writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

H4 Italia: d1 Fascistisch Fazano

door Francis

Toen ik als twaalfjarig ventje in de grote vakantie van een Mavo-schooltje mijn kansen wilde pakken om zes weken of als het geluk mij zou treffen om voor altijd weg uit Nederland te vertrekken. Zo kwam het dat ik en Marco V. met een klein zakcentje op de trein stapten met een gezinsverpakking Niveadoos vol met Rode Libanon (hasjish) als dagelijks gebruik als wel, niet geplande contactlegging.
We waren zo stoned dat we geen zin hadden om uit te stappen wat uitmondde in de allerlaatste halte vanaf Rotterdam Centraal dat was een dorp station voorbij Bari (in de wreef van Italia) en uitstapten in een zeer vreemd dorp: Fazano.

Na uitgestapt te zijn en een relexed plekje opgezocht te hebben in dit zeer kleine dorp kwamen wij aan bij een bankje in een park.
Binnen twintig minuten hadden we de volgende vrienden. Niet vergeten wij waren veertien en naef hadden dus niets door. Slechts de zwarte kleding en legerkistjes vonden we onbewust wel raar maar we hebben het er niet over gehad.We vonden het zelfs wel stoer en ze waren bijzonder vriendelijk.
We deelden zes stukjes Rode Lieb uit en we hadden, geloof t nou: En Italiaan met een papa met eigen restaurant, elke avond gratis eten. En ander een huis uitgehouwen villa in de bergen en een Fiat Ritmo en hij was onze Chauf. Alles, todos por nada is Spaans maar U weet wat ik bedoel.
Ook nog een eigenaar met een zuivelwinkel annex minisupermakt en bakkerij, elke morgen vers ontbijt dus. Jus d'orange erbij, croissants, Brie tomaten eieren alles.

Na een dag of vier werden ik en Marco benieuwd naar de plaatselijke schoonheden, dus wij zo van:" Hallo, duurt dat nog lang?!" toen onze betovering van lux leventje veranderde in geile Hollandse nuchterheid. Steeds ontwijkende antwoorden en uitstellingen. "Morgen, morgen."
Stommelingen wij, vier dagen lang blowen met die gasten en dan pas door hebben dat zij niet de zelfde sexuele voorkeuren hebben als ons om het netjes te zeggen. Gelukkig was onze chauf. die tevens ook eigenaar was van ons rots villaatje met uitzicht over de prachtige Mediterrane, de enige die niet uit was op ons kontje, bleek later. De situatie in het parkje is het waar wij het voor eerst zeer benauwd kregen. We zitten een Jongo te draaien (voor de ouderen een choppie, jointje) en we zien onze beste vrienden ineens hand in hand de paadjes aflopen zelfs bosje in. Wij komen uit Rotterdam en niet uit de Amsterdamse gayparade, dus wij zijn niets gewend, naef en wachtten af.

 

feedback van andere lezers

 • killea
  I'm waiting too - for the next episode(s)....

  xx
  June
  Francis: Got a tough hangover...
  will be tomorrow
  xx frans
 • sproet
  verdorie, je hebt aan de tekst geschaft. ik heb al eerder deze morgen, stiekem op het werk dit stukje gelezen. hij was veel rauwer, de eerste versie. als ik eerlijk ben deze is beter! ik las bij Greta dat je gisteren jarig was: dus dikke proficiat!

  liefs, trees
  Francis: Ik was gisteren lazarus omdat ik dronken was...
  ben ik een beetje grover, schrok er zelf ook van.. ja heb m bijgeschaafd, is slechts een inleiding
  xx Frans
 • Peerke
  Mooi beschreven en goede beeltenissen: geile Hollandse nuchterheid... Heerlijk!
  Francis: Ja dan word je ineens wakker van ehhh waar zit ik nou tussen???
  word wel duidelijk verderop
  gr Frans
 • Mistaker
  Wij van Zuid waren inderdaad niet veel gewend.
  Heel graag gelezen.

  Greta xx
  Francis: Nee wij zijn boeren Greta hou het daar maar op Wij kunnen de gayparade missen als kiespijn, en zijn er trots op dat JULLIE hem hebben, bah!
  XXX FRANS!
 • Klaver4
  Haha!
  Ik zie ze van een kilometer afstand afkomen en ze proberen het vaak! Uiteraard volstrekt tevergeefs. Vorige week is er mij nog ene een gratis uitnodiging komen voor mijn neus op de toog leggen voor zijn verjaardagsfeestje in een gay erotic sauna (het badhuis was het denk ik)
  Heb daar een aangeboren radar voor, ik weet niet van waar het komt, maar al van kindsbeen af! Mss van bij de voze paterkes toch het een en ander opgestoken (mss beetje ongelukkige woordkeuze moet ik toegeven want ze zouden niet moeten proberen!) over wat niet mijn ding is.
  gr
  dicky
  Francis: Dat was echt heel raar daar hele stoere gasten maar er waren geen vrouwen in die provincie Allemaal in het klooster nogal LULlig!!
  Wij waren nog jong, wacht maar af
  gr Frans
 • lief
  had je geen schrik?

  liefs
  Francis: Natuurlijk wel! Was vreselijk om ineens wakker te worden en te beseffen wat er aan de hand is. Maar soms wil je of kun je de werkelijkheid niet aan en weigeren je hersens het gewoon te geloven. Dat is overlevingsinstinct denk ik, lees veder zou ik zeggen dan weet je wat er gebeurt.
  xx F
 • dichtduvel
  Graag gelezen, j
  Francis: fijn om te horen
  Gr Frans
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .