writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

one-night stand met Braziliaanse straatmuzikant (2)

door pisatelj

Zoek de tien verschillen, dacht ik bij mezelf. Het ene groepje was al beter georganiseerd dan het andere. Sommige hadden echt aftandse stoelen, anderen hadden een driezit op de stoep gesleurd, nog anderen waren zo ver gegaan om een televisietoestel uit de deur te krijgen. Jongens die voetbal zaten te kijken, tussen kakelende meisjes in.

Het ene groepje had reuzenparaplu's en had alles om een heus tuinfeest op straat te houden met alles er op en er aan. Anderen zaten op kratten, slurpten goedkoop bier en zaten verenigd rond een minibarbecue, net een taboeretje met een rooster.

Bij één huis stond de grote voorruit wagenwijd open. Er zat een meisje in het raam, één onbedekt been bungelde naar buiten. In haar hand hield ze een bierglas, zo eentje met de vorm van een vrouwelijk wespentaille. Het was bijna tot de rand gevuld met witte wijn.

Uit een cd-speler achter haar weerklonk het nummer 'white rabbit' van Jefferson Airplane. Zalige trippy muziek die mij zeer dierbaar was. Ik hield wel van drugs, maar drugs hielden niet van mij, dus bleef ik er doorgaans af.

Ik had zin om te blijven staan en mijn geest te laten zweven op de tonen van de muziek. Maar het meisje in het raam bekeek me zo al raar, omdat ik er zo dromerig bij liep en net iets te veel naar binnen gaapte, naar haar smaak.

Wat verderop zaten twee meisjes buiten op de drempel van hun huis, cursussen op hun knieën. Waarschijnlijk om het idee te hebben dat ze studeerden. Alleen het idee, want ze leken mij druk in gesprek en de flarden die ik opving waren niet bepaald academisch getint.

De zon brandde op mijn gezicht en ik checkte af en toe mijn armen om te zien of ik al gebruind was. De vrouwen die ik passeerde leken mij allemaal zo glanzend gebronsd, soms zo overdreven dat het lachwekkend werd. Net uitgebakken schoenzolen. En zij maar denken dat ze er waanzinnig sexy uitzagen.

Een van die braadkippen op stelten, ging mij voorbij en keek letterlijk en figuurlijk neer op me. Als je 'ongenaakbaar' en 'hooghartig' googlede was je bij haar profiel terecht gekomen. Net toen onze blikken kruisten, brak de hak af van één van haar stelten.

Ik voelde me alsof ik kon toveren en voelde mij half schuldig, want het leek alsof ik dit over haar afgeroepen had. De meisjes op de drempel wisselden sympathiserende blikken met mij uit, terwijl de struisvogel vloekte en blootsvoets haar tocht verder zetten, met haar gehavende schoeisel in haar hand.

Aan het uiteinde van de straat waren een jongen en een meisje aan het volleyballen. Of ze deden tenminste een poging daartoe, want de voorbij racende auto's legden voortdurend hun semi-sportieve onderonsje stil. Ik had zin om hen dit verbaal duidelijk te maken. Wat een idee om midden op straat volleybal te spelen met het park op wandelafstand.

 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Dit heb ik weer graag gelezen. Er gaat iets losbarsten daar...

    G (voetballiefhebbend meisje, nou ja oud wijf beter haha. Kakelen tijdens een match is extreem irritant!)
    pisatelj: het zal geen onweer zijn

    tenminste niet op dit punt in het boek :-)

    niet zo voetballiefhebbende jongen die durft kakelen, zij het met een basstem :-)
  • Liesje
    graag gelezen... je hebt echt een vlotte verhalen-pen!
    pisatelj: dank u, leuk om te horen natuurlijk!
  • Klaver4
    leest idd heeeel vlot en capterend uw verhalen!
    met heel leuke details gespot en gevat in het verhaal, brengt het 'dichter' bij de lezer.
    Denk eeerlijk gezegd dat beste verhalenschrijvers in se dichters zijn puur sang. Soit, side-dish
    cheers
    klaver4
    ps: ge moet u niet verdedigen tgo mij zenne dat uw personages niet 'altijd' u zijn (hoop in uw laatste gedicht voor u dat gij dat wel was hihi, en idd, de assertieve zijn absoluut de beste haha!)
    pisatelj: dank u zeer, voor deze bijzonder lovende nachtelijke reactie,

    :-) :-) :-) wat betreft uw post-scriptum!

    :-) Groeten,

    William

    PS interessante side dish trouwens
  • sproet
    ik vermoed dat de pikante noot nog komt? ik ga nu naar het volgende deel. :))
    pisatelj: die komt, maar we hebben tijd, zoals elke goede minnaar tijd heeft :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .