writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mannen

door ERWEE

Mannen die graag naar Maghrebijnse vrouwen kijken, ook al dragen ze een hoofddoek. Mannen die staan te kijken naar hun verliezende voelbalploeg, nadat deze het vorige seizoen nog als Landskampioen eindigde. Mannen die het diepzee-hink-stap-polstok-benjispringen maar niet onder de knie krijgen. Mannen die denken dat men blazen kan op een harp. Mannen die op een suikerheuvel zitten maar geen twintig meer zijn. Mannen die hun vrouw of vriendin Pommetje als koosnaam geven, komen ver. Dat ze een voorbeeld nemen aan mij.

Mannen die naakt in de tuin van het nonnenklooster van de Orde van Bethlehem en Maria-ten-Hemel-Opgenomen.slapen. Mannen die extra geld uittrekken voor renovatiepremies. Mannen die de grootste insectenbeet een provinciaal record vinden. Mannen die binnenkort hun GSM al wandelend kunnen opladen. Mannen die voedsel verspillen maken de watercrisis erger. Mannen die houden van die ene speciale vrouw of vriendin omdat zij een echte en ware barones is. Neem een voorbeeld aan mij.

Mannen die het dansen van de Salsa zien als een riem onder het hart. Mannen die voortdurend enkel voorfokkeneusboegbeslaghaakje staan te roepen hebben bijzonder weinig inspiratie. Mannen van 1953 hebben Abraham naar de pijpen van een draaiorgel laten dansen. Mannen die elke dag tot hun overleden moeder bidden verdienen respect. Mannen zonder GSM zijn winners. Mannen die bij heldere hemel naar de sterren kijken, en denken: ik hou van haar. Dat ze een voorbeeld nemen aan mij.

Mannen met masterplannetjes helpen de wereld naar de kloten. Mannen besparen op boswandelingen omdat ze zich na het neuspeuteren reeds een voelen met de natuur. Mannen die altijd en overal te laat komen, konden hun hoed weer niet vinden. Mannen die het verleden negeren vinden in hun koelkast de kalkoensalami niet meer. Mannen zijn mentaal hooguit pubers die op een dag mogelijk een beetje volwassen kunnen worden. Mannen die echt houden van hun vrouw of vriendin voelen pas wat leven is. Neem een voorbeeld aan mij.

Mannen die het zuur hebben weten tenminste dat ze leven. Mannen die onder water zwemmen ontwijken hoge golven. Mannen halveren hun leven door overmatig alcoholgebruik, maar zien wel eens zoveel. Mannen hoeven niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn. Mannen die niet van de eerste keer slagen in iets moeten niet gaan parachutespringen. Mannen vol van eeuwige liefde moeten kunnen afwachten. Dat ze een voorbeeld nemen aan mij.

Mannen hebben het buitengewone vermogen om alles wat ze aanraken buitengewoon saai te maken. Mannen sorteren en delen hun was op in 'vies' en 'vies maar nog te dragen'. Mannen willen niet weten wat er op tv is, ze willen weten wat er verder nog op tv is. Mannen die de deur van hun auto openen voor een vrouw: ofwel is de auto nieuw, of de vrouw. Mannen die vroeg sterven zijn langer dood. Mannen dienen hun vrouw of vriendin te omhelzen met duizend armen. Neem een voorbeeld aan mij.

Mannen moeten geen oorlog voeren, ze moeten eendjes voeren. Mannen met zwarte rotsen in hun tuin zouden die beter vervangen door witte trosrozen, geoculeerd op stam. Mannen die de blue note niet voelen. Tja. Mannen die denken porei te kunnen planten in de Sahara keren van een kale reis terug. Mannen met drieŽnvijftig muntstukken tussen de grote en de tweede teen raken niet onder de voeten uit. Mannen moeten het zondermeer willen geloven als hun vrouwen of vriendinnen hen vertellen dat ze hun kwade dromen willen verdrijven. Dat ze een voorbeeld nemen aan mij.

Mannen die vliegen op kosten van een ander zitten uren met een economy ckass-syndroom. Mannen denken dat het een werkwoord is als hun pc 'Ram disk' vraagt. Mannen lijken het meest op hun ooms van moederzijde. Mannen die terugkeren van een reis door de ruimte hoeven niks mee te brengen voor hun vrouw. Mannen die de deur openhouden als hun vrouwen de vuilbak buiten zetten zijn echte gentleman. Mannen dienen te weten hoeveel quasi onzichtbare haartjes op het rechterschouderblad van hun vrouwen of vriendinnen staan. Neem een voorbeeld aan mij.

Mannen met tweehonderd vijfenzestig rietjes in hun mond zwijgen als de dood. Mannen die met open ogen kussen willen de zekerheid dat hun vrouw niet in de buurt is. Mannen die het ver gebracht hebben zoeken vrouwen om het te gaan halen. Mannen en honden moeten er aan wennen dat vrouwen en katten alles doen wat hun hartjes wensen. Mannen spelen het spel, vrouwen kennen de eindstand. Mannen moeten het geloven als hun vrouwen of vriendinnen zeggen dat de werkelijkheid nog bestaat. I'm a believer.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Haha, deze is echt super :))
  Vooral dat van die haartjes op het rechterschouderblad.
  En de feeds zijn ook geweldig.
  x

  ERWEE: Was gedaan naar de stijl van mijn leermeester die er in het weekblad HUMO een publiceerde met als titel VROUWEN.
  Zeer bedankt voor die super. Ik verander niet naar diesel.
 • miepe
  olee olee olee olee Erwee

  ik geloof dat die mannen eigenlijk wel een voorbeeld namen aan jou!


  ERWEE: hoi miepe
  hier en daar ene, denk ik *lol*

  Zeer bedankt voor de lezing!
 • badstop
  Er is na het lezen maar een conclusie mogelijk: ik ben een voorbeeld voor jou.
  Knap stukje werk.
  ERWEE: maar dat wist ik al, ik had aan een middag genoeg om daar achter te komen, en ik had mijn ogen bij *wink*

  Zeer bedankt voor de lezing!
 • Peerke
  Blij dat ik geen man ben... Phoe!
  Ik kwam nooit verder dan jongetje..
  ERWEE: toch geen spijt van?

  Zeer bedankt voor de lezingÁ
 • Mistaker
  Ik werk met vrijwel uitsluitend vrouwen en wil er graag een paar mannen bij want dit is geen leven ;-)

  Groet,
  Greta
  ERWEE: ik kom! weet dat het dan niet altijd avond is :p

  Zeer bedanlt voor het lezen!
 • Vansion
  kretig en grappig
  met een paar blijvers erin
  graag gelezen

  ERWEE: Mijne leermeester uit Gent *wink* zal tevreden zijn.

  Zeer bedankt voor de lezing.
 • otiske
  Geweldig dit, haha. Heb weer wat over mezelf bijgeleerd. Goed neergezet, groetjes.
  ERWEE: Bijleren is altijd okť :p
  mijn leermeester HB uit Gent gaat content zijn
  en ik ook natuurlijk

  Zeer bedankt voor de lezing!
 • Rob
  Om bij Mistaker aan te sluiten,

  ik werk uitsluitend met vrouwen
  en dat wil ik graag zo houwen.
  ERWEE: Mag jij afkijken bij Greta dan?
  Rob toch! :p

  Zeer bedankt voor de lezing!
 • sproet
  ik vermoed dat ik een bijna, let op het woord: 'bijna' man gevonden heb.

  liefs, sproet
  ERWEE: 'bijna' heeft nog nooit de ronde van vlaanderen gewonnen *LOL*

  Zeer bedankt voor de lezing!
 • Klaver4
  Ik volg volledig!
  Knap werkstuk dit ERWEE!
  Ik hou de deur open voor vrouwen (en mijn auto is oud!), al moet het gezegd dat je mss beter een vervolg plaatst over vrouwen, want er lopen er meer en meer rond die daar geen voeling mee hebben en daar van alles achter gaan zoeken...., wat uiteindelijk niet mijn probleem is hť...
  gr
  klaver4


  ERWEE: iets over vrouwen: ik ben aan 't denken hoe ik er pak terug naar venus kan sturen *lol*
  => klein probleem: al de vrouwen die ik ken durven niet in zo'n raket
  en met een bus tot daar rijden duurt mij te lang

  Zeer bedankt voor de lezing!
 • JC
  ik ben ook een believer.. maar wat nu met mijn masterplan?
  ERWEE: Masterplan: als 't gaat over het schilderen van uw huis, kunde best niet langs ne matrassenwinkel gaan, daarvoor hebben wij hier de gamma
  'joa voader'
 • Ghislaine
  Hoeveel oorlogen gaan er nog plaatsvinden vooraleer dat masterplan er is? Mannen, je moet ze me niet meer leren kennen. Ken hun van haver tot gort.
  ERWEE: maar ik kom er toch goed uit, niet?
  *wink*

  zeer bedankt voor de lezing!
 • iris
  Met plezier gelezen....
  Tof en vlot neergezet !
  Mooi...

  Iris
  ERWEE: Mijn leermeester, de heer HB uit Gent gaat tevreden zijn.
  ERWEE zelf ook naturalmente.

  Zeer bedankt voor het plezier, het tof en vlot.
  En voor de lezing.
 • SabineLuypaert
  plat van 't lachen en ook weer het een en ander opgestoken zie LOL, mannen die vroeg sterven zijn langer dood (proest) bij ons zeggen ze dan sterf jong dan zijt ge een schoon loijk (om effe in de zelfde sexctor te blijven) welke ik ook vond blinken, was die van de haartjes en de vuilbak, en nog een paar zenne, maar dan mot ik het hele stukje hier aanhalen whahaahah zaaaaaaaaaaaaalig (komt er een vrouwversieke ook???)
  ERWEE: Njet, geen vrouwelijke
  en die haartjes moet ekik nog eens ne keer zien te tellen
  maar mijne leermeester HB zal content zijn zinne
  ik ook met uuuuuuuuuuuuuuuuw lezing en de fb
  Thanks
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .