writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ode aan mijn oude toetsenbord

door hennyDaar lig je dan, mijn grote, logge toetsenbord. Afgedankt en klaar om naar de milieustraat te gaan. Samen met een oude stofzuiger en een strijkplank uit het jaar stillekes. Zo'n tien jaar heb je mij gediend, kon ik mijn verhalen aan je kwijt. Mijn verdriet en geluk beschrijven. Je ving mijn tranen op en de vochtdeeltjes na een proest en een lach. Ook wel eens voedsel als ik weer knoeide tijdens het eten en lezen tegelijk. Ik kon elke toets van je moeiteloos vinden door de ruime afstand onderling. Nu heb ik een ander. Eentje die minstens de helft kleiner is en zwart van kleur. Ik mis nu je kleuren al, je grijs, lichtgrijs en het toetsengedeelte dat ooit wit was in lang vervlogen tijden.
Ik zag het wel aankomen, al weken van tevoren. Enkele toetsen gingen stroever en soms bleef enter hangen. Afgelopen zaterdag bleef het niet bij soms. Ik bleef maar peuteren om die toets los te krijgen. Het was gedaan, het kon zo niet langer, er moest een andere komen en die kwam.

Nu schrijf ik mijn verhalen en reacties op het zwarte mormel voor me. Ik erger me rot omdat ik elke keer druk op Caps Lock in plaats van shift, die eronder zit. Waar eerst delete zat zit nu enter en zo kan ik wel doorgaan. Een ramp is het! Als ik even snel schrijf lees ik de gekste woorden, gewoon omdat ik de toets naast de toets aantik die ik wilde hebben. Wil ik dat weer verwijderen, druk ik weer op insert, inplaats op delete.

Het zal wennen, ooit. Toch, ik zal je lang missen, oud, trouw toetsenbord. Met bezwaard hart neem ik afscheid van je. Het gaat je goed in de recycling. Rust zacht.

Nota: met een vette knipoog geschreven.

 

feedback van andere lezers

 • Julien_Maleur
  Leuk stukje, Henny, en zo herkenbaar voor al wie regelmatig schrijft en dan al wel eens een nieuwe PC heeft gekocht of een ander klavier.
  Ik vond dit een leuke onderbreking van mijn drukken bezigheden.
  groetjes
  JM
  henny: Dit is een leuke reactie. Gewoon ook voor ontspanning geschreven en uiteraard, voor het wennen aan de nieuwe toetsenbord
 • sproet
  haha, heel herkenbaar en soms vrij vermoeiend. op mijn werk is het een ander toetsenbord dan thuis, dat zorgt al voor kunstwerkjes op het scherm!

  liefs, sproet
  henny: Hahaha, en dan is er ook nog de laptop waar alles anders op zit
 • lief
  ik heb noodgedwongen een andere moeten kopen na het koffieincident van een aantal weken terug....

  graag gelezen Henny!
  henny: Hahaha, koffie moet je ook drinken en niet knoeien. Ook voor jou dus heel herkenbaar!
 • pieter
  Heel herkenbaar. En ook nog eens gewoon goed geschreven.

  Groet,

  Pieter
  henny: Ik wilde jullie mee laten genieten van mijn lijden ;)Blijkbaar goed gelukt!
 • Mistaker
  Ik heb ooit een hete thee-incident gehad en moest toen een paar dagen naar een internet café (best gezellig trouwens)
  Leuk verhaal!

  Liefs,
  Greta
  henny: In een internet café ben ik nooit geweest. In hoge nood heb ik altijd nog de laptop. Ik geloof je meteen dat het best gezellig is. Toch, thuis is het nog het beste hé
 • otiske
  Goed neergezet en uiteraard heel herkenbaar. Een mens heeft die band soms zo met dingen hé, raar maar waar, groetjes.
  henny: Inderdaad, gelukkig ben ik al aardig aan de nieuwe gewend in de tien dagen dat ik hem nu gebruik. Het komt wel goed!
 • Ghislaine
  Het heeft een mooi gelukkig leven gehad. Ik verzoop het mijne met een tas super hete thee. Het gaf een vurig protest, met veel sissende geluiden.
  henny: hahaha, ze kunnen ook niets hebben, he. Ik ben er nu aardig aan gewend, maar zit nu buiten, met de laptop. Weer even wennen
 • aquaangel
  ik moet ook eens aan een andere gaan denken, ook ik zal het met moeite doen.......... ik weet nu precies wat ik afgelopen jaren gesnoept heb boven mijn toetsenbord ahha zoveel kruimels leven er onder de letters.....

  de E en de A zijn niet meer te zien en er zitten gleuven in van mijn lange nagels..

  ik zag laatst een glow in the dark toetsenbord dat leek me wel wat...
  maar ik ben bijgelovig, mijn oude pc doet het nu nog prima, ben bang dat als ik iets ga vervangen wat nog niet stuk is, de rest er ook mee uitscheidt.

  Alleen een nieuw scherm heb ik al wel, die kreeg ik cadeau en is nu lekker plat.

  xx
  henny: Van een ander toetsenbord lijdt de pc niets. Ik heb allang een plat scherm en nu vind ik die grote bakken niet meer om naar te kijken. :p
 • eric
  Ik wil je pret niet bederven, Henny, maar ik kan je enkel de waarheid zeggen: ik heb ook een nieuw toetsenbord - al maaaanden... en ik blijf het ding nog elke dag vervloeken. Is zo'n beetje als de nieuwe PC's : je mag er wel naar kijken, maar als je ergens aankomt begint het ding meteen te scannen, defragmenteren en uptodaten - ongevrgaagd :)

  Maar ik heb dit graag gelezen!
  henny: Hahaha! Ik begin er toch wel aan te wennen. Alleen sla ik nog steeds niet altijd de goede toets aan omdat die zo dicht tegen elkaar staan. Ik blijf gewoon stug oefenen. ;)
 • Hoeselaar
  Ach wat zou het, heb zelf ook zo vanalles meegemaakt en ben er uiteindelijk toch weer te boven gekomen

  Willy
  henny: Hahaha, ik kan er nu ook weer goed mee overweg. Het verhaal is met een knipoog geschreven.
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .