writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het bloedbroedeschap XXI

door Hoeselaar

De volgende dag was het echt raak. De hele groep van vrienden waren samen gekomen bij de tent waar ook de decaan en zijn vrouw Miriam was. Tante had hem gezegd dat hij vandaag met zijn beste kleding aan moest lopen. En dit enkel omdat er nog hoogwaardigheidsbekleders hem hun opwachting kwamen doen. Tante had het afgewezen om als onthaal moeder voor al deze gasten te spelen en had hen doorverwezen naar de tent.
Arno vond dit chic gedoe maar niks omdat hij met deze kleren niet ravotten kon. De decaan had er wel oren naar toen hij het besluit van tante had vernomen, en stoelen en banken in en voor de tent geplaatst. Erica was niet uit de buurt van Arno te slaan ook al omdat ze concurrentie verwachtte van Anna waarmee Arno goed opschieten kon. Het was Peter die de hele boel een beetje in het honderd probeerde te sturen omdat alle aandacht naar Arno en Dieter uit ging. Hij stelde zich heel kinderachtig aan en kliederde met het uitgestalde snoepgoed en fruit. Voor het eerst zag Arno ook de pa van Anna. Hij was al meerdere malen bij Anna in huis geweest en zag daar enkel de oudere zus van haar, maar nooit de vader. Deze zat meestal in het werkhuis dat achter het huis lag en van op straat niet meteen te zien was.
Arno vond het een fijne, zeg maar een lieve man, die heel erg geleden had toen zijn Josephine gestorven was. Hij zocht zijn heil bij de schoenen die de mensen naar hem brachten en bijna nieuw kon terug geven.
Arno liep op de vader van Anna en gaf hem een hand en stelde zich voor.
"Ik ben Arno ik speel heel veel met Anna, en ik woon bij tante maar ik ben niet van hier."
De oude man (voor Arno was dit een oude man) lachte waarbij hij zijn gebrekkige geelbruin getinte tanden liet zien. Anna's vader zei iets in het plaatselijke dialect dat Arno niet begreep maar kreeg meteen hulp van tante die juist in de buurt was.
Twee auto's reden voor en er stapten gewichtige mannen uit. Een van hen een heel dikke met een hoed op bromde iets tegen de ander die bij hem in de wagen gezeten had. Deze overhandigde een zwarte aktetas met een gewillige lach. Uit de andere wagen waren nog eens drie mensen uitgestapt waaronder een vrouw. Zij hield een boekje in haar hand terwijl de andere een hele grote witte paraplu opende en de derde zijn camera posteerde.
Voor wat is dat allemaal
Wilde Arno weten en stootte daarvoor zijn tante aan.
"Dit komt allemaal doordat jij en Dieter daar in de mijn het horloge gevonden hebben, en daarmee ook de dieven hebben kunnen vatten. Nu zie je eens dat kleine feiten soms heel grote gevolgen kunnen hebben. Soms wordt een onbelangrijke gebeurtenis een heel belangrijke en een waarvan je denkt dat ze belangrijk is juist geen. Dit ging Arno nog juist boven zijn petje maar genoot verder van de hele heisa rondom hem.

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Masterart.
  Hoeselaar: Ghislaine sorry, maar ik bloos bij hetgeen jij hier te kennen geeft

  Willy
 • sproet
  ik blijf het verder lezen. franco, ben jij geen woord vergeten in de derde alinea...die heel erg geleden???oen zijn Josephine...
  liefs,sproet
  Hoeselaar: Mag ik je van hier uit danken voor het zinvolle commentaar

  Willy
 • henny
  Heel goed, ik heb niets te miepen. :-d
  Hoeselaar: Dank je wel

  Willy
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .