writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Klaar.

door otiske

Soms vraag ik me af of we ooit klaar zullen zijn. Dan denk ik eerlijk gezegd van niet. Ik kende een dame die me heel veel wijsheid bijbracht en raad mee gaf. Toen ze vertelde dat ze niet lang meer te leven had sloeg de paniek toe binnen in mezelf. 'Luister' zei ze ' als ik overgegaan ben zal ik er nog veel meer zijn voor jou en al de anderen die het willen'. Ik ga naar een plaats waar het goed is, een plaats die mijn thuis is'. Ze was ziek maar klaagde er niet om.

'Het leven is fantastisch, alles is prachtig' dat waren de woorden die ze de laatste dagen sprak tegen ons. Maar hoe mooi ze het leven ook gevonden had, toch was ze gelukkig dat ze weer naar huis mocht. Zij was heel dikwijls voor heel veel mensen een lichtpunt als het duister was. En dat is ze nu nog veel meer.

We voelen haar, en merken dat ze aanwezig is als we daar behoefte aan hebben. Als ik aan haar denk en ik zet de radio op en daar hoor ik dan plots als eerste nummer 'mooi, het leven is mooi' dan kan ik het niet laten om eens te knipogen naar boven. Nu zij er niet meer lijfelijk is ben ik me er veel meer van bewust dat er meer is tussen hemel en aarde.

Moeilijk te beschrijven maar misschien ervaart iedereen ooit wel eens zoiets, en als je dat dan echt wil toelaten, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Ik gun het iedereen in elk geval. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ze dit met ons wil delen. Ik geniet ervan, en het maakt mijn leven zoveel rijker. Ik ben een happy man.

 

feedback van andere lezers

  • dichtduvel
    Ik kom geregeld klaar, met mijn werk b.v. Mooie tekst, j
    otiske: Bedankt voor je positieve fb hoor, groetjes.
  • chris
    als jij God zoekt heeft hij je al 1000 x gevonden wacht niet met zoeken ,wacht niet tot jij bang word hem te ontmoeten
    wat heeft een mens te bieden ieder van ons is een vrucht uit de boom des levens vandaar vertokken beladen met een droom de weg is lang en krom toch is de afspraak onder de boom
    samen met die droom die werkelijk werd zo mooi wat je ooit hebt heb gekregen terug kunt geven chris
    otiske: Ik zal nooit bang zijn Hem te ontmoeten Chris. Ik ontmoet hem konstant in 1001 dingen. Heel erg bedankt voor de fb, groetjes.
  • Magdalena
    Frank, dit is prachtig.
    Ik ervaar dat ook.

    mijn moeilijkheid is blijkbaar fysiek leven verbonden met materie en: hoe ga je in godsnaam om met mensen die geld of macht of reputatie als prioriteit zien en geen gevoel hebben voor de tussenwerelden?
    HOE?
    vriendelijk uitleggen helpt soms echt niet.

    Wat een geluk dat we soms in de Stilte 'naar huis kunnen' én, dat het fysieke leven soms écht mooi is.
    (Denk JIJ dat het aards paradijs er ooit komt?)

    psje: 4e regel in de eerste paragraaf: voor jou (zonder w)

    XXXX
    otiske: Nee Magdalena ik denk niet dat het aards paradijs er ooit komt, ik ben er gewoon zeker van. En dat meen ik echt als heel nuchtere normale burger. Ik heb al teveel dingen gezien die het bevestigen. Ik meen dit heel serieus. Blij dat hier zielsverwanten te vinden zijn in elk geval. Bedankt voor je mooie fb en groetjes.
  • sproet
    ik deel dit gevoel met jou en ik ken ook de ervaring! bedankt om het te delen!

    liefs, trees
    otiske: Super Sproet, ik ben blij dat er nog mensen zijn die dit moois mogen ervaren. Heel erg bedankt voor je positieve fb, groetjes.
  • Francis
    Ik weet ook dat er veel meer is tuusen Hemel en Aarde maar Happy, krijg Ik persoonlijk moeilijk mijn strot uit. Maar ik ben dan ook niet helemaal lekker..Bijna een jaar schoon, ben nog nooit zo ongelukkig geweest, maar ik geef niet op. Nooit meer
    Gr Francis
    otiske: Francis, ik wist hier niks over maar ik vind het super man, haha, echt waar ongelooflijk. Ik ben er zeker van dat je het positieve zal vinden. Ik ken zoveel mensen die door die hel gingen en uiteindelijk toch na enige tijd van ploeteren een mooie toekomst kregen. Geloof erin en het zal ook zo zijn. Dat meen ik serieus, en ik heb ontzettend bewondering voor mensen zoals jij. Groetjes en bedankt voor de leuke fb.
  • Mistaker
    Tja dan ben je een stuk verder dan ik haha.
    Mooi verwoord Otiske.

    O ja:
    voor jouw en al de anderen: voor jou en al de anderen.
    Ze was ziek maar kloeg er niet om: Ze was ziek maar klaagde er niet over.
    Zij was heel dikwijls voor heel veel mensen: 2x 'heel' in 1 zin, niet zo mooi vind ik dat.

    Liefs,
    Greta
    otiske: Mistaker, bedankt voor de tips hoor. En het gaat helemaal om hoever we staan maar hoe we ertegenover staan. Heel erg bedankt voor de positieve fb, groetjes.
  • Ghislaine
    Pijnlijk herkenbaar neergezet. Ik bezoek geregeld vele graven waarvan ik nog steeds denk: Moest het zo lopen?
    otiske: Is iets wat waarschijnlijk voor de meesten onder ons herkenbaar is en daarom ook aangrijpend meestal. Heel erg bedankt voor de positieve fb, groetjes en tot volgende.
  • maxiem
    aan iemand denken, de radio aan zetten, en dan ineens die muziek, het is geen toeval maar een teken, prachtig verwoord, gr maxiem
    otiske: Zeker weten ;-) zo is het en zo zal het altijd zijn, groetjes en bedankt voor de fb.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .