writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

H5 Het gekkenhuis, afkickklinieken en sekten d2 Hug me en de grote smurf.

door Francis

Nothing to do nothing to game, kiss you in the rain, in the rain, in the rain. Bring me to the doctor, it's selfprotection.
Doodziek en dakloos loop ik in mijzelf Bowie nazingend in de regen met natte sokken en gympen waar gaten in zitten door de dooiende gepekelde sneeuw. Met een plastic tasje waar wat kleding in zat en wat uit de keuken gestolen eten. Ik was de kliniek weer eens uitgezet. Overdenkend wat er nu eigenlijk weer was fout gegaan komen de meest waanzinnige beelden naar boven. Dit was nu de zesde keer dat ze mij er uit gegooid hadden en alle redenen liepen door elkaar heen. Onderweg naar de Lijnbaan om te scoren probeer ik er niet aan te denken maar ik kon er niet onder uit dat ik niet blij was dat ik weer buiten stond al wil de aankomende Heroïne mij dat nu al laten denken.

Zo kwam er in een therapie naar buiten dat ik er niet van hield dat jongens en mannen mij aanstaarden laat staan aanraakten. Ik was namelijk nog niet helemaal over mijn jeugdtrauma's heen en verweet mijzelf dat toen nog. Natuurlijk de reinste waanzin want als knulletje van zeven ben je niet echt schuldig, integendeel. Maar dat had ik tijdens die periode nog niet door en of geaccepteerd. Daar wisten de therapeuten wel raad mee van de Boumanstichting.
Er werden twee grote borden om mijn nek gehangen een voor mijn buik en een op mijn rug, waarop stond Hug Me! Wat betekent knuffel mij!
Telkens als er een paar van die randdebiele verslaafden langsliepen vlogen ze mij om de nek en gingen aan me hangen om te knuffelen.
Ik pakte van ellende een viltstift, draaide de borden om en schreef: Fuck you, if you touch me! Dat duurde nog een halve dag voor de "staf," het door had en ik werd voor straf op een kinderstoeltje gezet wat zo klein was dat als ik opstond het aan mijn toch al niet bestaande magere junkenreet vast bleef zitten. Ik trok het stoeltje van mijn kont los en smeet het in stukken tegen de muur in de gang waar ik met mijn stomme kop nog een half uur gezeten had. Dat is een van de redenen dat ik een keer weg gestuurd ben. De eerste dag.

Een andere was dat ik op een morgen de leiding over het ochtendgymnastiek waarvoor ik dan ook als eerste aanwezig moest zijn om de matten klaar te leggen en dergelijke. Nou ken ik er niets aan doen dat ik een hele scherpe neus heb, dat ik tactloos ben is te wijten aan mijn eerlijkheid. De "groep" jongens, mannen, vrouwen en meiden komen ook de zaal binnen. We staan in een kring en op mijn nuchtere maag, rook ik een zware menstruatielucht. En zei gekscherend, "zo hallo, ook goedemorgen, is er iemand ongesteld?" Waarop er drie meiden hard huilend de zaal verlieten. Dat was volgens mij de meest vroege keer, dat ik er uitgezet werd. Dat was om kwart over zeven 's ochtends. Drie dagen binnen.

Ook heb ik meegemaakt dat ik en een paar hele goede maten, waar ik samen mee begonnen was te gebruiken, Richard L. en Pascal T. heel toevallig ook op de detox kwamen. We zaten in een therapeutische kring en na wat yoga en andere meditatie moesten we elkanders grote teen masseren. Dat was goed tegen hoofdpijn zeiden ze. Nou heb ik een hele kleine grote teen en daar hadden mijn maten en ik zelf, al de nodige lachkicks over gehad op het strand in betere tijden. Telkens al Richard mijn grote teen wilde pakken kon hij het niet zonder te stikken van het lachen wat Pascal en mij besmette en ons achterover deed slaan van het lachen. We stonden ook na een uur lang gillen en brullen van het lachen alle drie buiten, nog te lachen. Door mijn teen. Kan het gekker? Tien dagen binnen.

Een ander keer had ik het twee maanden volgehouden in de Boumanstichting om door te stromen naar de St. Emmahoeve in Schiedam waar er op de introductieavond altijd een disco werd gegeven. Wat voor ons een soort uitstapje was. Ik werd betrapt met mijn broek op de enkels, terwijl ik ene Astrid met één been op de wc pot, aan het neuken was. Dat was 's avonds om elf uur en vervelend als je dan op straat gegooid word. Eén avond binnen.

Maar ik was nu gelukkig niet alleen. De arme meid zat er al tien maanden en we hadden het samen verprutst voor haar. Gelukkig was mijn vader geëmigreerd en konden we verblijven in zijn huis. Ik heb haar er uit gegooid dat haar Pekinees zo erg onder de luizen zat dat ze niet genoeg aan de hond hadden en aan mij begonnen. Ik werd op een morgen wakker en mijn hele buik was zwart van de luizen. Dag Astrid!

Een andere keer toen ik de St. Emmahoeve ook haalde, kwam ik al vrij snel in de "wasteil" met grote ezelsoren opgezet, vanwege een te grote mond. Wat inhield dat je iedereen zijn vuile onderbroeken, slips en sokken moest sorteren en wassen. Ik heb smetvrees en trots, vanwege de oren, dus weg was ik. Ben geen imbeciel. Eén dag binnen.

Weer twee maanden detox en weer naar de Hoeve. Daar kwam ook nog bij, dat ze daar een smurfenbeleid hadden en nog steeds hebben. Je komt daar dus binnen als groene smurf, dan wassmurf, dan corveesmurf en langzaam groei je dan uit naar, een blauwe smurf waarop er dan een groot feest gegeven word. Zoals een discoavond bijvoorbeeld. Als je het helemaal gemaakt had werd je grote smurf, compleet met rode hoed. Het was een maatschappelijk hiërarchisch wennen voor ons "eigen bestwil". Maar de gozer met het beste koppie was grote smurf, zo werkt het daa, want het is een stemmen systeem. En de grote smurf mocht wel een verhouding hebben. Dus ik was net drie dagen binnen, gepromoveerd tot blauwe smurf met hoed en al en ging voor de titel. Ik moest alle meiden tevreden houden en wipte me de pleuris, om de grote smurf te verstoten. Letterlijk en figuurlijk. Ik kocht de boodschappensmurf om tegen betaling van een wip van een van mijn vriendinnen, voor condooms.
Jalousie deed mij echter struikelen op de avond van de stemming. Ik zat er net een maand. Er begon een dame in snikken uit te barsten en verklapte alles en iedereen. Toen stond ik weer buiten, nu met vijf meiden. Een maand binnen.

Uiteraard vielen zij terug in hun oude beroep en prompt werd ik gepromoveerd van inbrekertje en winkeldief naar pooier. We kochten samen een auto, ik reed en beschermde hun. Zij betaalden de dope, benzine, huur en energie. In die tijd had ik een flatje. Ik ben namelijk niet mijn hele junkiecarrière dakloos geweest. Integendeel, hooguit twee, drie jaar van de vijfentwintig. Na een maand heb ik er eerst drie er uit gegooid, want ik was gebroken en de laatste twee een paar dagen later. Ik had het gewoon te goed, ze hielden alle vijf van me. Gek dat je daar ook kapot aan kan gaan. Ik was echt helemaal op en leeg. Ik heb twee maanden moeten revalideren van dat stel.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Two girls are too many, three's a crowd and four you're dead. Laat staan vijf en dan nog pooieren...
  Indrukwekkend verhaal. Ik vind menstruatielucht best lekker eerijk gezegd haha

  Liefs,
  Greta
  Francis: Niet op je nuchtere maag en tijdens een afkick, en als ze dan ook nog eens dik zijn of lelijk, trouwens het was maar een "geintje"
  Hallo een goede zeeman vaart ook over de Rode zee, ga mij nou niks leren...
 • sproet
  wie zijn hier de gekken, het systeem of de afkickers? een smurfensysteem, wat een giller!

  vlotte te lezen verhaal met een boeiende inhoud, maar dat wist je al

  liefs, sproet
  Francis: Het word nog een paar deeltjes veel gekker, ik ik ken bevestigen dat het systeem disfunctioneert, want ze hebben een slagingspercentage van één procent! Die behandeling die ik heb gedaan 96 % (narcose) maar legde wel bijna het loodje..
  xx Frans
 • maxiem
  graag gelezen, Francis, liefs maxiem
  Francis: Eind van het verhaal was maximum overdrive
  xx Frans
 • kalendergedicht
  Deze stille lezer heeft genoten ...
  Gek zijn is gezond !
  Francis: Gek, gek? Wie is er gek?
  Leuk eens wat van je te horen..
  Gr Frans
  ps Als je zegt "normaäl,"te zijn in deze harteloze keiharde wereld
  spoor je absoluut niet, iemand met een beetje gevoel moet wel een beetje gek worden in deze concrete jungle met honger en ellende enz Toch?
 • lief
  amai, wat een leven Frans, al goe dat die junketijd voorbij is!

  liefs
  Francis: Zeker weten! Dat ik daar blij mee ben..Wel leuk om er over te schrijven.
  xx Frans
 • dichtduvel
  Je kent die wereld en haar beperkingen echt goed, j
  Francis: Beter dan mij lief is
  gr Frans
 • killea
  Your life is a rollercoaster.

  xx
  June
  Francis: That s why I m a fan of the R.H.C> Peppers
 • Klaver4
  haha, ik heb ook heel goeie neus, ondanks dat ik stevig rook! Ik heb dat dus ook ! Tenminste als het mensen zijn met fout immuunsysteem (te weten, hetzelfde als het mijne). Ik ruik dat gewoon!
  Lekker rebels zijn is niets mee vind ik; liever zo dan een meter boven de grond naar de kist!
  grz
  klaver4
  Francis: vreemde vogel
  gr fransie b
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .