writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een dag als een ander in Kasteel Wolkenburcht (2)

door Klaver4

Meneer De Uil hernam de voorlezing van de agenda: 'Op vraag van Merlijn de Grote -hij haperde even in zijn woorden bij zoveel zelfverheerlijking - zullen agendapunten één en twee samen behandeld worden. Het is immers duidelijk dat het eerste iets te zien heeft met het andere.' Na een flauw uitgestrekte rechtervleugel van Meneer de Uil richting Merlijn nam deze het woord over.

'Beste Vrienden,

Zoals U allen ad valvas kon lezen, is Assepoester drie dagen na het incident met Sneeuwwitje plots verdwenen.'

Her en der cirkelden grinnikjes boven de tafel op. 'Incident' was immers nogal zacht uitgedrukt. Drie dagen voor de verdwijning was het in de lounge van het kasteel immers tot een verhitte discussie gekomen tussen Assepoester en Sneeuwwitje omdat Sneewwitje's voeten na de voetcorrectie net supertoevallig precies pasten in de muiltjes van Assepoester, wat Sneeuwwitje de nodige bewonderende blikken had opgeleverd van Assepoester's prins, had Assepoester wit van woede geregistreerd. Assepoester had het opeens niet meer, stormde furieus door de lounge op Sneeuwwitje af en zette het op een tieren. Ze werd al even fel en snel van antwoord gediend door Sneeuwwitje die als een kat opsprong van haar barkruk, twee gebalde vuisten in haar zij zette en opmerkelijk rad van tong bleek te zijn.
Het verbale geweld ('slettig champagnewijf en 'lijkkleurige del' waren met lengten voorsprong nog de vriendelijkste verwijten die ze elkaar naar het hoofd slingerden) was echter als snel ontaard in een bijzonder stevig handgemeen, luid aangemoedigd door zowat alle andere loungebezoekers. Het eindigde pas toen beiden - Sneeuwwitje had nog slechts een flard van een bh aan en Assepoester moest het met enkel nog haar gescheurde nylons stellen- uit elkaar gehaald werden door Batman, die hen stevig elk in een van zijn vleugels wikkelde en hen zo mee de zaal uitzeulde.

Meneer de Uil, staand op de tafel, maande met neerwiegende vleugels iedereen tot stilte, die al snel terug over de zaal neerdaalde.

Merlijn hervatte zijn preek.

'Intussen werden verkenners uitgestuurd, maar tot op heden, inmiddels een week na de verdwijning, is er nog geen enkel spoor. Reden waarom dit nu bij hoogdringendheid op de agenda is geplaatst. Ik wil dan ook een oproep doen aan alle aanwezigen - een afkeurende blik richting het Zandmannetje was op zijn plaats - of iemand iets bijzonder gemerkt heeft de dagen voor de verdwijning ?'

Er heerste complete stilte; op het ritselen van kledij na veroorzaakt door de heen en weer draaiende hoofden van de aanwezigen. Toch voor heel even; want na het aanhoren van deze vraag, zag Pinocchio met leedwezen zijn neus verder zijn gezichtsveld komen binnenschuiven tot die uiteindelijk, zo lang geworden, de tafel met een korte holklinkende 'tok' aantikte. Alle hoofden draaiden gelijktijdig in zijn richting. Roodkapje, zijn vriendin, wreef hem als morele steun even over zijn houten armpje en fluisterde in zijn oor: 'Kom, vertel hen maar wat je weet, jij hebt uiteindelijk niets misdaan en je hebt steun'.

 

feedback van andere lezers

  • Magdalena
    GRINNIK!
    Dit wil ik lezen in boekvorm, genoeglijk geknuffeld in een zacht dekentje met mijn zwarte katten aan mijn voeten ronkend...
    Klaver4: :o) blij dat je het leuk vindt ! Ben nog op zoek naar figuren die de revue zullen passeren en hun rol in het verhaal.
    liefs
    klaver4
  • sproet
    zaliiiiiiiig om lezen....

    liefs, sproet
    Klaver4: blij dat je het fijn vindt sproet !!
    liefs
    klaver4
  • Francis
    Ass poes of ster in gescheurde nylons? fantastisch!
    Zit je met je vingers aan de drank van Leen Simon en Dirk?
    Zo niet van: nature een levendige fantasie, leuk\gr Frans
    Klaver4: Thanks voor de leuke fb; ik herinner je fb op eerste, dat ik beter kon, maar was maar nog maar de start hé; temporiseren is een kunst ;o)-haar poes in gescheurde nylons spreekt tot de verbeelding hé...(en ze had maatje 34)
    Ik denk dat ik in herfst/winter veel meer met mijn verhalen bezig zal zijn, want verhalen liggen mij eigenlijk na aan het hart! Fijn dat je toch meegaat in deze !
    grz mate
    dicky
  • Mistaker
    Het eerste deel was ik niet zo weg van maar dit is echt leuk, met die lijkkleurige del.
    Enne ik solliciteer meteen als barmeid, heb ervaring in het buurthuis (geen alcohol weliswaar ;-))

    Liefs,
    Greta
    Klaver4: Thx; ik was wat verrast na de eerste reactie, dacht van tiens; maar het verhaal moet op gang getrokken worden, wat situering meegeven hé...;o)
    thanks voor de fb!
    liefs
    klaver4
  • matahari
    Die verdraaide Pinoccio had zich 's morgens weer niet gewassen( pardon, met boenwas in gesmeerd) gevolg ruw houten armpje
    en Roodkapje weeral een splinter in haar hand, waar die andere splinters staken toen hij geen intiem toilet had gemaakt daar kunnen we beter niet over spreken: zeeer pinlijke zaak.

    Enorm verhaal!!!!!mogelijkheden onbeperkt, buiten de vettige beren is er geen plaats voor die twee muffe ganzen uit "The lady and the Tramp"?

    Whaw een uit-steek-end verhaal

    liefs matahari
    Klaver4: thx Matahari!
    suggesties voor boeiende sprookjes, strip en dergelijk soort figuren zijn altijd welkom; ik bedenk maar wat terwijl ik schrijf; is beetje moeilijk combineerbaar met mijn ander verhaal, maar allez, 't is hoe de muts staat zeker; ben wel al aan het broeden over het plot van dit verhaal...
    liefs en bedankt voor het mooie compliment!
    klaver4
  • killea
    wonderful persiflage!

    xx
    June
    Klaver4: I have a deviant (luckily not mentally impaired) mind :o)
    thx June!
    xx
    Dicky
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .