writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rimpels krijg je er zomaar bij.

door otiske

Op een keer sta je 's morgens op en dan ontdek je iets heel raar. Je wil je tanden poetsen en kijkt van dichtbij naar je gezicht. Oeps, daar zijn ze, de eerste rimpels naast je ogen. Je schrikt eerst een beetje maar moet dan glimlachen naar jezelf. Je glimlacht nog wat harder en nog wat harder, oei nu loopt het pas echt fout. Onder je ogen zakt het allemaal een beetje uit, en in je hals is alles wat losser geworden, je moet je adem even in houden.

Nu is het tijd om na te denken, en troost te zoeken. Heb je het goed gehad? Zit je waar je wil zitten? Is dit hetgeen waar je altijd naartoe leefde. Hoe zit het met je werk en je gezondheid?

Daar heb je een punt, je gezondheid. Als die goed is dan is alles goed, wat geeft dan die rimpel? Genoeg troost? Nee we gaan nog even door, we moeten die ultieme bevestiging hebben. Je denk bij jezelf of je nu terug jong wil zijn. Nee hoor, onze tijd was veel beter dan nu, veel mooier en we hadden veel meer plezier dan de jeugd van nu. En we moesten zelfs geen drugs hebben of andere dingen om ons goed te voelen. Nee onze tijd was super!

Oei nu komt het, het drong tot je door dat je sprak over onze tijd. Onze tijd, onze tijd, onze tijd. Nu weet je pas echt dat de jaren snel voorbij gaan. Heel snel zelfs, ze flitsen voorbij. Een dag, een week, een maand en een jaar. Wat is een jaar nu nog? Je begint er een beetje van te zweten en je hebt een raar gevoel in je keel.

Maar dan kijk je plots in je ogen, en je beseft dat je nog vreugde en liefde kent in je leven. Dat is niet iedereen gegeven. Je kinderen houden van je, en je partner ook. Wat worden die rimpels plots dingen die geen zwaarte hebben in je leven. Ze zijn een teken van je leven, je hebt er veel moeten voor doen om ze te vergaren, en je mag ze best koesteren. Ze vertellen ieder hun eigen verhaal, een verhaal van een leven.

 

feedback van andere lezers

  • sproet
    dikke smak en je krijgt een rimpel van mij er gratis bovenop!

    liefs, sproet
    otiske: Hey, bedankt Sproet voor je positieve fb en die dikke smak ;-) groetjes.
  • Magdalena
    grinnik
    gniffel
    giechel
    ik krijg om de een of andere reden de slappe lach
    ik denk dat jij je immens getroost zou voelen moest je mij zien :):):) !!
    otiske: Haha, heel goed, weer een lachrimpeltje erbij ;-) alles heeft zijn charme he. Bedankt voor de positieve fb, groetjes.
  • ozzy
    otiske, otiske, otiske,
    Ben even oud en zie er ongeveer hetzelfde uit als Keith Richards van de Stones. Moest je mijn gezicht kunnen uitvergroten dan hadden motocrossers er een hele kluif aan om dat parcours te berijden. Geen enkel strijkijzer krijgt die plooien nog glad. Ben het met Magdalena eens, je zou je heel erg getroost voelen moest je mij zien.
    Grtz, Ozzy.
    otiske: Haha, heel tof die fb. Och iedere leeftijd heeft zijn charme hé. We moeten er ook maar niet van wakker liggen natuurlijk, merciekes en groetjes.
  • Klaver4
    mooi dit, en idd, als ge terugkijkt en het is goed geweest, wat maakt en rimpel meer of minder dan uit ? Natuurlijk, ik heb als man gemakkelijk praten, en zit rimpelloos binnen paar maand op tram 42
    psje: Je denkT bij jezelf
    gr
    klaver4
    otiske: Bedankt voor je positieve fb hoor, het is idd zo wat maakt het uit als het goed is geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk ook nog rimpelloos ben hoor haha. Maar zo stel ik het me voor, ik zit op dezelfde tram als jij zenne. Groetjes en tot volgende.
  • maxiem
    rimpels wil ik niet aan denken, maar zichtbaar in de spiegel, gr maxiem
    otiske: Geeft niet ze vertellen het verhaal van een leven met vallen en opstaan, groetjes en bedankt voor je fb.
  • chris
    ach die rimpeltjes dat is inderdaad de tand des tijd die raakt ons lichaam maar je ziel houd je jong van hart
    gr chris
    otiske: Ja zeker weten Chris, het is zo en alles heeft zijn charmes hé. Groetjes en bedankt voor de fb.
  • Francis
    Heel positief! Maar jij had nog mazzel bij mij kwam er ineens haaruitval na een kuur! Gelukkig is het weer terug gekomen want dat is 10x niks kaal op de gekste plaatsen.
    Hoe meer tekenen in het gezicht hoe mooier maar wel op de cowboy stijl (doorleefd) niet van een of andere ziekte of zo..
    Gr Frans
    otiske: Das helemaal waar, bedankt voor je positieve fb, groetjes.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .