writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

contactadvertentie (9) Hoerige Furie versus Trut

door sproet

Welke brief zal ze nu eens tot haar slachtoffer maken? Ze pikt er lukraak één uit, de sluitingsrand is verzegeld met rode kruisjes, malle kaffer, grinnikt Lucille. Als ze de omslag opent en er de brief uithaalt, valt er een foto op tafel. Wat is me dat? Een glimmende BMW, laatste model en daarnaast een breed lachende kerel. Heeft het zoekertje duidelijk niet begrepen, Lucille is niet op zoek naar een wagen!
De brief komt op de stapel van geklasseerd en niet goed bevonden.

Ze heeft net een volgende brief geopend als de bel gaat. Ze loopt de gang door en als ze de deur opent staat er een ruiker bloemen voor haar neus en een stem achter de rozentuil vraagt:' mevrouw Lucille?'
'ja, dat ben ik'
'Ik kom je deze bloemen bezorgen, nog een prettige dag verder.'
Lucille, heeft niet eens de tijd om te bedanken of de man rijdt de straat al uit. Wie stuurt haar rozen op een kille novemberdag? Tussen de rozen steekt een brief; nog een brief! In de keuken zoekt ze naar een geschikte vaas en deponeert er de rozen even in. De brief intrigeert haar en ze wil wel eens weten wie haar zo'n weelderige ruiker rozen stuurt. Op de omslag staat keurig: Lucille geschreven , geen familienaam. Met een mes dat op het aanrecht ligt opent ze de enveloppe. Het is een voor haar onbekend handschrift en haar blik zoekt dadelijk naar de handtekening onderaan. Jezus, er staat sierlijk: Yvan!

Yvan…ze wordt geconfronteerd met wat ze als een one-night stand beschouwde. Ze installeert zich op een keukenstoel en staart wat naar de letters. De brief omvat een paar regeltjes in een keurig handschrift neergepend. Lucille's ogen absorberen de letters en ze is van de kaart door zijn woorden. Ze moet dringend…bij de minste emotie reageren haar ingewanden. De brief neemt ze mee en herleest hem gezeten op het toilet.

Lucille,
ik kan je niet mijn liefste noemen, hoe graag ik dit ook zou doen.
Je hebt gisteren iets in mij wakker gemaakt waar ik vandaag geen woorden voor vind.
Laat dit niet een toevallig consumeren geweest zijn van een seksuele honger.
Ik heb je gisteren achtergelaten in een voor mij onbegrijpelijke toestand. Ik hoop dat ik er goed aan deed weg te gaan, het was niet mijn bedoeling jou te kwetsen.

Ik geef je mijn telefoonnummer en zou niets liever hebben dan dat ik je stem mag horen.

Yvan

Ps: pas thuis na 17 uur.

Lucille legt de brief voor haar voeten en veegt zich schoon. Terwijl ze haar handen wast, bekijkt ze haar gezicht in de kleine spiegel. De glans in haar ogen is weg, de wallen zijn donkerder geworden. Wat heeft zij een man nog te bieden? Mannen van haar leeftijd kiezen voor jongere vrouwen, Yvan zal wel niet anders zijn. Ze was gewoon een voor de hand liggende prooi gisteren. Die bloemen stuurt hij ook zo maar, uit schuldgevoel, of toch niet? Lucille weet niet meer waar ze in gelooft! Bloemen zeggen niets en de herinneringen komen terug. Een hele ruiker bloemen heeft ze in de vuilbak geperst, nee gestampt. Onredelijk noemde Johan haar en een heks omdat ze hem naar de hel wenste met zijn bloemen. Moederdag, hij stond voor haar met een bos bloemen, in de wagen lag identiek dezelfde voor zijn maagdelijke griet. Johan,haar ex begreep haar kwaadheid niet, wat had ze moeten zeggen: ' wat ben jij een lieverd, dat je ook aan haar gedacht hebt, zij die niet eens de moeder van je kinderen is. Kom hier, ik geef je een zoen en neem me maar eens lekker! Zij wilt maagd blijven, dus ik spreid wel mijn benen.'

Ze raapt de brief van de grond op en gaat terug naar de keuken waar ze de bloemen uit het cellofaan haalt. Als de vaas halfgevuld is met water, voegt ze de inhoud van het vershoudend product toe. Met de steel van een houten lepel roert ze het even om en plaats dan de rozen in de vaas. Ze brengt ze naar de living en geeft ze een plaats op het salontafeltje.

Haar gedachten spelen tikkertje tik en wie aan beurt is rent door haar doolhof brein. De nummerplaat van haar auto is NGZ , haar ex formuleerde: 'net goed zot.'
Zo was hij op een zondagochtend relax met zijn vlam aan het bellen, toen Lucille binnen kwam hoorde zij hem zeggen: 'de langslaapster is ook op.' Johan, begreep niet dat deze opmerkingen werkten als een rode lap op haar gemoed. Ze greep de tafel die hij keurig gedekt had en hield ze schuin, voor hij kon rechtspringen gleden de broodjes, het beleg, de koffie en de melk netjes op zijn schoot. Ze was de furie, wel dan moest hij maar eens ondervinden waar furies toe in staat waren!

Stop Lucille, het is voorbij, geen vernederingen meer! Denk na, wat ga je doen :' Yvan bellen of niet?' De tijd op de display van de muziekinstallatie toont : 16:36 dus nog even tijd om na te denken. In brieven lezen heeft ze geen zin meer, ze gooit ze terug in de doos en plaatst de doos terug onder de kast.

Ciska? Een goeie kans dat ze al thuis is van haar werk, even proberen? Hoorn van de haak, nummer ingetoetst en hopen dat ze opneemt.
'Met Ciska'
'Hey Cis, nog in leven na een nachtje Gerard?'
'Hoi Luce, ben je thuis en kan ik langs komen? Ik heb de nacht van mijn leven beleefd. Die Gerard is maf, ongelooflijk, je hebt je wat laten ontglippen. Ik kan niet lang blijven, we hebben afgesproken voor deze avond bij mij thuis. Hij komt na de muziekles naar mij toe en ik wil nog wat opruimen. Tot binnen een kwartuur, ik kom er aan.
Oh ja Luce, hoe was jouw nacht? Ik kom af en vertel me dan alles. Doei!'

'16:43' te vroeg om te bellen naar Yvan en zou ze het wel doen?



wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • koyaanisqatsi
    Ik moet dringend met terugwerkende kracht deze serie gaan lezen...
    sproet: bedankt om dit allemaal na elkaar te doorworstelen en te voorzien van grappige fb!

    liefs, sproet
  • Mistaker
    Ja, doen!

    O ja, kwartuur: kwartier.

    Liefs,
    Greta

    sproet: allee, omdat ge het zo schoon vraagt, zal ik lucille laten bellen. maar ge weet nooit, hij kan een verkeerd nummer opgegeven hebben of Lucille vergist zich...

    liefs, trees
  • Francis
    Goed geschreven Autobio of fictie?
    Gr Frans xx
    sproet: het is inderdaad deels autobio en fictie door elkaar.
    ik zit echt in het verhaal als ik aan het schrijven ben, maar dat zul je wel kennen.

    liefs, sproet
  • Ghislaine
    Ai, voel ik tussen de regels door gemiste kansen?
    sproet: je bent een uitstekende tussen de regel lezeres!

    liefs,trees
  • Rob
    '...opmerkingen werkten als een rode lap op een stier!' is toch de uitdrukking?
    De opening van dit deel is goed. Je gooit er nog meer van die missers in neem ik aan.
    :-)
    sproet: ik heb er over getwijfeld hoe ik die uitdrukking juist kon formuleren, goeie fb -->nadenken hoe nu!

    die missers zijn precies wel leuk leesvoer!

    liefs, sproet
  • innerchild

    't Was weer genietend lezen ... al zullen de echte non-fictie stukjes voor Lucille wel minder leuk zijn geweest (soms) !

    ;) / Inner
    sproet: je weet niet hoe bevrijdend dit werkt, fictie en non-fictie door elkaar!

    liefs, trees
  • dichtduvel
    Bellen! Graag gelezen, j
    sproet: draai dan 797204, maar ja het zal wel niet dat nummer zijn!

    thxs en liefs, trees
  • Magdalena
    Goh! Wie weet wat heb je gemist bij die die naast die BMW stond! Wie weet was dat wel de zijne? Had hij die net geërfd? Kan een rijke toch lief zijn?...

    knuffel!

    de pijn die ons aangedaan wordt, daar krijgt de volgende écht lieve de klappen voor hé??

    sproet: heel goed opgemerkt Karine, de andere krijgen weinig kans of ze moeten perfecter dan perfect zijn!

    liefs, trees
  • lief
    zij wilT maagd blijven- 5de alinea
    zij raapt de brief van de grond, OP hoeft niet -6de alinea
    de langslaapster ipv de lange slaapster- 7de alinea
    deze opmerkingen werkten als een rode lap op haar gemoed -ook 7
    plaatsT de doos voorlaatste

    graag gelezen ondanks foutjes

    liefs
    sproet: heel lief om te corrigeren, ik weet dat ik me meer op de taalfouten moet gaat toeleggen!

    thxs dat je niettemin wilt blijven lezen. een smak!
  • Klaver4
    hihi, deels auto en deels bio...
    denk dat ik ze ongeveer er wel uithaal, al zal dat pretentieus klinken, maar ligt aan uw manier van schrijven, kan ik niet aan doen!
    boeiend en leerrijk ! diene yvan komt volgens mij nog wel weer eens tevoorschijn ! :o) Al zal ie moeten mijden te verzorgend over te komen, want dat is effectief omklemmend !
    En geloof me vrij, niet alle mannen van boven de veertig moeten het hebben van kleuters; ikzelf heb totaal geen interesse als partner in een vrouw van onder pakweg 35 (uitzonderingen bevestigen de regel maar nog niet tegengekomen eigenlijk); als ik papa wil spelen voor een "kleine", dan doe ik dat wel bij een echte kleine van een vriendin !!! Hoewel ik moet toegeven dat ik mijn madame graag soigneer.
    Het gaat hem om evenwicht volgens mij, ruimte laten voor de ander, en verzorgen wanneer ge er beiden iets aan hebt, wederzijds!
    psje over vorige (kut, weg is weg hé...): wat rust voor zichzelf in te lasten => lassen ?
    en plaatsT dan de rozen in de vaas

    xx
    klaver4
    sproet: zo, ik ben ontmaskerd, het autobio deel is ontdekt.
    eerlijk gezegd, ik amuseer me te pletter terwijl ik het schrijf ( teken dat het verwerkt is zeker?)
    het is eens een andere manieer om over scheiding te schrijven en het toch voor anderen herkenbaar maakt, tot mijn verwondering!

    ik ga de correcties aanbrengen, thxs

    liefs,sproet
  • aquaangel
    graag en leuk om te lezen, wel vind ik dit een vrij lange inzending per keer maar ik snap dat dit is omdat het deel zo lang is...
    xx
    sproet: het is niet altijd eenvoudig om een inzending korter te maken, maar dat zal je ook wel weten. ik doe mijn best.

    liefs
  • henny
    Aangrijpend geschreven.
    sproet: thns!

    liefs, trees
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .