writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De onwaarschijnlijke zoektocht (IV)

door Klaver4

Hij was in therapie gegaan om één welbepaald feit dat zich maar bleef herhalen in zijn leven. Het was ook kort en makkelijk samengevat bij de eerste kennismaking met zijn psycholoog: in al zijn relaties die hij had gehad, had hij iedere keer datzelfde ontzielde gevoel over zich heen gekregen. Hij had een stuk of wat relaties gehad, altijd serieus, en met heel bijzondere vrouwen ook, maar eigenlijk steeds had hij erin gezeten met een deels onecht gevoel. De retorische vraag "Is dit het nu écht, waar het allemaal om draait?" kwam elke keer van bij de prille start prominent mee aan tafel geschoven, mee het bed, bad of douche ingegleden. Ook al gaf hij zich telkens volledig, steevast leken de relaties die hij had hem niet puur, niet zuiver, ja dat was de beste omschrijving. De schaduwwereld in de grot van Plato kwam ook steevast zijn gedachten binnendrijven toen die retorische vraag ergens op een verloren moment dagelijks kwam aankloppen, precies met maar één missie: trachten zijn dag te verknallen.

Een Japanse toerist kwam plots vuur vragen - het duurde even voor hij 'file plees' door zijn processor vertaald had gekregen maar gebarentaal had dit taalkundig raadsel snel mee opgelost gekregen - en probeerde weinig subtiel een vragenronde op gang te brengen over Brugge. Hij kende echter dit scenario én de beproefde remedie nog van vroeger: hij stond direct recht, nam de Oosterse minimens kordaat bij de schouder, loodste die autoritair van het terras af, stuurde hem de eerste straat rechts naast het terras in, waar hij één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld zou kunnen kieken, de Rozenhoedkaai. Gegarandeerd succes, met buiging onthaald. En zo geschiedde.

Nog geen minuut later nipte hij enigszins zelfvoldaan van zijn Spa bruis, en duikelde terug zijn verhaal binnen. Hij had inderdaad intussen ook veel gelezen over psychologie en had er ook veel van geleerd, dat was meegenomen, maar niks dat hem iets vooruit had geholpen in zijn verhaal. Hij had ook wel al eens een psycholoog geraadpleegd, maar die had hij na de eerste sessie al in zijn broekzak zitten. Klaar! Die sprak zichzelf tegen dat het geen zicht meer was. Uiteindelijk had hij hem uit zijn lijden verlost na een aantal sessies en was hij niet meer gegaan. Het constant ongemakkelijk wiebelen van de man op zijn bank was te meelijwekkend geworden.
Maar nu had hij het toch wel gezien, hij wou vooruit. Dit eeuwige schimmenspel had lang genoeg geduurd. Hij had van een vriendin een naam gekregen van een psycholoog die hij zeker eens moest opzoeken, was het welgemeende advies. En ze had uiteindelijk gelijk ook, zo bleek al snel.

 

feedback van andere lezers

  • Liesje
    en ik word nieuwsgierig...
    Klaver4: thx om deze te lezen ! het zal speciaal zijn, hoop ik...;o)
    dit is zowat het lastigste stukje in het verhaal want hier schakelt effe tussen verleden en heden
  • Magdalena
    Amaai, dit is GOED! En spannend. Ik ben héél nieuwsgierig! Magdalena
    Klaver4: thx om mee te komen lezen magdalena !
    we gaan ons best doen :o)
    Liefs
    klaver4
  • sproet
    mag ik een aanmerking maken: mij stoort 2x het gebruik van ontzielde gevoel. de uitdrukking is mooi, maar ik zou een 2de maal een ander woord gebruiken, vb: van zichzelf vervreemd gevoel.( het is maar een idee )
    het is niet de grot van Plato, maar van Pluto ( de planeet ).
    voor de rest is het vlot geschreven en maakt nieuwsgierig.
    Klaver4: thx voor de fb; dat van dat twee maal ontzield zal ik idd aanpassen, nie op gelet..oeps
    wat die grot betreft: ik bedoel wel degelijk de grot van Plato; is een allergorie die verschijnt in Politeia van Plato.
    maar toch bedankt; bij grot van Pluto denk ik aan iets anders hihi :o)
    Liefs
    Klaver4
  • Mistaker
    Eens met Sproet wat het ontzielde gevoel betreft.
    Wat is dat met die grot van Pluto/Plato? Zegt mij niks!

    Ik ben nu wel flink nieuwsgierig, laat die zieleknijper maar opdraven!

    Liefs,
    Greta
    Klaver4: thx voor de leuke fb !
    Wat de grot van PLATO betreft, zie uitleg bij Sproet; ge moet allegorie van de grot eens googlen, dan vindt ge wel iets goed(bij wikisource)
    de zielenknijper zijn rol in het verhaal is eigenlijk wel ingrijpend maar beperkt...:o)
    Liefs
    Klaver4
  • minimal
    grappig te lezen dat sommigen heel ernstig de grot van PlUTO vernoemen, hihi (nie kwaad bedoeld maar ik vind het heel grappig) + ook samen te lezen met het gedicht over de ziel van klaver4
    doei
    mini
    Klaver4: hoi ! ja, ik vond dat ook heel grappig de grot van Pluto :o)
    maar ik moet niet veel zeggen met mijn kersTtomaten hé...
    liefs
    klaver4
  • Francis
    Nog steeds boeiend
    Klaver4: thx francis!!!
    gr
    klaver4
  • matahari
    Spannend

    liefs matahari
    Klaver4: blij om dat te horen, want is eigenlijk het eerste verhaal dat ik ooit ben begonnen neerschrijven
    liefs
    klaver4
  • killea
    All the above, and more

    xx
    Klaver4: thx very much for reading this story June!!!
    xx
    klaver4
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .