writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Laatste kans.

door Rob


Het lichtte op in mijn hoofd, de onderhandelingen waren mislukt. Bakken geld over de balk. Holografische verbinding maken tussen die volkeren, wie verzint zoiets! Ja die vadsige, duurbetaalde onderhandelaar Hsjnmpse was de enige die daar op zou komen. Die wist natuurlijk weer niet dat dat ongeveer hetzelfde was als een rode lap voor een stier houden. Een uitdrukking van een reeds lang uitgevlogen volk. Je kwam de nazaten ervan nog overal tegen en ik was er een van. Hoe kon zo'n.. Mijn gedachten werden onderbroken door het feit dat mijn brein werd gestimuleerd een verbinding te accepteren.
'Mimi mak mego del natano tagni!'
'Iffi.'
'Net nato makka negos tol mogat!'
'Mappak.'
De stimulans viel weg. De informatie was summier maar des te duidelijker. Mislukkingen werden niet betaald, slagen daarentegen overvloedig, écht overvloedig. Beide volkeren die het betrof, bewoonden het stelsel dat galactisch aangeduid werd als MX 374. Een laag getal omdat het een zeer oud stelsel was van vlak na de geboorte van dit Universum. De X sloeg op naderende zelfvernietiging over vijftien miljoen efftocks. Het was naar mijn mening geen expansiedrift, maar overleving waar ze mee bezig waren. Ik kon natuurlijk een parallelle ruimte aanbieden, dat zou mij echter door andere volkeren niet in dank worden afgenomen. Hoe ik ze weer in gesprek kreeg, na die fatale fout van Hsjnmpse, was de vraag.
'Affi nefat net deco de nas evat? Nes naco net defa nica nesto!' Het waren de gedachten van mijn lief. Ze is slim.
'Nelo nac iffi!' dacht ik haar toe en ging aan het werk. Als uitvinder en beheerder van het G-max-beta-communicatienetwerk had ik vele privileges waar ik driftig gebruik van zou maken.

Toen zij vanaf de deur naar de lange eiken tafel schreed, keken alle aanwezigen stilzwijgend toe, ze was niet alleen mooi, ze was gewoon méér. Ik gebaarde naar het ene hoofd van de tafel en knikte naar de bode aan de andere zijde van de zaal. Hij zwaaide de deur open en een lange man, geheel in het wit, kwam binnen en nam plaats aan het andere eind van de tafel.
'Nisie amak nevo des algag nov?' sprak ik en de man en de vrouw knikten instemmend.
'Nif nadod emmig ie nevo alax net depo!" en ik verliet de zaal, het tweetal met de waarnemers achterlatend. Het pact tussen de Dwoeks en de Swiek(pok)flll's was snel gesloten.

Ik leunde achterover. Wat een geniaal idee om alle rasciale kenmerken uit de communicatie te filteren en te vervangen door één ras uit een ver verleden.
"Imi levo!' Ik zoende de groengele wolk die voorbij kwam.

 

feedback van andere lezers

 • lief
  wat een verfijnde diplomatie!
  al zijn de dialogen moeilijk te verstaan, ik doe mijn best om ze laten ontcijferen door mijn hongerige spacepigs....

  ggl liefs


  Rob: 'Milang afac meloc' dat moet toch duidelijk zijn, maar laat die spacepigs maar eens lekker zweten, de zweep erover. ;-))
 • matahari
  Ik zou echt willen dat ik het begreep. communicatiestoornis in parallelle wereld, zoals gebeurde met NOV 43573 intussen overleden. Die twee dagen voor zijn dood prevelde: het beste voor jou is wat jij echt verdiend.
  Groetjes van matahari
  Rob: Toch is het niet zo moeilijk, die twee rassen worden al furieus bij het zien van elkaars uiterlijk. dus ik laat ze onderhandelen zonder dat ze elkaars werkelijke uiterlijk zien. maar een neutraal uiterlijk.
 • maxiem
  met cijfering kan ik niet goed volgen maar het is in ieder geval goed geschreven als verhaal. liefs maxiem
  Rob: Zie mijn uitleg bij MH.
 • sproet
  ontcijfering, noppes van gesnapt, wel een stukje na het lezen van de fb's.

  inhoud en vorm zijn zeer goed verzorgd!

  liefs, sproet
  Rob: De inhoud van de dialogen moet je in grove lijnen uit de contekst halen, zeg maar uit de lichaamstaal van het verhaal.
 • Magdalena
  Met volle teugen genoten!
  Wat een vondst!

  Kun je geen truc bedenken om alle regeringsleiders van DEZE wereld in wulpse dames en aantrekkelijke ladykillers te hologrammeren??

  XXX
  Rob: Het peuteren aan de werkelijkheid is ons helaas ten strengste verboden. Dat is ons in het jaar nul van onze jaartelling al eens aardig opgebroken.
 • aquaangel
  heb een S naar je gestuurd
  kleine inbreng weliswaar, maar ik ben dan ook nog niet helemaal de oude..

  morgen een begrafenis van een jongen van 22
  (leukemie), nah daar word je niet vrolijk van, brengt ook
  weer herinneringen van mijn broertje naar boven etc

  ach, ik klaag nu wel, maar met een dikke lip naar de sauna
  ga ik best plezier maken hoor

  liefs

  ff neuzelen nog:
  Toen zij vanaf de deur naar de lange eiken tafel schreed keken alle aanwezigen
  Toen zij vanaf de deur naar de lange eiken tafel schreed(komma hier) keken alle aanwezigen


  Rob: En ik heb er alweer een stukje aangeplakt.

  Waarschijnlijk heb je wel van de sauna en de vriendinnen genoten.....en sterkte vandaag!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .