writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zonnepanelen…De nieuwe statussymbolen?

door dannycant





Zonnepanelen, ze swingen zowat de pan uit. Vooral op de daken van 'duurdere' huizen kan je er niet naast kijken en in essentie kan dit alleen maar het milieu ten goede komen. Maar er is meer. Aantrekkelijke premies en het terugverdieneffect over een x-aantal jaren, zorgen ervoor dat dit item 'hotter dan hot' is en nog wel een tijdje zo zal blijven. Er is als het ware een nieuw statussymbool geboren, duidelijk zichtbaar en met concurrentiemogelijkheden. "De overbuur heeft zes panelen, wij gaan voor zeven… zeker weten."
Waar vroeger peperdure wagens op de oprit elkaar de ogen uitstaken, zijn nu fotovoltaische cellen het middel bij uitstek om diezelfde buren de loef af te steken, maar dan een stuk milieuvriendelijker. Want laten we wel wezen, in de sociale woonwijk waar ik woon hangen ze nog nergens te schitteren en de reden ligt voor de hand. De peperdure investeringskost!
Het kan dan wel zelfbedruipend zijn op termijn, beter nog, winstgevend. Feit is en blijft dat je euro's nodig hebt om die eigen zonnecentrale te laten bouwen en dat weer eens de minder gegoeden uit de boot vallen. De droom om een elektriciteitsmeterstand te zien terugdraaien en afnemen is dus weer eens een rijkeluionderonsje, want wie gelooft dat er ook maar één bank bereidt is het nodige bedrag voor zo een installatie te wil lenen aan mensen met een laag inkomen, een invaliditeit- of andere uitkering, is goed gek of kreeg vrij recent een zonneslag.

 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Iemand vroeg me verleden week," Waarom kreeg Hitler zoveel aanhang?"
    Ik stelde vast dat het kuddegevoel daar de schuld van is. En Al Gore is een volgende Hitler. Dit zal het kuddegevoel bij de rijken alvast zover krijgen, dat het personeel en de minst gegoede het snelst pochen met hun armoede.
    Mijn buren mogen bezitten wat ze willen, zolang ik daar de rekening niet van betaal, is het mij meer dan goed.
    dannycant: Zo is het maar net.... bedankt en groetjes
  • sproet
    zo is het, goed stukje hier over neergezet!

    liefs, sproet
    dannycant: Mijn dank daarvoor...groetjes
  • verf
    beste
    wat u beschrijft is de aard van het beestje
    verander Zonnepanelen, in auto, blinkend met veel bellen, computer, maar toch nog altijd beter da een collectie wapens
    denk ik zo
    dannycant: Daar heb jij een punt....:-) Bedankt voor deze reactie en groeten..
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .