writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 44

door koyaanisqatsi

Nicole keek uit het raam. Voor het eerst sinds weken was het koud en regende het. De hemel had al zijn kenmerken van de hoogzomer verloren, leek verscheurd door een gevecht tussen witte, grijze en zo goed als zwarte stapelwolken. Ze nipte van haar kopje oploskoffie en beklaagde zich over haar beslissing geen thee te zetten. Een rukwind drukte zich met een slag tegen het raam en werd gevolgd door een resem kletterende regendruppels. Het idee een regenjas te moeten aantrekken maakte Nicole nog moedelozer dan ze al was. Ze had geen zin om te gaan werken, voelde zich schuldig om haar ondankbaarheid ten opzichte van meneer Ezechiël en dacht aan Podgorny, haar echtgenoot, die zich letterlijk met één enkele sprong lichtjaren van haar had verwijderd; een kloof had geslagen die met geen enkel verstandelijk vermogen te overbruggen was.
En hoe zou de toestand van meneer Benjelloun, het grootste slachtoffer van die hele, ziekelijke farce, evolueren? Niet goed natuurlijk -de dokters waren duidelijk geweest.
Nicole besloot haar koffie niet op te drinken, stond recht, poetste haar tanden, deed een vleugje make up op en ging op zoek naar haar enige regenjas die nog ergens opgevouwen in haar koffer moest zitten. Het was zo'n ordinair plastieken geval, dat al uit zichzelf zo verkreukt was dat extra vouwen van te lang ingepakt zitten nooit zouden opvallen. Het soort regenjas waarmee goedkope straathoeren slecht weer trotseerden om hun klanten op te wachten.
Toen Nicole de deur van haar kamers opentrok merkte ze dat er een brief voor haar op het balkon lag. Hij had het marineblauwe logo van All Star Lines, een rederij die gespecialiseerd was in cruises.
"Te snel," luidde Nicole's eerste, pessimistische conclusie. "Zo'n snelle reactie op een sollicitatiebrief kan nooit goed nieuws zijn."
Maar ze vergiste zich. Want ze werd bedankt voor haar belangstelling in de maatschappij en, naar aanleiding van haar sollicitatie voor een mogelijke vacature als scheepskok, uitgenodigd voor een eerste, kennismakend gesprek.

(Einde deel 44)

 

feedback van andere lezers

 • Francis
  Ik hou wel van je manier van schrijven
  gr Francis
  koyaanisqatsi: waarvoor dank
 • aquaangel
  mooie beschrijving van omgeving, weer en handelingen xx
  koyaanisqatsi: thnks... loop wat achter met reageren vrees ik... xx
 • Wee
  De hele serie al wel gelezen, punten bij sommige delen nog te goed.
  x
  koyaanisqatsi: xxx
 • doolhoofd
  http://2.bp.blogspot.com/-FFqApe6H7Pc/U7RNtkgsR1I/AAAAAAAAaas/HpkypITkDcw/s1600/young.jpg
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .