writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

the world needs wanna-be's (deel 2)

door pisatelj

(vervolg van schrijvers narcistjes)

Eerlijk gezegd, ik doe mijn werk graag. Ik kan goed opschieten met de collega's, behalve dan met Marleen maar dat mens hangt dan ook van leugens aan elkaar, dat zal iedereen meteen bevestigen. Mijnheer pastoor zelf is een geschikte kerel, niet zo eentje dat niet van de kinders kan blijven. Goed, hij lust graag een wijntje, maar dat is het risico in zijn vak en tenslotte verdient hij ook een verzetje.

Ze zeggen dat zijn familie tijdens de laatste wereldoorlog -we nummeren onze wereldoorlogen al, vreemd niet? - van de verkeerde kant waren, maar ik kan bevestigen dat dit onzin is, want ik vond eens een Duitse film in mijnheer pastoor zijn videokast, de titel was iets in de aard van 'junge Türkin wird tief in den Arsch von einem schwarzen Schwanz gefickt', en toen keek hij mij strak in de ogen en zei bloedserieus: 'know your enemy, Martine, know your enemy. De Duitsers zijn een ontaard volk. Ze hebben te veel Turken in hun midden, als we niet oppassen wordt het hier net zo.'

Geen idee wat zijn familie tijdens de oorlog uitvrat, maar mijnheer pastoor fascistische sympathieën? Nee, dat maak je mij niet wijs.

Het meest intrigerende aspect van mijn job, is zonder enige twijfel het feit dat mijn job mijn blik verruimt. Ik kom in contact met de meest uiteenlopende mensen en daar zijn vaak heel interessante personen bij, intellectuelen en zo. Ik kuis namelijk ook de parochiezaal en de vergaderlokalen en dat zit daar dagelijks stampvol met verenigingen.

Er is een naai-en borduurvereniging, er komen mensen rare sporten beoefenen zoals yogi of jus d'o of zjijoezwitsji, de jongerenafdeling van Groen vergadert ook bij ons, tenminste als de jongeren van Vlaams Belang niet op de zelfde dag vergaderen, want de jongerenafdeling van Vlaams Belang sluit die van Groen altijd op in de toiletten of ze duwen hen naakt onder de koude douches van onze fitnessruimte. Ja dat zijn jonge gasten he, die halen graag eens een grapje uit. Die van Groen zijn zo meer het serieuze type heb ik de indruk.

Nu, ik heb altijd mijn leerrijke babbels met zo'n mensen. Ik spreek dan met hen bijvoorbeeld over de opwarming van de ozonlaag of de dictatuur in Zuid-Korea of over het communisme in Tibet of het toenemende onveiligheidsgevoel. Nu, persoonlijk heb ik daar geen last van, ik heb altijd een keukenmes in mijn handtas zitten.

Maar dus veruit de interessantste groep vind ik de schrijvers. Met zeven zijn ze en elke woensdag vergaderen ze en lezen ze hun schrijfarbeid voor aan elkaar. Mij halen ze er ook graag bij, want ik vertegenwoordig 'de stem van het volk'. Ze stellen mijn mening echt geweldig op prijs, want het is het volk die hen moet kopen tenslotte. Ze schuiven dan een zetel voor mij bij en ze trakteren mij op een theetje en een koekje.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van mijn leven een boek gekocht heb. Hoewel, ik zou liegen, ik heb wel de biografie van Lady Die gekocht. Maar daar bleef het bij, want ik dacht: waarom nog boeken kopen als je er één hebt.

Nu, geweldig interessante mensen zijn dat, schrijvers. Wat er allemaal omgaat in die mannen hun hoofden! Alleen de laatste tijd zit er een beetje een haar in de boter, ze komen eigenlijk al twee weken niet meer.

 

feedback van andere lezers

  • Liesje
    oei, zijn de schrijvers uitgeblust ;-)...
    pisatelj: mogelijks :-)
  • Klaver4
    mooi, leest plezant, en gelachen met pastoor zijn vuil video
    psjes:
    een boek gekocht hebben=> heb ?
    Lady Die, komende van u zal het wel bedoeld zijn, maar beetje lastig om geloven dat ze van de ene boek die ze heeft de titel fout zou spellen
    in die mannen in hun hoofden! => een 'in' teveel denk ik
    gr
    klaver4

    pisatelj: die Die is express ja

    de andere ga ik aanpassen :-) merci
  • Julien_Maleur
    Een fragment dat ik zeer aangenaam vond om te lezen. Goed geschreven en vraagt zeker om meer.
    groeten
    JM
    pisatelj: ik wil niet altijd over seks schrijven :-)

    ik schrijf graag dit soort vertelverhalen,

    groeten,

    Pisatelj
  • sproet
    mooi weergegeven vanuit: 'de stem van het volk'.het heeft iets slepend als je het leest. ik zie daarbij de poetsvrouw leunend op haar borstel;
    ik ben bezig met iets in elkaar te stomen, over de sterrebeelden, misschien heb ik je hulp wel nodig.

    liefs, sproet :-)
    ps: als je tijd overhebt lees dan eens: gekte op de site (een ode aan de schrijvers en dichters)
    pisatelj: ken je Zosjenko? Da's een Russische schrijver die steeds een 'eenvoudige' aan het woord liet en dat bevalt mij wel. (ik doe het ook in 'sasja samovar', dat ook op de site staat en dat opgenomen zit in het repertoire van een professioneel vertelster, hier op de site kreeg nochthans geen reacties)

    Ik help heel graag met iets rond de sterrenbeelden, heb vandaag nog over het sterrenbeeld Boogschutter gelezen -mijn lief en enkele van mijn beste vrienden zijn namelijk van dat teken.

    Ik ben op dit moment aan het studeren voor het vak 'psychologie van de adolescentie, maar ik lees deze week nog je verhaal.

    Veel groeten,

    Pisatelj
  • maxiem
    graag gelezen
    Maxiem
    pisatelj: er volgt nog :-)
  • Feniks
    Mag ik jou bij de 'onzin' indelen ..?
    pisatelj: als ik jou ook naar believen mag indelen, dan zeker
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .