writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Hartendief 6 'het bestorven vlees'

door Peerke

Nu was De man Van De Nacht haar bewonderaar geweest; een die zich vergreep aan haar strakke billen, die de geur van dat graf tussen haar benen opsnoof terwijl hij een injectie toediende die haar hoofd van het lichaam zou scheiden.
(Oom Jules was haar vagina ooit 'het graf' gaan noemen, en eigenlijk was dat een goede benaming geweest, als je beseft hoe vaak hij daarin de kleine dood had gevonden.)
Ze gaat liggen op de pijnlijke heup, die ze nu niet langer meer voelt. Dan sluit ze de ogen.
Onsamenhangend telt ze haar dagen terug, maar geeft die poging op als die serieus lijkt te worden. Er valt niets te tellen, dat weet ze donders goed.
Na nul komt er niets meer.
Het heeft geen zin. Het leven is over.
'I don't exist when you don't see me.'
Nog eenmaal slaat haar hart: liefdevol en sterk.
Het is niet haar hart, maar al het andere dat het opgeeft.
'I don't exist.'
Eveline is niet meer.


Twee


De shoarma geurt goed in het gapende pitabroodje, en wordt in het gebruikelijke rieten mandje voor Ron Postuma neergezet. De jongen met de licht getinte huidskleur die hem bedient, draait naar de bar en pakt het rekje met de drie bekende sauzen. Tomaat met ui, knoflook en sambal.
Hij trekt licht met zijn linkerbeen, maar dat valt nauwelijks op door de soepelheid waarmee de jongen zich bedient.
Een plastic masker van een Farao kijkt bijna bestraffend op hem neer vanaf de bovenkant van de toiletdeur waarop een slechte beschildering van Julius Caesar en Cleopatra de klanten laat weten dat het toilet voor beide geslachten toegankelijk is.
Er zit een barst in de linkerwang van de farao en aan zijn rechteroor hangt een vettige stofsliert.
In gedachten verzonken lepelt Ron Postuma het potje met knoflooksaus leeg en neemt de helft van de tomaat met ui saus. Lekker knapperig, die uitjes tussen de verse tomaat. Net als hij een flinke hap wil nemen kijkt hij naar de smurrie tussen het bestorven vlees en leidt zijn rechterhand nogmaals naar het rekje met de gelepelde sauzen.
Sambal is geen goede combinatie met de knoflooksaus en de verse tomatensmurrie, maar Ron Postuma en de dag van gisteren zijn ook geen goede combinatie gebleken.
Hij neemt zich voor die dag naar de vergetelheid te verbranden en laat drie volle scheppen sambal op het reeds verzadigde broodje shoarma vallen. De sambal valt op de knoflooksaus en die sijpelt langs het pitabroodje het mandje in. Dan pakt Ron het broodje met beide handen vast en bijt, met dichtgeknepen ogen, in de gapende vleeswond die rode pus en witte etter lijkt te bloeden. Tranen schieten door zijn gesloten ogen; het voelt als een straf, hij stookt hier zijn eigen microhel.
Het enige dat hem nog zinvol voorkomt is zijn vierde fles bier met grote teugen leeg te drinken. Die is dan ook leeg voor hij goed en wel een half broodje heeft afgewerkt. Het zal nog heet worden rond z'n poeperd bij zijn volgende darmloop: 'Wie niet horen wil, die moet voelen!'
Een vijfde fles zal er ongetwijfeld nog aan te pas komen, maar dat is nauwelijks een verrassing. Daarna zal hij er nóg vier meenemen voor thuis. Zijn katten 'nicotina' en 'kom uit de gordijnen' kunnen zich verheugen op een nacht gezelschap van een dronken wordend baasje, maar ze hebben niets te vrezen, hij heeft geen slechte dronk. Met twee routineknikken maakt Ron duidelijk dat hij de shoarma niet verder nuttigen zal en er nog wel een vijfde biertje op tafel kan komen. Doelloos kijkt hij uit het raam. Hij ziet er zijn eigen ogen in, maar om te voorkomen dat ook zíjn pupillen als zwarte gaten zullen fungeren kijkt hij dóór het glas.

 

feedback van andere lezers

 • chris
  n'vettige hamburger een goei pint een goei beschrijving eigenlijk zo iemand die zich aan niets intrerseerd die niet stil staat hoe mooi het is gr chris
  Peerke: Mooi gesproken Chris, en dank je!
 • Mistaker
  Erg mooi, ook dat beeld van het shoarmbroodje.

  Liefs,
  Greta
  Peerke: Dank Greta, je blijft wel een beetje kritisch ook, hoop ik he?
  Fijn dat je er weer was, al is eea herhaling.

  Liefs!
 • sproet
  ik zou zeggen, neem er ook maar eentje Peerke en santé.

  leuke beschrijving van het shoarmbroodje.

  liefs, sproet
  Peerke: Ik ben vegatarier en drink geen alcohol...
  Heb al een behoorlijk destructief leven achter me, daar put ik nu uit, maar ben erg blij met hoe ik nu in het leven sta.
  Dank je wel voor je bezoek lieve Sproet!
 • maxiem
  ik vind dat van de katten herkenbaar, graag gelezen, liefs maxiem
  Peerke: Heten de jouwe ook zo dan? ;-)
  Dank je Maxiem!
 • aquaangel
  1e stuk: AU... (eh ja herkeninning een beetje he..)

  twee:

  bedient draait (komma tussen twee werkwoorden?)


  graag gelezen weer
  Peerke: Dank je weer Aqua, en aangepast hoor.
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .