writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een dag als een ander in Kasteel Wolkenburcht (3)

door Klaver4

(3)

De galmende stilte in het dormitorium werd doorbroken door Merlijn die Pinocchio kortaf aanmaande. 'Kom jongen, spreek dan toch ! We hebben niet de ganse dag', waarna alle aanwezigen hem in spanning terug aanstaarden.

Pinocchio klauterde met lood in zijn houten voeten de grote tafel op en stapte beduusd naar het midden ervan, wat een tijdje duurde; dit was opgelegd door Merlijn aan de kleinere bewoners vermits deze anders maar aan één kant van de tafel verstaanbaar waren.
Vanuit zijn houten ooghoekje ving hij nog op hoe Sneeuwwitje hem een gloeiende blik toewierp, met - weeral hij - Batman aan haar zij, die heel even een dreigende vinger naar hem uitstak.

Pinocchio dacht bij zichzelf nog net 'Dit komt niet goed', toen het plotsklaps volledig zwart voor zijn ogen werd. Het ritmisch castagnettengetik hield op toen hij als een hoopje brandhout midden in de tafel flauw viel. Roodkapje kwam gillend met haar armen zwaaiend over de tafel aangehobbeld, al snel gevolgd door Meneer de Uil, die van Merlijn een flesje vlugzout had meegekregen want dit was eerder gebeurd. Toen Pinocchio wakker schoot, zette hij het op een ondraaglijk krijsen. 'Ik heb schriiiiiik! Ik heb schriiiiiik!' Het gegil dat niet moest onderdoen voor een volbloed industriële cirkelzaag stopte enkel toen Merlijn had aangekondigd dat hij zijn relaas bij grote uitzondering privé mocht brengen in zijn vertrekken, gelet op de ernst van de situatie, waarop Pinocchio zich snikkend in de armen van Roodkapje begroef.

Het toeval wilde immers dat Merlijn het vingermanoeuvre en de hekelblik van Black & White ook had opgevangen, want zo noemde hij dit duo. Hij had zo zijn vermoedens over die twee en hield ze al een tijd in de gaten. Dat ze elkaar plat vogelden was algemeen geweten - het was intussen zowat iedereen behalve de Twee Beren bekend dat Sneeuwwitje zonder onderscheid der sekses zowat op alles was gekropen waar ze haar handen kon op leggen, maar sinds Batman haar had gehad was dit rondvogelen zo goed als gestopt - maar er was meer aan de hand met hen, dingen die het daglicht niet mochten zien. Nu zag hij mooi zijn kans uit deze situatie munt te slaan want hij was er inmiddels van overtuigd dat zij meer wisten over de verdwijning van Assepoester.

Op de aankondiging van Merlijn was Batman de tafel opgeklauterd - Batman mat in adamstenue en zonder zijn Buffalo's 1meter 40 voor 50 kilogram droog aan de haak gewogen - en had nog geprobeerd protest aan te tekenen, maar de afkeurende blikken van de meeste vrouwelijke aanwezigen deden hem al snel weer van de tafel afklauteren, tot groot jolijt van Merlijn die de grens voor de verplichte toespraken van op de tafel op 1m41 had gesteld.

 

feedback van andere lezers

 • matahari
  Waar is dat Assepoesje nu naar toe ,ik denk dat die de ene of andere under-cover business bezig is zal waarschijnlijk zelf een
  geniepig oogje hebben op de Bad-man en Sneeuwit zal te veel pluche in haar ogen hebben van tussendoor ook op die Twee Beren te kruipen om dit te zien.
  Whaw dit wordt ongelooflijk spannend want die Merlijn is echt niet van gisteren zo te zien

  Heerlijke avondlektuur Klaviertje

  liefs matahari
  Klaver4: Die twee beren zijn idd haar revue gepasseerd, maar is te erg om in een sprookje te vertellen ;o)
  En Merlijn die heeft ook zo zijn fysische problemen dus hé; 't is nie voor niks dat ie Batman nie kan luchten...
  liefs
  klaver4
 • Mistaker
  Grappig. Vreemd volk die sprookjestypes.

  Liefs,
  Greta
  Klaver4: ge weet er nog de helft niet van ! Ik kan het weten, want ik hang af en toe met een paar van hen aan den toog in "Het Verdwaalde Elfje",Wolkennevel 11 en 2/3 in Ambrosia
  liefs
  klaver4
 • Francis
  Een goede schrijver spoort niet
  Jij spoort absoluut niet
  en dat is een compliment
  Geinig modern sprookje
  Gr mate Fransie
  Klaver4: haha
  dat ik niet spoor, wist ik al langer ! :o)
  thanks voor het mooie compliment want zo lees ik het ook !
  grz mate
  diccky
 • sproet
  ik heb hier van genoten en zit hier met een glimlach te fb-en.
  zaliiiiiiiiiiig stukje nonsens!

  liefs, trees
  Klaver4: hihi, blij met jouw fb sproet ! Het is de bedoeling een uitlaatklep te zijn, een beetje nonsens zonder pretentie, met herkenbare mensentrekjes in de kijker gezet!
  liefs
  dicky
 • killea
  Happy to know I am not the only nutcase on this site.
  Well done, loonie tunes

  xx
  June
  Klaver4: Takes one to know one :o)
  I salut your deviant mind then ! haha
  What would life be if only one wandered along rivers of fear, pain, hurt and misery and so on! I take both routes, and happily pass the cash register of the lunatic asylum as I (correction: we) seem to be the odd ones out :o)
  xx
  Thx June for reading me
  (ps: if you do like my poems, there are two that I really do like myself: Mini-Bivakmuts and Wanneer jij ligt te slapen (but don't tell anyone :o)
  xx
  Dicky
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .