writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

stalking!

door maxiem

In het woordenboek opgezocht betekent dit: "Iemand die wild besluipt : jager''. Het woord wordt tegenwoordig in een wat bredere context gebruikt; een stalker is iemand die alles doet om in contact te komen met de persoon die hij op obsessieve wijze bewondert(?)

Euhmm, bewonderen zou ik niet zo durven stellen…
Denkend wat een stalker zijn slachtoffer aandoet kan ik niet verwoorden in 'bewonderenswaardig'. Vastbijten in het leven van zijn prooi. Een hel creëren, chaos, dat niet meer overzichtelijk is voor het slachtoffer. Waarom? Is dan de vraag. Geen antwoord.
Gissingen, vermoedens, en dan nog…
Dan maar bewijzen verzamelen.
Wie is betrokken partij? Wie is nog te vertrouwen? Welke personen zijn allemaal betrokken?
Hoever gaat het en bezit 'dit bepaald feit' wel bewijslast genoeg om de verzameling aan te vullen? Het vergt allemaal heel veel energie van de prooi.

Het wordt een eenzamer leven. In de meeste gevallen zoekt het slachtoffer vrienden verder weg van de betrokken partijen. Immers die mensen vellen geen oordeel en nemen de vriendschap zoals die werkelijk is. Geen manipulatie van de tegenpartij maar het zuivere denken.
En dan komt men tot de ontdekking dat, wanneer de stalker minder vat heeft op het leven van zijn prooi, tot het uiterste gaat. De belager spint zich als een web rond het slachtoffer.
Probeert door hogere functies te bekleden DAN NOG in het leven van zijn prooi vast te grijpen. Zet pionnen in om een netwerk uit te bouwen rond het slachtoffer.
Waar winkelt het slachtoffer? Via kennissen van de prooi contacten leggen zodat men meer te weten komt waar het slachtoffer vertoeft? Niets is teveel om zijn doel te bereiken en voor wat?

Enkele maanden heeft het stil geweest op wat rotte kleinigheden na. En dan…
Zijn er weeral geen papieren in orde. Waar en hoe is er weer geknoeid met de gegevens?
Wat dient er terug recht gezet te worden? Het slachtoffer steekt zijn voelsprieten uit.
Een gevoelige snaar wordt geraakt. Hoe moeten we dit terug oplossen?
Raar maar waar… als het dan om een stalker zou gaan, hhhmmm… maar een stalkster…
vind ik persoonlijk minder aanvaardbaar!


Ik had graag deze inhoud gedeeld met jullie... is het herkenbaar, begrijpelijk?
Misschien mocht er meer aandacht aan besteed worden in onze regering(?) om degelijke maatregelen te treffen en te screenen welke persoonlijkheden openbare functies bekleden. Geen plaats open laten voor vriendjespolitiek, daar is niemand met gediend.

liefs maxiem

29.07.2008




 

feedback van andere lezers

  • dichtduvel
    Als jij daar echt mee te maken hebt, is er maar 1 oplossing : kordaat optreden door de politie in te schakelen. Stalken is strafbaar, grtz, j
    maxiem: persoonlijke gegevens van electriciteitsverdeler, telefonie, zijn veranderd en niemand weet hoe dat komt? hoe kan men zoiets bewijzen?
  • otiske
    Goed geschreven, krachtig neergezet, groetjes.
    maxiem: dank je, gr maxiem
  • sproet
    voor mij is het duidelijk en begrijpelijk geschreven! zelf heb ik er geen ervaring mee of toch niet in erge mate!

    liefs, sproet
    maxiem: ik vind dat men er normaal nooit mee te maken moet hebben, tenzij van ziekelijke mensen, thx voor de fb, gr maxiem
  • lief
    zo'n stalker kan heel vervelend zijn en vaak wordt een vrouw niet serieus genomen door de politiek, die vaak alleen maar kan ingrijpen als er 'iets' gebeurd is...

    moeilijk zoiets

    liefs
    maxiem: met moeite noteren ze de klacht bij de politie, HET GAAT STEEDS OM EEN MISVERSTANDJE, en daar komt men als slachtoffer niet verder mee, zelfs zwaardere feiten worden in ter minne geregeld (dit geeft de dader nog meer ruimte om verder te kunnen doen, want die mag gerechtelijk gewoon verder doen, niet?) zo komt het dan over, thx voor de fb, gr maxiem
  • Magdalena
    ik vind de tekst goed, maar ik vind het ook héél moeilijke materie. Net zoals veel dingen is het nodig ieder individueel geval volledig apart te bekijken.
    het kan gaan van een ziekelijk iemand (zoals Hollywoodsterren meemaken) tot iemand die afgrijselijk behandeld werd denk ik (???)


    maxiem: "jij moet luisteren naar mij" is de uitspraak van de stalkster. dan gaat het om macht volgens mij, thx voor de fb, gr maxiem
  • Julien_Maleur
    Interessant onderwerp. Stalking kan inderdaad iemands leven verpesten. Regering en publieke opinie hoeven niet speciale aandacht te schenken aan dit fenomeen. Het zijn de slachtoffers die moeten reageren door klacht te doen. Stalking is een strafmisdrijf dat correctioneel wordt bestraft. Er staan vrij zware straffen op. Dus als iemand echt gestalkt wordt, klacht doen.
    Groetjes
    JM







    maxiem: er is nog heel veel werk in België om stalking serieus te nemen, neem dat maar van mij aan, er moeten zware feiten gebeuren, halfdood geslagen bij wijze van spreken en dan nog... zou het om een misverstandje kunnen gaan, ongelooflijk hèè, hartelijk dank voor de fb, gr maxiem
  • Francis
    Leuk stukje. Helaas word de term stalken wel heel snel gebruikt, dus misbruikt, zeker als het om je eigen vrouw gat
    Gr Frans
    maxiem: ik geef je gelijk dat de term stalken kan misbruikt worden, maar wanneer het echt om derden gaat met een machtspel moet het voor mij ophouden, zeker na 8 jaar! Ik waardeer uw fb, liefs maxiem
  • badstop
    Wat nog wel wil helpen is iedereen in je omgeving direct waarschuwen als je weet wie het is. Familie, vrienden, op je werk, echt iedereen en ook de politie en proberen bewijzen te verzamelen via email en opgenomen telefoontjes.
    Heb je veel vrienden dan is ook een onorthodoxe oplossing mogelijk. Vuur met vuur bestrijden. Het stalken is een bedreiging en je hebt het recht je (desnoods)met geweld te verdedigen.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .