writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

2012

door otiske

Lees ik vandaag in de krant dat de wereld vergaat in 2012.
Wat moeten we daar nu mee? Ik snap niks van dit soort berichtgevingen.
Moeten we nu al ons geld van de bank halen en op doen, zodat we er nog van kunnen genieten? Of moeten we onze rug blijven krom werken en rustig de aardbevingen, vulkanen en tsunami's afwachten. Om dan tot de konklusie te komen dat we niet genoeg genoten hebben van ons leven en dat het voorbij is?
Toch maar alles opdoen? En leven als God in Frankrijk?
Dat lijkt me het leukste, geen belastingen meer betalen dat laatste jaar. Tegen de tijd dat de regering al die papieren in orde heeft is de wereld toch al vergaan. Ik denk er ook sterk aan om mijn elektriciteit niet meer te betalen en mijn water en telefoon ook niet, weer die papierwinkel en als het in orde is en ze mij straffen is het toch al te laat.
Ik denk ook aan een zware lening, een hele zware zelfs. Zodat ik nog alle reizen kan doen die ik graag wil. Nog wat ruime schenkingen aan de asielen, hebben die het de laatste maanden ook nog wat beter. Ook zou ik niet meer letten op mijn eet en drinkgedrag en nog meer roken dan ik nu al doe.
Waarom ook niet. Mijn burgemeester zou ik graag een schop onder zijn kont geven, en dat ga ik dan doen met heel veel plezier. Mijn laatste jaren worden prachtig, zeker weten.
Maar ramp boven ramp, stel dat het niet gebeurt. Ik mag er niet aan denken, dan is er pas een ramp geschied. Ik zal niet meer door mijn schulden komen en ziek zijn van het rijkelijke leven.
Ik mag er niet aan denken, geef mij aub een garantie!!

 

feedback van andere lezers

  • marrik
    Ik kan je enkel de garantie geven dat je dan toch een paar jaar héérlijk tekeer bent gegaan.


    otiske: Idd, bedankt voor je fb hoor, groetjes.
  • thepuppy
    hoi,


    Tja, we zullen zien hé. En als het niet zo is , dan zal er veel tekst verdwijnen op het internet over 2012.


    Groetjes,


    thepuppy
    otiske: Zo is het, bedankt voor je fb, groetjes.
  • Peerke
    Tja, er gaat wel veel veranderen dan. De trilling wordt een heel stuk hoger en veel mensen worden (daar) ziek (van). Ook krijgen we zeker overstromingen en geld is straks geen ene donder meer waard (omdat het daar dan helemaal niet meer om draait). Op 21 December 2012 gaat de aarde het Aquariustijdperk in, en zal het begrip 'tijd' verdwijnen. We schieten dan van de derde naar de vierde dimensie, met alle gevolgen van dien. Eigenlijk bestaat 'tijd' helemaal niet (Einstein) maar na 2012 is het helemaal gedaan. En er zullen zeker rampen komen omdat we met z'n allen de Aarde zo vervuilen. In de laaste 60 jaar meer dan in het HELE bestaan van de mensheid daarvoor...
    We moeten trouwens extra hard aan ons innerlijk werken, anders wordt het heel zwaar... De Apocalips is aanstaande (de Openbaring waarin alles aan het Licht komt)
    Nogal een onderwerp he! Liefs! Peerke
    otiske: Zeker weten, bedankt voor de positieve fb, groetjes.
  • lief
    de vooruitzichten zijn niet erg rooskleurig als je alles in ogenschouw neemt, onheilsprofeten zijn er al sinds de mens bestaat, dat de mens uitsterft door een virus of zichzelf vernietigt in een atoomoorlog lijkt me veel aannemelijker dan dat moeder aarde het loodje legt...

    ggl liefs
    otiske: Ja, we zullen het moeten afwachten natuurlijk, groetjes en bedankt voor je positieve fb.
  • Mistaker
    Een collega van me is geobsedeerd door het onderwerp 'het vergaan van de wereld'; persoonlijk denk ik: ik zie het wel, al is 2012 wel erg snel!

    Groet,
    Greta
    otiske: Ja zo is het, niks aan te doen hé, bedankt voor je positieve fb, groetjes.
  • matahari
    In 2012 wordt het allemaal heel prachtig dan valt het overbodige
    de balast weg en houden we allemaal heel veel van elkaar en het zou supergezellig zijn als we daar vandaag al mee beginnen.Door de kracht van de gedachte valt het allemaal mee als we collectief positief zijn

    liefs matahar
    otiske: Zo denk ik er ook over hoor, groetjes en bedankt voor je positieve fb.
  • Rob
    Doe ik nu al, omdat ik zeker weet dat het in 2030 voor mij is afgelopen.;-))
    otiske: Dan heb je groot gelijk ook. Geniet er zoveel mogelijk nog van hoor en bedankt voor de positieve fb, groetjes.
  • Francis
    Ik hoor het voor het eerst nu, ik zit er niet mee
    wel gezellig met zn allen te gelijk aan het gas..
    Gr Frans


    otiske: Haha, in ieder geval waar of niet waar, we kunnen maar best genieten van elke tel die we hier beleven ;-) Groetjes en bedankt voor je positieve fb.
  • sproet
    carpe diem!
    lig er niet echt wakker van.
    de manier waarop je het neergeschreven hebt is subliem!

    liefs, sproet
    otiske: Bedankt hoor Sproet, en je hebt gelijk, niet van wakker liggen maar genieten van wat we nu hebben. Dat kan ons zeker niet meer worden afgenomen. Groetjes en bedankt voor je positieve fb.
  • Klaver4
    Als het zo is, dan is het zo, maar dan weet ik het liefst ook wel een beetje op voorhand ! :o)
    En dan nog liefst door een aanval van ET's; is die vraag tenminste voor eens en altijd opgelost !
    leuk dit !
    gr
    klaver4
    otiske: Zo is het, in elk geval zoveel mogelijk genieten. Als het dan niet komt zoveel beter, maar als het wel komt hebben we dat toch gehad.
    Bedankt voor de positieve fb, groetjes.
  • strandjutter
    Omtrent de dingen die je allemaal nog wil doen, of de nood voelt om te doen voor het rampenjaar 2012 zou ik zeggen: doen! Ergens wil je ze doen maar is er een bepaalde soort rem die je tegenhoudt, waarschijnlijk dezelfde rem als bij de meesten onder ons: angst om iets te verliezen. Inclusief mezelf dus.
    Omtrent het vergaan van de wereld kan ik slechts meedelen wat ik weet. Namelijk dat de Noordpoolkap in toenemende mate zal afsmelten omdat er door de beginnende afsmelting steeds meer donker zeeoppervlak vrij komt dat warmte opslorpt en dus niet afstoot zoals sneeuw dat wel doet. Waardoor de oceanen meer warmte opnemen en dus ook meer warmte afgeven dmv damp. Ook de permanent bevroren toendra's van Siberië en Alaska ontdooien waardoor er zwavel vrij komt die reeds eeuwenlang in de bodem werd vastgehouden die onze atmosfeer nog meer zal bevuilen dan de CFK-gassen en fijne stofdeeltjes van onze auto's waardoor het zonlicht opnieuw minder terug de ruimte wordt ingestuurd en dus vastgehouden wordt binnen onze atmosfeer. Gevolg: nog meer opwarming. De opwarming der oceanen heeft een specifiek gevolg voor onze streken want dan stopt de warme golfstroom. Dit is een soort transportband dat warm water uit de Caraïben naar onze streken voert waar het dan in contact komt met het koudere poolwater naar beneden duikt en koud water naar de Caraïben voert waar het opnieuw kan opwarmen. Op die manier zou ons gematigd klimaat veranderen in een ijswinter. Wel contradictorisch: opwarming die zorgt voor ijstijd. Dit zijn natuurlijk processen die enige decennia duren en 3 à 4 jaar is wel heel erg kort.

    Daarvoor is er nog een extra factor nodig: een cataclysme. Een samenloop van omstandigheden zoals bijvoorbeeld een monstereruptie van de vulkaan in Yellowstone park die wordt voorspeld binnen hier en 10.000 jaar. Niemand weet wanneer de aarde op die breuklijn zo zal bewegen dat de magmakern onder druk zal komen te staan en zal exploderen met als gevolg dat de atmosfeer zal verduisterd worden en er dus een soort winter zal ontstaan. Opnieuw winter dus. Of een aardbeving voor de kusten van Noordwest-Afrika waar een eiland precies doormidden wordt gesneden door een gigantische breuklijn. Deze aardbeving zou ervoor kunnen zorgen dat de Westelijke helft van het eiland in zee stort waardoor een gigantische tsunami met een vloedgolf die hoogten van 500 m kan bereiken binnen de 24 u de Amerikaanse oostkust zal verwoesten. Opnieuw Amerika dus. Zo zijn er nog wel enkele risicofactoren op te noemen die ons kunnen nekken. Zoals meteorenregens of een kwalijke botsing in de verre ruimte die een komeet uit koers doet slaan en hem in de baan van onze planeet brengt.

    Anyway, de wetenschap (los van de esoterie) wijst ons al voldoende zaken aan die de relativiteit van ons bestaan in de verf zetten. We moeten terug naar het besef van tijdelijkheid en aanvaarden dat onze tijd hier een gunst is der natuur, dat we eigenlijk van verdomd veel geluk mogen spreken dat we hier rondlopen. Ik ben een overtuigd Darwinist in die zin dat ik besef dat wij een mutatie zijn die zich wel heeft kunnen doorzetten naar volgende generaties ten koste van andere mutaties louter en alleen omdat we een mutatie waren die zich toevallig beter kon aanpassen aan de ons gegunde omstandigheden dan andere, zoals de dinosauriërs vroeger een mutatie waren die zich beter had aangepast dan andere mutaties totdat een gigantische meteoriet het feestje kwam verpesten.

    Kortom, veel blabla om te zeggen: leef nu! Liefs, and more power to you, strandjutter.

    otiske: Heel erg bedankt voor deze uiteenzettende fb. Ik heb het goed gelezen en merk de essetie zeker wel hoor. wat er ook boven ons hoofd hangt. LEVEN is de boodschap, in het hier en nu.
    Bedankt om me te lezen, groetjes.
  • jan
    we wachten geduldig af en blijven werken aan een betere toekomst voor onze kinderen hoe weinig rooskleurig die ook lijkt...

    grts
    otiske: Zeker weten Jan, dat zullen we blijven doen.
    Bedankt voor de positieve fb, groetjes.
  • Mephistopheles
    Als het gekkenhuis daadwerkelijk in 2012 in vlammen opgaat zal ik op 31 december 2011 vergeving vragen voor al m'n zonden. Als de wereld niet vergaat in 2012 dan kan God m'n rug op. Leuke tekst.
    Grts.
    otiske: Haha, geweldige fb, bedankt om het te lezen.
    Groetjes.
  • yellow
    hey, spijtig dat je hier niet meer komt op WH, ik mis je schrijven wel, over het onderwerp 2012 gaan er inderdaad veel verhalen, in de spiritualiteit en zelfs bij sommige godsdiensten is het een datum die steeds maar terugkomt, er komt dit jaar in Augustus ook een film uit, we hebben hier onder jouw verhaal 2 keer een redelijk grondige fb, ik geloof wel dat er ergens een God is of een kracht omdat er toch vele tekens terug te vinden zijn waarvoor (ook niet wetenschappelijk)geen verklaringen te vinden zijn maar dat de tijd stopt en die hele ommekeer, ik heb moeite om dat te geloven, dan benader ik ook eerder de wetenschappelijke uitleg die hier gegeven wordt, wat er ook gebeurt, ik ben er niet bang voor maar als er ineens een enorme vloedgolf voor mijn ogen verschijnt zal ik dat wel zijn denk ik,
    ik ga er alleszins mijn leven niet voor veranderen,
    groetjes,
    Marc
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .