writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Royale opslag... (actueel)

door dannycant




De CAO van onze Koninklijke familie ligt weer voor een jaartje vast. Een aanpassing naar boven met ten minste vijf percent is méér dan verhoopt, maar het werd dan ook wel keihard gespeeld ten paleize Brussel.
Spontane werkonderbrekingen waren al aangekondigd, langzaam- aan acties bezig en de dreiging met een algemene staking, werd reëel.
Maar de druk is van de ketel. De koopkracht blijft gewaarborgd en is niet eens een overbodige luxe. De brandstofprijzen swingen immers de pan uit en de tank van je luxejacht vullen slaat al vlug een budgettair gaatje van formaat in je portemonnee. Ook de Hummer van stal halen kan weer, het zwembad blijft verwarmd en dikke truiendag zal ook nu weer bij die ene symbolische dag kunnen blijven.
De dagelijkse kappersbeurt van Fabiola blijft een constante, inkrimpen van het personeel hoeft niet en staatsbanketten kunnen nog net.

Toch hopen ze op een beter jaar in Laken. Minder valpartijen met breuken tot gevolg door de forse aankoop van antislip sokken en looprekjes in verstelbare hoogte. Bij ziekenhuisopname, niet langer een volledige gang, men mag nu ook de kelderruimte aanbieden. Geboortes zonder epidurale of thuisbevalling. Dit moet ervoor zorgen dat vooral de medische kosten naar omlaag kunnen.

Maar er blijven natuurlijk andere kosten en nieuwe! Hier volgt een lijstje.

- Voor het doorknippen van lintjes… Een goedsnijdende schaar.
- Aankoop verschillende tubes Voltaren-gel… Het veelvuldig zwaaien zorgt immers voor elleboogontstekingen bij Albert.
- Jaarlijks terugkerende taalbaden… De resultaten blijven nog altijd uit.
- Anticonceptiemidden en supersterke condooms… Beslissing genomen na het winkelen van filip en Mathilde in een supermarkt, samen met de kinderen. (Mathilde wil wel geribbelde.)

Toch is er blijk van goede wil en besparingen. Villawerken worden uitgesteld, (de marine is momenteel onderbemand). Inkrimpen van het wagenpark, (het Smartje wordt van de hand gedaan). Laurent gaat wéér een boek schrijven (het verdriet van Laken) en er wordt beknibbeld op alimentatie.
Geef toe, ze zijn op goede weg!

 

feedback van andere lezers

  • Jan_Stephorst
    Wreed wijs. En zeggen dat de arme drommels de tank van het luxejacht nu ook met gewone diesel moeten vullen ipv met rode diesel. Ik hoop dat de voortplantingsdrift van Filip en Mathilde nu eindelijk stopt. Wie gaat dat allemaal blijven betalen? Maar geef toe dat ze ook een bijzondere entertainende waarde hebben, vooral Laurent die ik voor geen geld van de wereld wil missen. Zeg nu zelf: bij welk ander koningshuis komt een prins tijdens oersaaie regeringsonderhandelingen voor de camera's flashen in witte kamerjas en dat voor de voltallige wereldpers? Overigens knap geschreven, aangenaam om te lezen en ik heb mij dus alweer goed geamuseerd. Thanks.
    dannycant: Dank voor deze fijne en uitgebreide reactie.... en ja hoor, laat ze gerust blijven doen met wat ze 'doen'.... steevast lachten geblazen...

    groetjes
  • Ghislaine
    Bedenk dat een president op zes jaar tijd, duurder kan uitvallen dan een koninklijke familie. Hij/zij is er immers op uit, in zo kort mogelijke tijd flink de zakken te vullen.
    dannycant: Daar heb je een punt, en och, beschouw dit als 'zwarte humor', ik ben zeker niet tegen ons koningshuis... integendeel

    Bedankt en groetjes
  • ERWEE
    Ik zou deze gewoon naar Leterme sturen. Beetje uitleg vooraf ivm de schrijfbezeigheden en zo.

    Sitematig zou ik zeggen: sterk geschreven.
    dannycant: Even zij emailadres opzoeken, kan hij het meteen op zijn blackberry lezen....:-)

    Bedankt en groet
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .