writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

H5 Het gekkenhuis, afkickklinieken en sekten d5 The Scientology Church, Flunk!

door Francis

Zesendertig uur na Kelly zit ik op mijn top van ziektegradatie. Nu nog vijf dagen lang een hel door, daar waar een tikkende klok tergend langzaam loopt. Elke dag leek een jaar, elk uur een week, elke minuut een dag en elke seconde een uur. Nonstop speelt er een liedje door mijn kop, soms huilende soms smekende neuriede ik het mee:

Thirtysix hours growing in pain
wish I was a baby, complete me again.
Oh lord I ll be a good boy, please make me well
I do anything, to get me out of this hell.
Cold turkey has got me
on the run..

(J.Lennon)

Met mijn reet half vastgeklemd in een emmer, de wc leek oneindig ver en onbereikbaar vanwege de uitdroging door de diarree en van oververmoeidheid daar ik vijf dagen niet geslapen had. Met mijn kop in een andere emmer zat ik letterlijk honderdtwintig uur te schijten en te kotsen tegelijk. Om daar tussen in even op bed neer te ploffen en naar adem te happen, uiteraard wel met mijn gezicht in de emmer. Ik wilde niemand meer zien, ook geen zesuur maatjes. Wel werd ik verplicht de flessen Sprite op te drinken daar ik anders het loodje had gelegd en werd ieder uur gecontroleerd of ik genoeg vocht tot mij nam. Zeer irritant als je toch niets binnen houdt. Ik kan over deze zes dagen een compleet boek schrijven vol ellende maar daar heb ik nu even geen trek in.

De zesde dag begint de pijn te stagneren en valt mij op tussen een spleetje, dat er ook nog zoiets als een blauwe hemel bestond. Wat was de lucht eigenlijk fantastisch mooi. Zeker als het zonnetje schijnt. Van die simpele dingen zie je niet als je gebruikt en zeker niet tijdens het afkicken. Heb je wel iets anders aan je hoofd. Een emmer bijvoorbeeld. Ik moet mijn handen voor mijn ogen houden als ik de gordijntjes opent vanwege het felle zonlicht die in mijn zeer kleine pupillen valt, die je nou eenmaal krijgt van opiaten. Dat duurt ook gewoon een half jaar voordat dat bijgesteld is. Zonnebril op dus.

Ik wilde naar buiten al kon ik bijna niet op mijn benen staan. Had ik mijn grote mond maar gehouden want nu liep ik mee in een wandeling die ook gelijk een oefening was voor autoradiodieven. We moesten vlak langs de auto's lopen en je mocht niet naar de auto kijken en zeker niet in de auto's. Deed je dat wel dan hoorde je de leiding 'Flunk!' roepen en kreeg je een aantekening voor een dropping van vijf kilometer.
Ik was doodziek, zij sleepten mij door de wandeling heen. Ik kon het echter niet laten, het was een automatisme geworden de auto's te checken. Dat komt hierdoor, als je simpelweg te mager en of te smerig bent om uit winkels te stelen omdat ze je eenvoudig niet meer binnen laten of omdat ze je kennen al heb je dan de winkelcentrums van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis afgewisseld, je gaat gewoon opvallen na een jaar of vijftien. Dan ben je ook nog eens te zwak om in te breken, dus bleef er nog maar één ding over, autoradio's.
Lager kan een junkie niet zakken. Ja, je reet verkopen. Of pijpies blazen. Maar daar heb ik altijd voor gepast. Dus ik had aan het einde van de wandeling voor vijfenzestig kilometer aan droppings staan. Die ik wel in gedeeltes mocht doen. Toch aardig van ze.
Ik besefte dat ik nog geluk had dat ik een zonnebril op had want uit mijn ooghoeken had ik wel duizend kilometer verdiend.

Na einde oefening komen we gelukkig weer aan op de Zutphense weg en ben blij als ik het pand zie staan, ik was verrot en ging zo snel mogelijk liggen. Na tien minuten word ik uit mijn eerste slaap sinds zes dagen gestoord.

Of ik aan wilde schuiven bij de maaltijd? Na grondig gedoucht te hebben na vijf dagen ranzigheid schuif ik aan de tafel waar iedereen netjes zit te wachten op mij en mij een hartelijk applaus geeft. Waarom dacht ik, omdat ik het weer eens overleefd heb? Ik had al honderden cold turkeys "genoten." Dit schijnt nogal iets speciaal te zijn, normaal gesproken probeert iemand zoiets één, twee keer in zijn leven en blijft dan of clean of haken ze de tweede of derde dag al af en houden het voor gezien en proberen het dan ook nooit meer. Na het applaus voor mij een applaus voor Meneer Hubbert. Wie was die Wiebertje dan? Ik klapte niet mee.
Camiel maant de leiding wederom tot begrip met zijn handen en een knipoog, welke ik had gezien. Wat is er aan de hand? Ik miste iets, was mijn gevoel. Het werd mij snel duidelijk waar ik me werkelijk bevond.

Of ik 's middags mee wilde doen aan de eerste les van de therapiecursus. Cursus? Lessen? Ik kreeg flashbacks van school waar ik altijd al een bloedhekel aan gehad heb al kon ik goed leren.
Ik kreeg een grote multomap met blauwe kaft met daarop de titel; The science of knowledge met daaronder gedrukt; written by Hubbert, foundator of the Church of Scientology. Ik sloeg de map open. De eerste pagina: Les 1: Vliegen vogels?
Ik lees het nog eens, wat een rare vraag.

Mijn therapie maatje zit in een omgedraaide stoel tegenover mij haast zijn neus tegen mijn neus. En vraagt mij of vogels vliegen.
Ja of lachen betekent weer 'flunk' en begint de oefening overnieuw. Na een uur geef ik het op en zeg; "Weet je, het is jouw dag vandaag, nee vogels vliegen niet," zonder te lachen.

Ik was geslaagd en mocht naar les twee. Dat was mij uitschelden voor alles wat ze wilden en ik mocht niets terug zeggen laat staan boos worden. Binnen twee minuten kaffert de jongen mijn moeder uit en ligt hij knockout achter zijn stoel en word ik na een stevige knokpartij vast gegrepen door wel zes man en boven op de zolder voor vierentwintig opgesloten in het duivenhok.
Vliegen vogels, vragen ze dan. Stelletje spoorlozen. Nu zit ik zelf in een duivenhok. Ben Birdy niet! Wat denken ze wel? Bloedlink was ik, wilde hier weg en begon aan mijn uitbraak.

 

feedback van andere lezers

 • dichtduvel
  Scientology, sektezever, grtz, j
  Francis: Ja wist ik veel..Dat kreeg ik toen pas door!
  Gr Frans
 • Mistaker
  Eng eng eng (die sekte, niet het verhaal zozeer).

  Liefs,
  Greta
  Francis: Ze gaan nog veel verder, ik schrijf er nog één stukje over en dan is t wel gezegd.
  xx Frans
 • innerchild
  Regels, regels, regels ... daar word je toch niet goed van !!!
  Een hulpverlener zonder hart is geen hulpverlener maar een achterlijk idioot die de regels uit een boek toepast !
  Francis: Ja joh, ik heb wat meegemaakt in mijn leven met die lui.
  eerlijk ik heb nog nooit een 'normale' (wat is normaal) psycholoog of psychiater meegemaakt. de mooiste mindkeuringsuitsleg vond ik dat ik een zeer intelligente seriemoordenaar was ;0) en een dag later vroegen ze of ik bij hun wilde werken, waar gebeurd!! Dat was de uitslag van zo n Rorschachstest met die inktvlekken je weet wel
  gr Frans
 • sproet
  dit zijn teksten die mij doen reflecteren naar mijn eigen reilen en zeilen. ik vraag me af of je dit niet aan hulpverleners moet laten lezen, zou er een lichtje gaan branden of de stompzinnigheid?

  de inhoud en de vorm zijn uitstekend, Francis!

  liefs, trees
  Francis: Nou ik heb al eerder een clubje van die gekken achter me aan gehad Vanuit Zutphen naar Rotterdam toen ik ontsnapt was, die gasten zijn fanatiek hoor, en ik denk dat als ze dit lezen dat ik er nog wel wat van hoor!! Ik ben er klaar voor laat ze maar komen!
  Gr Frans
 • lief
  griezels, na les 1 had je het beter af kunnen bollen, allez thanksgiving heb je weer overleefd(met of zonder gevulde kalkoen, die zeker niet vliegt),

  smakelijk geschreven!

  liefs
  Francis: Laagvlieger tegenwoordig..
  xx Frans
 • Magdalena
  grinnik

  ze hebben je wél leren vechten hé???
  (heb een paar stukjes gemist, ben te zelfgeabsorbeerd geweest)

  kus!

  Francis: Wie bedoel je met ze? Ik heb zelf zo n 15 jaar vechtsporten gedaan daar ik nooit een bal heb kunnen trappen, of bedoel je geestelijk knokken, In die Scientology Church breken ze je alleen af om tot een gevoelloze zombie terug in de maatschappij terug te komen.. die zich nergens iets van aantrekt en humorloos door t leven gaat. Waardeloos volk (nep)
  XXX Frans
 • killea
  Years ago I worked on a book called 'dangerous pursuaders', and we had to make sure details of author were not given to third parties. Scientologist nevertheless were a threat to author and family. It was as if we had one in the publishing company - you just never know who is or isn't.

  xx
  June
  Francis: I know But Im from RottNDamnd / Rotterdam-Z De wijk Feyenoord Nobody messes with me or the sluipschuiters (sharpshooters) in this neighberhood What the f**k want that Zutphense Scientologyshit do to me?? I would be delighted if they ve got the guts to visit me, I ain t no junkie no more! They re welcome, (paybacktime) thnx for the warning anyway June I know they are deranged, trackless..Your story makes my adrenaline boiling.
  xx Frans
 • Klaver4
  Die mannen van scientology zijn een bende zeverende kloten, clubje van geschifte controle-freaks! En die mannen zitten gedoemme intussen overal hé ! In België loopt een proces omdat die hier gecatalogeerd staan door de Staat als sekte (toch niet voor iets goed hier onze regering)
  met hun belachelijk doorzichtige discussietechnieken; verlekker mij er op dat er nog eens zo'n klootzakje mij zijn sekte probeert te verkopen!
  ooit autoradio's gestolen in antwerpen? :o) ben er zo'n viertal gejat , uit R5 Alpine, Golf model 3, Golf 4.
  Zo ja, jou was het gegund ;o)
  gr
  klaver4
  Francis: Radio's niet inAnt Wel golfffies hahahahahaha
  Killing joke..
  gr Frans
  ceep your cools
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .