zinne, omdat het zo aanvoelt.

  SabineLuypaert: ou die op de plee boy lezers zijn inderdaad die van dat Playboyblaadje, rap een hoofdletter toegeveogd. met die punt ipv komma, ben ik het precies niet zo eens, want de plancht... is het vervolg van die zin (maar ik ben geen taalvirtuoosje he)
  dit is buiten een te kort verhaal inderdaad weer eentje uit de reeks vreemde Sabollekes en ochtendgekreun (met het enige verschil dat dit ochtendgekreun na een avondslaapje kwam opzetten LOL. Ne mens ziet af als ie in mijn vel wakker wordt zenne (smile) groot bedankt voor de plezante reactie op mijn redelijk surrealistsich denkpatroon vantijd. (ik heb er zo een zwak voor he)
 • sproet
  hoed af voor deze schrijfkunst! :)
  SabineLuypaert: ooh jee, wat een eer. HEEEEL erg dankjewel hoor (smile)
  (maakt buiging)
 • Aquarel
  Klasse ... dat is het eerste wat mij door het hoofd schiet.
  Prachtige zinsbouw.
  SabineLuypaert: heel erg bedankt om er van te genieten. En zeggen dat ik zulke stukjes amper durfde te plaatsen vroeger, omdat ik dacht dat lezertjes ze te vreemd zouden vinden (smile) (of mij vreemd vinden LOL)
 • pisatelj
  erg graag gelezen!!

  Pisatelj
  SabineLuypaert: ik jouw reactie ook (smile) dank je wel
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .