writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Seks-talk

door hope

-"Lode heeft verschillende vrouwen gehad." zei Mia zomaar op dat terrasje in de zon.
-"Wat zeg je nu?" Hilde kende Mia al zovele jaren en nooit was dat ter sprake gekomen. Hilde wist wel dat het huwelijk van Mia en Lode moeilijke jaren gekend had maar ze waren toch nog altijd bij elkaar.
-"Hij heeft verschillende vrouwen gehad", zei Mia weer "al van in het begin van ons huwelijk."
-"En aanvaardde jij dat?"
-"Je wordt aan alles gewoon." zei Mia gelaten.
-'Toch niet aan ontrouw, niet aan bedrog, niet aan seks met een man die het met verschillende vrouwen doet!" Hilde werd hoe langer hoe kwader.
-"Oh, seks", zei Mia "dat hebben wij al jaren niet meer."
-"En mis je dat niet?!" Hilde viel van de ene verbazing in de andere.
-"Bij God, neen. Blij dat ik daarvan af ben. Seks is om kinderen te verwekken en de man te plezieren." stelde Mia.
-"Mia, please, van welke tijd ben jij? Seks is de lijm in een relatie, zonder passie is het leven eentonig, zoutloos. Seks geeft intimiteit aan het samenzijn met je man, is de ultieme liefdesverklaring. Seks is gewoon zalig!"
-"Nooit zo ervaren", zei Mia toonloos "en ik ken vele vrouwen, die er zo over denken. Hoofdpijn heet dat, meen ik te weten. Ik walgde als ik de drang bij hem voelde en als ik er niet kon aan ontkomen, deed ik het vlug, met mijn ogen toe en mijn verstand op nul."
-"Ik geniet ervan als ik voel dat mijn man naar mij verlangt. Zijn strelen en kussen geven direct signalen en dan het langzaam naar elkaar en in elkaar opgaan en alles in het niets voelen verdwijnen: ik kan niet zonder."
-"Waarover heb je het. Heb ik nooit zo aangevoeld."
-"Waarom ben je dan getrouwd? Blijf je bij een man?"
-"Ik kook en was en strijk voor hem. Hij geeft zijn loon af en zet de vuilnisbakken buiten."
-"Meen je dat nu echt dat je niet meer dan dat van een man verwacht?"
-"Ja, ik zou ook wel graag hebben dat hij eens lief tegen me deed maar hij is zo introvert. Hij kan zich niet uiten."
-"Misschien niet met woorden. Misschien wel met noten. Lode is een begenadigd musicus. Misschien legt hij zijn gevoelens voor jou wel in zijn muziek."
-"Nooit gehoord. Hij leeft alleen voor zijn muziek. Het is alles wat telt. Thuis ook: hij komt binnen, eet en trekt naar zijn muziekkamer en zijn genot zoekt hij op een ander."
-"Vreesde je dan niet dat hij eens bij die andere zou blijven?"
-"Zo dom was en is hij niet. Dan moest hij zich wellicht aan die andere binden en die was misschien niet zo gemakkelijk als ik. Ik zweeg en liet hem doen zolang hij maar naar huis kwam, zijn loon afgaf en de vuilnisbakken buitenzette. Neem het van mij aan: seks is niet uitgevonden door vrouwen!"
-"Ik weet dat nog zo niet. Natuurlijk voor vele generaties vrouwen betekende seks angst: verkrachting, ongewilde zwangerschappen, pijn zijn begrippen, die vele vrouwen met seks associëren maar anderzijds is seks toch ook lekker, versterkt het toch de band met je man."
-"Ik heb seks dikwijls gebruikt gezien om hogerop te komen, om iets gedaan te krijgen van een man. Toen ik destijds nog meeging naar de optredens van Lode, heb ik dikwijls genoeg gezien hoe bepaalde zangeresjes rond mijn echtgenoot draaiden en dat zal heus niet voor zijn mooie ogen geweest zijn maar om hetgeen ze via hem konden bereiken."
-"En was je dan niet jaloers?
-"Och, ik deed alsof ik het niet zag. Ik wist dat hij die avond later dan ik zou thuiskomen maar ook dat hij mij met rust zou laten."
-"Ik geniet van seks. Ik voel me dan op en top vrouw, geliefd, bemind."
-"Om mij op en top vrouw te voelen heb ik geen seks nodig en…geliefd, bemind? Lust is geen liefde, hé. Kom laat ons nog wat verder shoppen en ons iets leuks kopen. Dan voel ik mij vrouw en mooi. Koop jij maar iets sexy, zodat je man naar jou verlangt, als jij zin hebt en je niet op je honger moet blijven zitten!"

 

feedback van andere lezers

 • otiske
  Mooi geschreven en met plezier gelezen, groetjes.
  hope: Bedankt en wederkerige groeten
 • Liesje
  vlot neergepend... maar ocharme die vrouw... zou ze dan nog nooit een orgasme hebben meegemaakt? ;-) Ik zou sex toch ook niet missen kunnen binnen een relatie!
  hope: Toch zijn er zo'n vrouwen, hoor Liesje, gelukkig hoor jij daar niet bij!
 • sproet
  als dialoog: mis ik wat verfrissende zinswendingen, het mist een beetje het roddelend.voor mij kan eruit dit verhaal meer gehaald worden.
  las wel aangenaam.

  liefs, sproet :-)
  hope: Daar zal ik de volgende keer op letten. Welbedankt.
 • Magdalena
  Ik leun aan bij Sproet: het verhaal langer maken, met zogezegd gebeurde details, hatelijke dingen over al die minnaresjes en zo.
  Het lijkt mij een heel waardevol gegeven, nog onvoldoende uitgewerkt.
  Liefs,

  Magdalena
  hope: Bedankt voor de lezing en het advies.
 • Wee
  Womentalk, heerlijk om te lezen, Hope.

  Je vroeg me over je 'openhartig'.
  Já, ik vind het zeker een stukje dat smaakt naar meer.
  Plaats gewoon nog een fragmentje en kijk naar de ré's.
  (Sorry dat ik nu pas antwoord maar heb 't zo druk.)
  Liefs,
  x
  hope: Bedankt. Ik volg je raad. Groetjes.
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .