writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De WAARHEID en de INTUÏTIE

door Magdalena

De Waarheid en de Intu´tie werden uit de Tarot geband, vanaf de Middeleeuwen tot Onno en Rob Van Leeuwen begin jaren '90 de Tarot in orde herstelden en Juno en Jupiter opnieuw toevoegden. Juno, de Moedergodin en Jupiter, de Oppergod.

Meredith blies bedachtzaam haar ochtendlijke sigarettenrook uit, zich bewust van zorgzame zonnewarmte op haar huid. Zon op huid maakt vitamines aan. Letterlijk. Vitamine D, nodig voor recht groeiende stevige botten bij kinderen. De zon geeft kracht. 'Ik kan alle kracht gebruiken die ik kan krijgen,' dacht ze.
Ze mijmerde over haar leven. 'Ik ben Juno,' dacht ze, 'ik ben de vrouw van een zeer zelfbepalende, dominante man. Met recht en reden dominant en zelfbepalend in een wereld waar leugens en huichelarij troef is en waar sommige opvoeders en maatschappelijke assistenten hun eigen job creŰren ten koste van mensenleed die zij zelf veroorzaken en in stand houden.'
'Waarom ik?' dacht ze. 'Ik ben de zwakste, de meest na´eve vrouw die je je maar kunt voorstellen!' Toen ze hem ontmoette had ze de indruk dat hÚÚl haar leven een enorme voorbereiding was geweest om hem te ontmoeten. Alles wat ze ooit leerde, meemaakte, ieder geschenk en ieder verraad leek een voorbereiding geweest te zijn op een ontmoeting met hem.

Ze stond op en ging terug naar binnen, naar de koelte van haar appartement waar ze de gordijnen dicht hield. Mooie, heel dure gordijnen die ze voor een spotprijs op de kop had kunnen tikken. Ze schermden de zonnewarmte af, maar niet alle licht.
'Aaron,' dacht ze, en herinnerde zich zijn prachtige kop, zijn glimlachende gezicht. Zij zat op haar knieŰn, hij lag op zijn rug op de grond. Hij draaide zijn hoofd wat naar links en naar rechts, daarbij zijn achterhoofd in haar schoot duwend. Hij sloot zijn ogen en glimlachte. Hij glimlacht zelden. Zij keek naar zijn bleke symmetrische gezicht met een gave huid, rechte neus, schuin opstaande ogen, pikzwart weelderig dik haar en een baard. Hij was zo jong, onbevangen, eerlijk. Vol vertrouwen liet hij toe dat ze met haar vingers zijn gelaatstrekken volgde en haar handen door zijn haar woelde.
Ze voelde een vage steek van verdrietige weemoed om het verbodene. Zij was fysiek te oud om van hem te mogen houden. Nochtans... bij hem was zij het kind dat om uitleg vroeg. Hij was diegene die woest op stond, haar aankeek en riep: 'Besef jij wel wat jij zelf zegt?', waarmee hij haar aandacht trok naar de woorden die ze zelf had uitgesproken, en zij het verschil opmerkte tussen wat ze dacht en wat ze uitsprak. Zes maanden later wist ze dat hij door dat te doen haar leven redde. 'Zouden er nog veel mensen bestaan die een moeder hebben die helpen om de zelfmoord van hun dochters uit te voeren?' vroeg ze zich af.

'Ik zoek al heel mijn leven ÚÚn mens die mij de waarheid zegt,' zei hij.
Wat had ze gedaan door zo haar best te doen om die mens voor hem te zijn?
Ze had ieder beetje kracht nodig die ze kon krijgen en alle hulp was welkom.
Hoewel... soms had ze het gevoel dat hij haar droeg en begeleidde op een manier die ze niet kon bevatten.
Hij was zo intelligent dat ze soms bang was. Bang dat hij vernietigend zou worden als hij de waarheid ontdekte over wat ze hem aan deden.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  het leest niet vlot, als je de essentie wilt pakken, dus tweemaal gelezen. de waarheid en de intu´tie zijn mooi in elkaar geweven en ik lees tussen de regels een beetje de versmelting van het vrouwelijke en het mannelijke in ieder individu.

  mooi neergezet!

  liefs, sproet
  Magdalena: wat een prachtige feedback! (ik ben bezig een beetje privÚ te schrijven en, jij geeft mij inspiratie :):):) )

  Knuffel!
 • otiske
  Goed neergezet hoor, ik vind het goed maar dat komt ook omdat de onderwerpen me wel aanspreken natuurlijk,heel goed gebracht, groetjes.
  Magdalena: ik leun eventjes met mijn kop op jouw schouder. THANKS!
 • Klaver4
  Knap over zeer boeiend onderwerp, namelijk ergens vanuit een persoonlijk beleefd gevoel geschreven; dat voel je zelf direct.
  ik vind dat het wel vlot leest persoonlijk, maar denk dat dat voor iedereen scheelt.
  Is een situatie, op paar zeer belangrijke "details" (;o) na, die herkenbaar is. Het schip en het anker...; in een storm zijn ze even vergankelijk zenne...;o)
  psjes
  in orde herstelden => donkerbruin vermoeden dat ge in ere bedoelt
  Jupiter, de oppergod => als ge zijn toorn niet wil trotseren zou ik zijn epitheton ornans - de Oppergod - evengoed een hoofdletter meegeven :o)
  Zouden er nog veel mensen bestaan die een moeder hebben die helpen om de zelfmoord van hun dochter uit te voeren?' vroeg ze zich af => eigenlijk kun je logischerwijze in die zin mensen vervangen door dochters..
  Geboeid gelezen en benieuwd!
  Liefs
  Klaver4

  Magdalena: :):):) jouw intu´tie is ook niet min...

  het is Úcht: de Tarot in orde hersteld: het (terug) toevoegen van de 2 kaarten, Waarheid en Intu´tie, verandert de numerieke volgorde van de Tarot en herstelt de orde. Tarot is een 'spel' dat zowel psychologie, filosofie en geloof gebruikt, maar werd in de Middeleeuwen door de Kerk verboden Ún, volgens bepaalde inzichten werden er moedwillig twee kaarten verborgen.

  ik was van plan hier binnenkort een sprookje over te schrijven.
  Echte magie lijkt op waargebeur(en)de sprookjes zei iemand mij ooit :):):)

  dank je voor de psjes!!

  xxxx
 • Ghislaine
  Mooi de tweeledigheid in ieder mens neergezet.
  Magdalena: dank u voor het compliment! :):)
 • jamal
  de waarheid en de intu´tie liggen vaak overhoop met
  de werkelijkheid..... de eerste twee behelzen de persoonlijke
  beleving, op alle vlak... de laatste is de samensmelting
  van menigeen.... maar wat is normaal of abnormaal Karine?
  welke norm trekt aan het kortste of langste eind? wie is (was) meester, jij of hij? of allebei? ....

  hoe meer ik jou 'lees' des te meer vragen er rijzen....

  sterk!

  xx
  jamal
  Magdalena: ik zwijg
  :):):)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .