writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Cupidina

door Liesje

Anja legt de hedendaagse werkbijl neer en vertoeft naast haar spirituele en vooral psychologische ik. De liefde koestert zij al jaren en vol prikkeling analyseert ze haar vriendenkring. Ze wil niet langer de banden van ambtenarij dragen, maar besluit de taak van Cupido over te nemen. Ten slotte wordt de werkdruk voor hem te hoog en lopen veel te veel mensen alleen.

Koentje, een schat van een man en toch nog alleen. Ongelooflijk, maar een aardig stukje mens om verder te helpen. Hij heeft wel gekke mollepootjes, maar heeft niet iedereen een afwijking? Op zoek dan maar naar een handschoenen-meisje... Na tien minuten verschijnt de engelachtige Ellen voor de geest. Een beetje veel te zwart getint na het overlijden van haar eerste partner, maar de glimlach en het knuffelgehalte van onze teddybeer moeten hier zeker wonderen kunnen verrichten. Date numero uno wordt in de agenda genoteerd. Cupido lacht en zakt even weg in de zetel, een rustmoment!

Onze Mario, dit wordt een dik dossier, weet Anja al na zijn eerste adem te hebben geroken. Een alcoholgloed overvalt haar, maar door die één enkele cola weet hij haar toch te charmeren. Er zijn kosten aan, maar een wasbeurt op hoge temperatuur kan wonderen doen. Ze stopt hem een half uurtje in de vaatwas en kiest voor het programma 'macholozer dan macholoos'. Een beetje gekreukt, maar als een poeslief diertje komt hij tevoorschijn. Een beetje simpel van geest door de hoge toerenteller, maar dat is zeker te verhelpen! Nu nog op zoek naar een eenvoudig meisje, liefst met een ietwat laag IQ. De hersencellen van de lieve Iris zijn na duizenden glazen gin gini echter voldoende aangetast om in aanmerking te komen. Cupido schatert en beseft dat zijn rampprobleem van de baan is. Hij beslist even op reis te gaan.

Zo zet Anja haar weg verder en wordt na een paar weken de nieuwe Rika Ponnet, gekend van het relatiebureau Duet, natuurlijk in verbeterde kwaliteit. In plaats van haar schamel hongerloontje dat amper haar frustraties van het ambtenaar-zijn kan doorbreken, wordt zij de nieuwe Cupidina. Cupido kan eindelijk op pensioen!

Bij ieder huwelijk kijkt Anja ook naar haar eigen Maxke en weet dat het goed is. Wat zij in haar hartje voelt, strooit ze verder in de wereld. De liefde leeft en de wereld lacht!

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  lekker neergepend

  kus aqua
  Liesje: Dank je Aqua!
 • Ghislaine
  Leest vlot.
  Liesje: bedankt Ghislaine!
 • sproet
  origineel gevonden en het leest vlot!
  liefs, sproet :-)
  Liesje: Bedankt Sproet!
 • Klaver4
  allez, de naam voor uw datingbureau heb je al gevonden ! o:)
  mooi en grappig gedaan dit!
  ps: vertoeft naar, moet dat niet naast zijn?
  frustraties
  Liefs
  klaver4
  Liesje: bedankt voor 'mooi' en 'grappig'
  en ook merci voor de zinvolle tips!

  Groetjes,
  Lies
 • ERWEE
  Sorry, ERWEE heeft besloten voortaan de vaatwas zelf te doen. *lol*

  Is 't niet IQ?
  Liesje: :-) jammer, Cupidina doet thans schitterend werk hoor ;-)
  het is inderdaad IQ, vlug aanpassen!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .