writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geoorloofde buiken in de zomer

door zwartkopje

Geoorloofde buiken.
Overal waar ik tegenwoordig ga of sta, kom ik ze tegen, die Geoorloofde buiken.
Een op de tien vrouwen die ik per dag ontmoet, is de trotse bezitster van een Geoorloofde buik.
Ga ik 's morgens om 7.30 uur te voet naar het werk, komt daar toch niet zeker een vrouw met een Geoorloofde buik me tegemoet. In de bus of in de trein, naast me op het perron, gezellig op een terrasje. Overal zie ik ze verschijnen. Zlfs mijn huisarts heeft er een.

En ja...ze zijn Geoorloofd die buiken.
Geoorloofd in de maatschappij en nog mr Geoorloofd in de zomer.
Dan mogen ze pronken, gehuld in een superkort of superstrak topje, mogen ze gezien worden.
Soms prijkt er een stukje Geoorloofde buik onder een gekrompen topje. Niet dat ik dat mooi vind, maar het mg van de maatschappij.
Het is een Geoorloofd stukje buik, die zoals alle Geoorloofde buiken zonder enige schroom van de warme zonnestralen mogen en kunnen genieten.
Niemand die ook maar een opmerking geeft als een vrouw met een Geoorloofde buik op een terrasje lekker geniet van een ijscoupe met slagroom.
Want zij heeft een Geoorloofde buik. Zij mg dat!

Ze zeggen vaak dat als je intens naar iets verlangt, je het ook overal ziet.
Nou, ik heb dat momenteel met Geoorloofde buiken.
Buiken die gezien mogen worden in de maatschappij.
Buiken die geen opmerkingen krijgen van puisterige jongens die denken de waarheid in pacht te hebben of vrouwen met Geoorloofde Buiken die denken dat een Geoorloofde buik alleen maar een kwestie van karakter is.

Geen vrouwen die figuurlijk ineen krimpen als ze een negatieve opmerking over hun Ongeoorloofde buik krijgen en die zich de rest van de dag slecht in hun vel voelen.
Men zegt wel eens: "Trek het je niet aan wat mensen met Geoorloofde buiken over je vertellen" maar iedere vrouw met een Ongeoorloofde buik is gevoelig voor zulke Ongeoorloofde opmerkingen, zelfs al laten ze het openlijk niet meteen zien.

Ik vraag me wel eens af: Wat is het verschil tussen een Geoorloofde en een Ongeloorloofde buik ? En behalve de twee lettertjes 'ON' die voor de Geoorloofde buik staan, zie ik wezenlijk geen taalkundig verschil.
Waarom maken de mensen met de Geoorloofde Buiken er dan zo'n verschil in?

Soms wens ik: 'Ik wou dat ik iedere zomer een Geoorloofde buik had, dan kon ik zalig likken aan een vanilleijsje of een stukje taart eten zonder alert te moeten blijven voor de spiedende ogen en kwaadsprekende monden van vrouwen met Geoorloofde buiken.'
Maar als ik dan denk aan de levenslange gevolgen die sommige van die Geoorloofde buiken met zich meebrengen, laat ik die gedachte maar snel achterwege.

Dus rest er me niets anders meer op dan te vermageren zodat ik volgende zomer ook tot een van de Geoorloofde Buiken behoor, zij het dan tot de Strakke Geoorloofde buik.

-------------------------------------------------
P.s Ik heb bewust gekozen voor het hanteren van hoofdletters bij bepaalde woorden.

 

feedback van andere lezers

 • otiske
  Heel goed neergezet hoor, en geniet van je geoorloofde buik. Geloof me ik heb al zoveel verhalen mogen aanhoren. Het minst erge op deze wereld is een buikje hebben hoor. Groetjes.
  zwartkopje: Hoi Otiske,

  Bedankt voor je leuke reactie. hm... dag genieten van dat geoorloofde buikje zal pas tegen volgende zomer zijn (hopelijk), hihi!

  gr.

  zwartkopje
 • badstop
  Ik dacht even dat het om zwangere vrouwen ging. Als jij met je buik bloot wil rondlopen, doe dat gewoon. Het aantal keren Geoorloofde buik vond ik wel erg veel. Ja kan het ook af en toe vervangen door een andere naam (vet pensje of zo) of noem hem het of zij. Wat je met je verhaal precies duidelijk wil maken begrijp ik niet goed, maar dat ligt aan mij.
  zwartkopje: Hoi Badstop,

  Het gaat inderdaad om zwangere vrouwen en om vrouwen die slank tot mager zijn n die soms openbeer kritiek hebben op mensen die dik(ker) zijn als ze bv. iets calorierijks eten. Daar gaat het eigenlijk om. Een aanklacht tegen zij die zich geoorloofd voelen om negatieve kritiek te spuien op anderen.
  Wat ik wel zie vb. is dar zulke mensen echter geen kritiek hebben op zwangere mensen, hoewel die op dat ogenblik toch ook geen strakke buik hebben ;)

  groetjes,

  zwartkopje

  p.s. je argument dat er teveel 'buik' in staat' daar ben ik het volledig mee eens.
 • SabineLuypaert
  prachtig stukje, en een heerlijke benaming LOL
  en dit van een bollige geoorloofde buik waar niet mee bloot gelopen wordt wegens niet strak he
  arme ik, 'k nherken het gevoel en al
  zwartkopje: Hoi Sabine,

  Ik heb medelijden met jouw bollige, niet geoorloofde buik en die van mij, haha.

  bedankt voor je leuke reactie

  gr.

  zwartkopje
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .